Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Chemotox kocsmája

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Csak ugye a gyári kereszthornyos csavar hamarabb nyílna szét minthogy áttekerjem azon a lukon...
    Autentikus vagy nem de én pont az ilyen esetek ellentettje miatt használok imbuszt vagy hatlapfejűt... Volt egy elég ronda élményem a blokkcsavarokkal(utána meg a csavaroknak nagybátyám hidegvágójával ).

Komment

nagybátyám hidegvágójával
      spec excenteres állítócsavar hernyó nem mutatna imbusszal
      "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

nem mutatna imbusszal
        Az lehet de kisebb eséllyel tud beszorulni úgy hogy extrém eszközökhöz kelljen nyúlnod .

Komment

jagdtigger eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          Az lehet de kisebb eséllyel tud beszorulni úgy hogy extrém eszközökhöz kelljen nyúlnod .
          Az nem egy normál csavar. Egy hernyócsavar aminek a vége excenteres.
          Persze lehetne csinálni egy imbuszos hernyócsavarból olyat. Az lenne a tuti, de azért nem olyan egszerű azt úgy kifaragni hogy jó is legyen.

Egyébként az évek alatt egyre csak nő az önzáró anyák és az imbuszos csavarok száma a gépben

Komment

egyre csak nő az önzáró anyák és az imbuszos csavarok száma a gépben
            Ehez hozzá jön az extrém teljesítmény,airbras és már kész is a HOT-ROD
            "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              extrém teljesítmény
              Majd akkor ha szépen és simán bírja a 100-as utazót. A vége meg 130 körül lesz

Komment

Szervusztok!

Az a gond,ezeknek az elkorrodált,kikopott,profiltorzult meneteknek a javításával,hogy annak mérete és minősége,sőt a geometriája sem fog olyan állapotba kerülni a javítás után,mint az új állapotában volt.

Vegyük sorba az elhasználódásokat.

Korrózió esetén az oxiddá átalakult anyagrészecskék,rozsda formájában távoznak a menetből,miáltal abban anyaghiány keletkezik,amilyet semmilyen javító szerszámmal pótolni nem tudunk.Ilyen esetekben,amennyiben lehetséges,célszerű nagyobb új menetet készíteni,pl.M6 helyett M7.

Kikopott menet esetén,szintén anyaghiány keletkezik ezért,ha lehetséges a fent leírtak szerint kellene eljárni.

Profil torzult menetnek nevezem,azt az esetet,ha a csavarkötést olyan erővel terheljük meg amely meghaladja annak szilárdsági tulajdonságait (szakító,húzó,nyíró és csavaró szilárdságok)..A fenti esetben a menetprofilok maradandó alakváltozást szenvednek,vagy rosszabb esetben meg vagy elszakadnak.

Nem vitatom,hogy vannak menethelyre állító szerszámok,amik az eredeti profilhoz hasonlóra formálják vissza a meneteket,de úgy vélem,hogy azok az újkori terheléssel a továbbiakban nem terhelhetők,mert az anyaguk molekula szerkezetében sérült marad.

Úgy gondolom a sérült menetek esetében a legjobb megoldás azok lecserélése új,jobb minőségű csavarra és anyára.Azt sem vitatom,hogy sok esetben ez nagy munkával jár és sokszor szerszámra is be kell ruházni,de ha biztosan jót szeretnénk csinálni,arra időt és pénzt is kell fordítani.

Üdvözlettel:Che

Komment

Majd akkor ha szépen és simán bírja a 100-as utazót. A vége meg 130 körül lesz
                  Ez nem nagy dolog:csak pénz!

Alubordás henger membránnal,Vape gyújtás(ami sok dolgot megold),Mikuni karbi és GO.......

Komment

Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    Szervusztok!

Az a gond,ezeknek az elkorrodált,kikopott,profiltorzult meneteknek a javításával,hogy annak mérete és minősége,sőt a geometriája sem fog olyan állapotba kerülni a javítás után,mint az új állapotában volt.

Vegyük sorba az elhasználódásokat.

Korrózió esetén az oxiddá átalakult anyagrészecskék,rozsda formájában távoznak a menetből,miáltal abban anyaghiány keletkezik,amilyet semmilyen javító szerszámmal pótolni nem tudunk.Ilyen esetekben,amennyiben lehetséges,célszerű nagyobb új menetet készíteni,pl.M6 helyett M7.

Kikopott menet esetén,szintén anyaghiány keletkezik ezért,ha lehetséges a fent leírtak szerint kellene eljárni.

Profil torzult menetnek nevezem,azt az esetet,ha a csavarkötést olyan erővel terheljük meg amely meghaladja annak szilárdsági tulajdonságait (szakító,húzó,nyíró és csavaró szilárdságok)..A fenti esetben a menetprofilok maradandó alakváltozást szenvednek,vagy rosszabb esetben meg vagy elszakadnak.

Nem vitatom,hogy vannak menethelyre állító szerszámok,amik az eredeti profilhoz hasonlóra formálják vissza a meneteket,de úgy vélem,hogy azok az újkori terheléssel a továbbiakban nem terhelhetők,mert az anyaguk molekula szerkezetében sérült marad.

Úgy gondolom a sérült menetek esetében a legjobb megoldás azok lecserélése új,jobb minőségű csavarra és anyára.Azt sem vitatom,hogy sok esetben ez nagy munkával jár és sokszor szerszámra is be kell ruházni,de ha biztosan jót szeretnénk csinálni,arra időt és pénzt is kell fordítani.

Egyetértek. De esetemben ez csak egy állító csavar, ami az excenter állítócsavarjának leszorítása után elvileg nem kap terhelést. Ezért nyugodt szívvel fúrom akár át az egész menetet. Annyit tart rajta hogy beállítani be tudom, aztán meg a kontraanyával rögzítem nehogy kiessen.

Ez nem nagy dolog:csak pénz!

Alubordás henger membránnal,Vape gyújtás(ami sok dolgot megold),Mikuni karbi és GO.......
                    Meg egy új főtengely, új primer hajtás, új váltó, új szekunder hajtás. És persze jobb fékek

Komment

Meg egy új főtengely, új primer hajtás, új váltó, új szekunder hajtás. És persze jobb fékek
                      A százas utazót egy jó minőségű felújított is ki bírná,a hagyományos szerkezettel! Á nem a megállásról volt szó!

Komment

A százas utazót egy jó minőségű felújított is ki bírná,a hagyományos szerkezettel! Á nem a megállásról volt szó!
                        Az enyém a 110-et is viszi, csak kérdés hogy meddig
                        A gyárival ugyan ez a helyzet. Viszi az a 100-at, csak kérdés hogy meddig.

Komment

Az enyém a 110-et is viszi, csak kérdés hogy meddig
                          Amíg jó az olajzása!!!!Ezért háborúzok a füstölés mellett,ha egyszer szegényebb a keverék,meleg, leülepedés,sűrűségváltozás miatt megkarcolódik a csapágy akkor vége.....

Komment

A több olajból mégis csak kevesebb a probléma mint a kevesebből ! A mai modern olajakat használva, a benzinbe kevert nagyobb mennyiségű olajtartalom mellett sem tapasztalható számottevő füstölés, bemelegedés után .... Így a háborúskodás is megszüntethető .

Komment

Há de 1:20-nál többet hova rakjak bele?
                              Annyira nem akarok füstölni mint a társaság tavaly a két Trophy MZ-vel

Ma voltam a szerszám nagykereskedőnél. Persze csak rendelni tudtak volta M10x1-es fúrót, az olcsóbbiakt 3800-ért a drágábbikat meg 4800-ért...
                              Na akkor hagyjuk, irány a csavarbolt, veszek csavart aztán abból faragok valamit.
                              -M10x1-es csavart kérnék, hossz nem számít annyira, legalább 25 legyen.
                              -okén, hozom. Mennyi kell?
                              -vagy 4
                              De azért megkérdeztem:
                              -M10x1-es menetfúró gondolom nincs?
                              -Már hogyne lenne, az kell a zsírzógombhoz is.
                              -És mennyi?
                              -2800 a gépi 1800 a kézi...

Na ennyit a szerszámboltról Úgyhogy vettem hozzá menetfúrót. Valamikor meg áthajtom szépen.

Komment

Szervusztok!

Levelet hozott ma nekem a posta,-egy szép nagy A4 formátumú borítékban.A boríték tartalma az általam Ildikónak és Demeternek,még az ősszel Rozsályban másolásra kölcsönzött Yamaha javítási könyv volt.

Egy percig meg sem kérdőjeleztem,hogy visszakapom,mert teljesen biztos voltam benne.Visszakaptam hát,-node milyen állapotban,-gyönyörűen újra kötve,keményfedeles bordó színű,műbőr hatású borítóval.

Nem vártam el,hogy újra legyen kötve,az én elég pongyolán,részben széthulló állapotban kölcsönzött könyvem és most törhetem a fejem,hogyan honoráljam ezt a gesztust,-mely nagyon jól esett.

Köszönöm Ildikó és Demeter,én nagyon szívesen adtam kölcsön másolásra,-remélem a tatalmát a mindennapokban hasznosítani tudjátok!A beköttetés költségeit legszívesebben megfelezném veletek,de tudom az óhajom visszautasításra fog találni,de azért majd kiagyalok valamit,aminek esetleg Ti is örülni fogtok.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X

Debug Information