Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Chemotox kocsmája

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Nem tudom miért kell üldözni azt a szegény vakondot,-az igaz,hogy csinál egy kevés kárt,de ez elenyészően kevesebb,mint a rozsda,vagy mint mi emberek csinálunk.Nálunk is mist dolgozik a krumpli ültetvényben,de had dolgozzon,pusztítja a kártevőket,oszt jól van,legfeljebb egy kicsivel kevesebb krumpli lesz,azt meg kibírjuk.A vakond egy természetes talajfertőtlenítő,bár úgy tudom,hogy a férgek lárváin kívül a földi giliszta is az étrendjén van,de ennyi alagút ásásához kell a kalória.

A szúnyogbombázót sem nagyon szeretem,mert az igaz,hogy kellemetlen a szúnyogcsípés és már esetleg betegséget is terjeszthet,viszont a fecskéknek hogyan lesz tápláléka,ha kiírtódik a szúnyog és egyéb rovarok,vagy esetleg félig mérgezett bogarakat esznek,amit úgy vélek nem válik a javukra.Amennyiben hagynák elszaporodni ismét a fecskéket,úgy gondolom,hogy szúnyog is lényegesen kevesebb lenne.Most,hogy sok a szúnyog,hát marad az AUTÁN és már nem is kóstolgatnak ezek a dögök.

A természet csodálatos egyensúlyban lenne,ha mi emberek nem bontanánk meg azt.

Üdvözlettel:Che

Komment

Egy restaurált BMW-t kellett beüzemelnem. Adott motor Ural váltóval volt szerelve.. összeraktam egy váltót,és indultam volna próbakörre. Viszont a kuplung nem emelt szét,ezért állítani kellett. Nem jobb lett,hanem furcsább. A túlállított kuplunggal természetesen csúszott, de a kart behúzva összezárt. Fordítva működik,de teljes oldást nem tudtam elérni. Kíváncsi vagyok miféle csodát találok belül..

Komment

Óvatosan az utakon, rend éber őrei új trükköt tanultak...
        https://hegylakok.hu/2018/05/olvasoi...civil-elfogok/

Komment

szemétláda pofátlanság, talán még törvénytelen is bár a mai világban bérmikor besumákolhatnak egy törvényt erre,
          és csak motorral tudom autópályán meghágni a megengedettet ott viszont tartok tőle hogy 80 a megengedett????

Komment

emu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            szemétláda pofátlanság, talán még törvénytelen is bár a mai világban bérmikor besumákolhatnak egy törvényt erre,
            és csak motorral tudom autópályán meghágni a megengedettet ott viszont tartok tőle hogy 80 a megengedett????
            Nem biztos(sőt szinte biztos) hogy csak motorokkal foglalkoznak(motoros oldal lévén azt emelték ki). Hogy pofátlanság-e? Ha csak tényleges szabálytalanságért bírságolnak szerintem nem.... (Kicsit sunyi módszer de amilyen közlekedési morál van az utakon sajnos szükséges rossz.)

Komment

jagdtigger eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              Óvatosan az utakon, rend éber őrei új trükköt tanultak...
              https://hegylakok.hu/2018/05/olvasoi...civil-elfogok/
              Már legalább egy, de inkább két hónapja hogy akármikor járok kocsival Miskolcon elég gyakran látok civil autósokat. Elől-hátul ott a kék villogó az üvegek mögött (meg gondolom a kamera, mert anélkül sokra nem megy). Eddig minden esetben már valakit félreállítottak amikor láttam őket... De amikor én láttam mindig autósokat állítottak meg.

Komment

Fél hétkor kezdtem a kuplungbibi feltárását. Látszólag minden rendben,az Orosz alkatrészek ellenére is, viszont ráméregetve és számolgatva már más a helyzet. A kuplung oldásához a rugókat nem lehet eléggé összenyomni.

Komment

Hogy tisztuljon az agyam..s közben tudjak gondolkozni..széthúztam a 125 ETZ blokkját. Csak egy csavart kellett fúrnom mivel rugózott,nem kockáztattam hogy olyan helyen törjön,ahonnan kínlódás kibányászni. Főtengelycsapágyak hibátlanok,henger szintén,viszont a hajtókaron már pár tized kopás érezhető. Megoldás a kuplüngra: esztergályossal koptatok a tárcsából..

Komment

Vélemény a kis ETZ-ről: Mivel hallottam működni (csörgés nélkül,zörgés nélkül,enyhe tak-tak hang azért hallható volt ami az ETZ-kre jellemző) és most először láttam belülről.. nekem tetszik.

Komment

Egész nap rohanás+ kalapálás,kittelés+ roncsszállítás+egyebek. Most abbahagytam mert épp elég egy napra ennyi. A boldogság: már két oldalkocsist tologatok ide-oda.. Fényképeket azért készítettem,hogy feltegyem ide csemegézni. Más: negyedik szomszédnak biciglin defektjavítás.. megfenyegettem, nehogy megpróbáljon tojást hozni,mert megharagszom.. Pár hete rendbetettem a gereblyéjét, s rámerőltetett egy doboz tojást... betettem a többi ötven mellé.

Komment

Atti69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        s rámerőltetett egy doboz tojást... betettem a többi ötven mellé.
                        Azok a smucig népek nekem tálcákkal hozták,de megmondtam majd szólok ha kell.....inkább veszek!
                        "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Tegnap előtti este a kis ETZ bontása..

Komment

Tegnap este NSU Max műtét.. tetszik az ohc rendszer csatlórúddal Azért ez már technika..

Komment

Tegnap szerencsém volt. Akkor értem az esztergályoshoz,mikor végeztek a Simson javítással..persze 50 rúgás után nem indult.. Kicsit besegítettem, s mára kész lett a cucc.. persze ingyen.

Komment

Hosszú nap volt, ha holnap időben hazaérek.. töltők képeket.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X