Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Chemotox kocsmája

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

• horex
    replied
    horex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Rohadt autót a csóró javíttat, beleértem magamat is.
    Elkészült az autócskám!!
    Le a kalappal a mester elött. Egyik nagy előny, hogy nem kerülő úton, lehetett vagy 3-5km-re tőlem
    Mondott egy hozzávetőleges árat a-nélkül hogy aláfeküdt volna
    Aztán jött egy telefon hogy két küszöbcsere is kellene mert..és itt meg ott is rohadt az egész kasznit majdnem felsorolta
    Cserélje, csinálja, ha kell hát kell. 2 hét alatt lett kész, fékek légtelenitve, ahol zárt részt rakott be ott belül is alvázvédve, küszöb kívül is, első tornyok nagyon szépen kifoltozva, alapozva stb.
    Ami nagyon meglepett, vagy hogy is mondjam, az utolsó mondata az volt hogy viszem kipucoltatni és viszem
    Régen volt olyan tiszta mint most. Kértem csináljon a kritikus részekröl pár fotót, milyen volt/lett. Csinált és mutogatta is, de okostelefonrol nem tudta átküldeni nekem. Majd
    Jó lenne, mert a rohadásrol van képem
    Árat azért nem mondok, mert egyszer egy esztergályos árára azt mondtam, hogy baráti de ennyiért nem csináltam volna meg senki idegennek. Azóta nem veszi/vette fel a telefont
    A lényeg hogy baráti ár volt, még ha a zsebemnek sok is
    Szoval nagy örülés van!/pedig már +szoktam a Simsont /

Leave a comment:

• Atti69
    replied
    Aztán mi a neve, Indián vagy Harley?
    Harley JD 1000 1928 vegyes vezérléssel.
    Van még egy olvtárs/tagtárs, aki az autórestaurátor műhelyben melózik és csodás hegesztéseket, felújításokat készit
    Nem jön be most a neve
    Maradona. Voltam nála.. BMW R61 hengerfejekre bordákat hegesztett..nagyon szépen megcsinálta..igazi szaki a témában.

Leave a comment:

• horex
    replied
    Atti69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    mögmondta anevét.
    Aztán mi a neve, Indián vagy Harley?
    Régi történésekkel tele a padlás. Fiatal, gondtalan koromban, meló után szokásom volt nagy köröket motorozni a Horexxel Bp-en, merthogy vagy 70 évet ott laktam
    Akkor még a Kígyó u. Váci u. egy darabja is járható volt járművel és a szűk utcában szépen hangzott a négyütemű dübörgés

Egyszer láttam szembe velem egy srác tol egy böhöm nagy motort, szinte autó kerekekkel. Az egy Harley Dávid volt
    Dumáltunk, mi hogy , mi a baja. Mindig az eszembe marad, hogy rákérdeztem "csak 120-at megy?", mert km óra skála vége annyi volt
    Ja, csak mérföldben
    Később összejöttünk és motort cseréltünk
    Bal láb kuplung, jobb kéz tank-váltó, három sebesség.
    Nagyon élveztem. Szokás volt az akkori Ifjúsági Parknál a kihallatszó zenét hallgatni, persze odagördültem a Harleyval és élveztem a csodálókat.
    Csodáltak persze mert akkoriban Pannonia és kockalámpás MZ-k futottak nagyrészt
    Az is nagy szám volt ha valaki "púpos tankos" MZ-vel jött, mert akkoriban azokat azok hoztak be akik az NDK-ban dolgoztak.

A "montör" címet megérdemled mert annyira sokoldalú vagy, közkinccsé is teszed és csodálom az energiádat
    Van még egy olvtárs/tagtárs, aki az autórestaurátor műhelyben melózik és csodás hegesztéseket, felújításokat készit
    Nem jön be most a neve

Jókat!

Leave a comment:

• Atti69
    replied
    Jankó51 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Nem mondanám, hogy mindent értek, de cefetül teccik!
    Ne aggódj...megtanulnád ha ilyen motort kellene beindítanod.
    Nagy montör maga Attila úr!
    Köszönöm! Megtiszteltetésnek veszem.

Leave a comment:

• horex
    replied
    boldogság... mögmondta anevét.
    Ezelött sok-sok évtizeddel Gödön volt egy ismerősöm és az ő Horexe. Minden csicsa volt rajta, utolsó csavarig krómozva. Azzal nem volt kibékülve hogy a teleszkóp záró csavarja aluminium és agyon volt verve. Csinálok én olyat sárgarézböl mondtam. És csináltam
    Nagy montör maga X úr, mondta, aztán ez rajtam is ragadt a kapcsolatunkban Jelentése szó szerint szerelő, gépszerelő, de annál sokkal többet jelent
    Most továbbadom ezt neked

Nagy montör maga Attila úr!

Leave a comment:

• Jankó51
    replied
    Szelepváltásokból visszaforgatva a gyujtásidőt kimérni, plussz a két eltérő bütykös gyujtórész... plusz az elékelés.
    Nem mondanám, hogy mindent értek, de cefetül teccik!

Leave a comment:

• Atti69
    replied
    mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Teljes-fotó nem lészen?
    Jelenleg nem körbejárható.... majd kitolom s lesz. Még váltórudat,lámpatartót,sárvédőpálcát+apróságokat készítek...utána kitolom s leképezem.

Leave a comment:

• mátéapu
    replied
    Öröm van meg boldogság... mögmondta anevét
    Látom a kedvenced:nem kell bajolni a szelepfedéllel Teljes-fotó nem lészen?

Leave a comment:

• Atti69
    replied
    Azt hittem már minden rózsaszínű...oszt nem. csak bújkált bennem a kisördög..meg az egészséges kétkedés. Indításpróba... s nem történt semmi. Minden 15.-re pöffent egyet.. Kellemesre fárasztottam magam és elkezdtem ellenőrizgetni esetleg elrázkódott-e valami vagy bármi. Bovdenezve nincs (ezen a drót tolja a gázt) ezért a belső pillangót kézzel be állítottam,majd gyidőt ellenőriztem és csak egy gyertyával (váltva) próbálgattam. A bibit egy gyertya okozta. Szerencsére volt itthon Bakony 18.... na most 1-2 rúgásra indul (egyenlőre) tehát átadható...ez volt a kérés. Következő project: Ma végeztem 6 MZ blokk mosásával...reggel megyek a főtengelyekért...indul a gyártás.

Leave a comment:

• Atti69
    replied
    Öröm van meg boldogság... mögmondta anevét.. Másodikra szusszant..harmadik rúgásra indult. Csak idáig eljutni..na az volt a nem egyszerű. Szelepváltásokból visszaforgatva a gyujtásidőt kimérni, plussz a két eltérő bütykös gyujtórész... plusz az elékelés. A becsiszolt tűszelepű karbi sem folyik..
    Attached Files

Leave a comment:

• jagdtigger
    replied
    sepy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Akkor nem vaklárma volt a Nyereményed
    Hála az égnek nem , ez tényleg akkora mák hogy végig ott motoszkált bennem hiába ellenőrizték 2-en is hogy az én számom-e.....
    Holnap csinálok több képet is mielőtt viszem eredetvizsgára. Külsőre egész jónak tűnik, 7 évvel fiatalabb mint a mostani banditom. Annyi nyűgje van hogy álló motornál gyújtáson hagyva rendellenesen gyorsan leszívja az akkut (3 perc alatt annyira hogy indítani se tud). Vizsga után viszem szervizbe, valószínűleg akku vagy feszszab mert tölteni tölt.

Képek:
    https://www.dropbox.com/sh/1mp8xmiav...vaf2i9qxa?dl=0
    Utoljára szerkesztve a következő által: jagdtigger; 2021 okt. 04, 17:31.

Leave a comment:

• sepy
    replied
    Akkor nem vaklárma volt a Nyereményed örülök neki. Kicsit dicsekedhetnél vele itt a Fórumon is. Milyen állapotú a gép?,érdemes lesz a cserére?

Leave a comment:

• jagdtigger
    replied
    Szűk mint az apáca ......
    https://content.section9.me/im/vf/tarolo2.jpg
    Utoljára szerkesztve a következő által: jagdtigger; 2021 okt. 03, 17:43.

Leave a comment:

• mátéapu
    replied
    sepy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    jó az úgy is!!
    Pedig ez a gyors péz ! Sajnos a mai fiatalok egy küszöbgittelést,egy vezérműszíjcserét....felujításnak hirdetnek.......

Leave a comment:

• sepy
    replied
    Én is anno meg elégeltem a referencia munkákat. Sajnos a kasznis munka is olyan mint a sebész feladata, mikor ki bontod akkor tárul eléd a gondok tömege. A feledat adott csináld meg gondosan hosszú időre csak a gond most jön!, mindez mibe kerül. Vannak olyan feladatok miben nincs megalkuvás ezek a biztonságról szólnak miért a mester a felelős és nem a tulajdonos!!!Ne aggy isten ütközik a gép még ha nem is az okozza mit javított de hiba keletkezett esetleg kezdödik a gond.Pl. egy elem sarkát nem hegesztették valamikor hanem rézzel forrasztották és ütközéskor felhasad mi komoly sérülés oka lehet. Egy hozzáértő szakértő megállapítja és kész a baj a gazdi meg csak azt mondta csak forrassza jó az úgy is!!. Bocs csak kis ízelítő az esetleges gondok ból.

Leave a comment:

Ugrás az oldal tetejére
Working...
X

Debug Information