Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Chemotox kocsmája

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

• beothy58
    replied
    mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése

Azért a fémburkolatú is jobb a nyitotthoz képest nem keni el az egész motort, jóval kevesebb port szed fel, tovább tart a kenőanyag........

Tudjuk ma nem a taróság a lényeg, nem a környezetkímélés a dizájn és az utólag eladott alkatrészek halmaza. A mai technológiával régen futhatna a lánc teljesen zárt házban,olajban olyan méretezéssel,hogy soha vagy nagy ritkán kellene cserélni...
    Csak félve kérdezem: nem az ilyesféle meghajtást hívják kardántengelyesnek?

Leave a comment:

• jagdtigger
    replied
    Nem azért hogy szőrszálhasogassak de a szíj elég messze van egy gumi szíjtól (igen tudom más is van benne).... Egyelőre kipróbálom hogy olajozóval hogy fest a dolog, esetleg ha nem jó utána elkezdek agyalni valami porvédőn.....

A mai technológiával régen futhatna a lánc teljesen zárt házban,olajban olyan méretezéssel,hogy soha vagy nagy ritkán kellene cserélni...
    De szép is lenne . Inkább szenvednék x km-enként a szimering cserével mint a kulimászt levakarni a gépről.....

Leave a comment:

• horex
    replied
    Tudom van rá szaktopik, dehamár itt vagyok
    El szeretném adni a Horexet. Előkotortam a szürke forgalmiját, de abban még az 1969-es lakcimem van ami rég megváltozott, még az utcanév is. Emlékeim szerint mintha kivonták volna forgalomból, de semmi papír nhem került elő
    Olvasgatom a gépjármű eladás törvényeit Mindenhogy, vagy külföldről behozott vagy hazai járműröl beszélnek ahol mindig szerepel a törzskönyv, műszaki vizsga, forgalmi engedély
    Esetemre nem találtam trv-t. Nem akarom forgalomba helyezni, csak a lakcimemet átírni
    Mibe irják át vajon, a régi szürkébe vagy az ujra?
    A blokkszám sem stimmel, mert a számsor végén van egy R betü, de anno a vizsgákon csak legyintettek, hogy az nem érdekes. Nade mára változott a világ, főbe lőnek akármi eltérésért, megkeseriti a hivatal az életet.
    Írtam a 1818.hu-nak, meglátom lesz-e valami érdemleges válasz

Majd elfelejtettem
    Csoda hogy még élek, tönretett a hivatali gépezet
    Le kellett adni a rendszámot. Kikutatták hogy a külföldi tulaj elhalálozott
    Azt hittem infarktust kapok amikor leszereltem a rendszámokat
    Értesitették a harmadik országbeli valami hivatalt hogy itt egy örökség
    Kértem hogy amig rendeződik ne vegyék le a rendszámot. Levették. TRV..az TRV..
    Irtam a tulaj fiának, válaszolt is hogy enyém az autó, milyen papir kell
    Irtam hogy póthagyatéki és erediröl hiteles másolat hogy ő az örökös
    Azóta csönd
    Utoljára szerkesztve a következő által: horex; 2023 jún. 26, 14:30.

Leave a comment:

• horex
    replied
    jagdtigger eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Bírná egyáltalán a műanyag azt a tempót amivel egy lánc mozog egy ekkora dögön?
    https://i0.wp.com/onroad.hu/wp-conte...00%2C667&ssl=1

Leave a comment:

• Jankó51
    replied
    nem kellett volna....
    Hát... van ott anyag bőven, de lehet, hogy csak egy ideig sokasodik a szutyok, egy idő után kezdi kihordani a lánc!
    Bolond divat a burkolat nélküli lánc......
    Ezt Csepelen már 60 évvel ezelőtt is tudták.

Leave a comment:

• mátéapu
    replied
    A mai műanyagok :lazán !

Azért a fémburkolatú is jobb a nyitotthoz képest nem keni el az egész motort, jóval kevesebb port szed fel, tovább tart a kenőanyag........

Tudjuk ma nem a taróság a lényeg, nem a környezetkímélés a dizájn és az utólag eladott alkatrészek halmaza. A mai technológiával régen futhatna a lánc teljesen zárt házban,olajban olyan méretezéssel,hogy soha vagy nagy ritkán kellene cserélni...

Leave a comment:

• jagdtigger
    replied
    Miért?
    Mert azzal a lendülettel álltam neki hogy nem lehet olyan vészes nem kell kesztyű(elfogyott), tipikus "először jó ötletnek tűnt" eset. Alig bírtam levakarni magamról a ramatyot. Azt hiszem benevezek láncolajozóra, meglehet az után is takarítani kell de talán nem lesz ennyire borzalmas......

Bolond divat a burkolat nélküli lánc......
    Utoljára szerkesztve a következő által: jagdtigger; 2023 jún. 25, 22:07.

Leave a comment:

• mátéapu
    replied
    , nem kellett volna....
    Miért? Évente érdemes. Ezért is akartam kardánost...nagyon untam kenegetni és takarítgatni a szutykot és a felni és az idomok is mindig kaptak belőle. Bolond divat a burkolat nélküli lánc......

Leave a comment:

• jagdtigger
    replied
    Lekaptam a burkolatot a váltóról hogy kipucoljam a láncspré maradványait, nem kellett volna....
    https://content.section9.me/im/vf/kulimasz.jpg

Leave a comment:

• horex
    replied
    kormányváltós simsonra kell??
    Automata váltós lesz

Van egy, elméletben, javíthatatlan Horex blokkom, csak a látvány miatt kellene beletűznöm a könyökcsövet. Menne eladásra, mint szobadísz

Leave a comment:

• mátéapu
    replied
    horex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Ha meg 2 kipufogós lenne mégjobb lenne
    A kormányváltós simsonra kell???

Leave a comment:

• horex
    replied
    Jó napot
    Melyik motornak van 35-36mm átmérőjű könyökcsöve? Ha meg 2 kipufogós lenne mégjobb lenne

Leave a comment:

• Titus
    replied
    Csak a képeket nem tudom mellé rakni...
    Közben ez is megoldódott, lett néhány kép is. Én szerintem majd Polgárdiba próbálok eljutni, ha nem jön közbe más dolog.

Leave a comment:

• mátéapu
    replied
    Gyűjtögetem a hirdetésekből,de a legtöbb a "Motorosok"csoportból van.

Leave a comment:

• Titus
    replied
    Szerintem ha a link-et bemásolod az is elég. Persze csak ha van hozzá weboldal. Nem tudom, hogy honnan írod őket

Leave a comment:

Ugrás az oldal tetejére
Working...
X

Debug Information