Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Chemotox kocsmája

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

• mátéapu
    replied
    Vajon mi lett : a Józsi-bá..ismerősének a háborús eszterga,maró,véső gépével? Igazi műhelytartozék lenne egy gépészembernek........

Leave a comment:

• Kopasz 1
    replied
    sepy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Most kicsit problémásabb vagy és többet molyolsz van oka is hisz tudod mindazt mit máskor hibáztál most meg ki akarod kerülni!
    Én már most 3 heti nyugdíjasként is úgy vagyok, ami ma nem készül el, majd elkészül holnap.
    Elegem volt a munkahelyi hajtásból, egyedüli karbantartóként a főnök 3 cégénél, ahol mindig azt várták, ott állva mellettem, mikor végzek már a gépek javításával.
    Ja, és persze nem új gépek voltak, hanem szinte MÉH telepi vasárban vette őket, mondván, "majd a Józsi megjavítja őket".
    Mondtam neki párszor, nem nekem kellene venni-e a gépeket, hanem az esztergályosoknak és a marósoknak, hogy mindjárt dolgozni tudjanak rajtuk.

Leave a comment:

• sepy
    replied
    Csatlakozom HozzátokTinágerek! Én csopán a 72. évemet értem el de vallom még mint régen vannak 5 éves tervek! És van dolgunk mit meg kell csinálni!!! Sokan hiszik azt majd ha nyugdíjjas leszek!! egyet tudjon mindenki ! ez tév eszme!!. Míg dolgoztál tudtad meddig tart a munka időd majd utánna csináltad tovább ha akartál valamit. Ekkor még bírtad is. Most kicsit problémásabb vagy és többet molyolsz van oka is hisz tudod mindazt mit máskor hibáztál most meg ki akarod kerülni! De nem ugrassz oly könnyen nem szeretsz pl. a motor mellett térdelve szerelni vagy óvatosabban mászol a tetőre hisz tudod az eb csont lasabban forr! Egy szóval annyi munkád lesz mert mint nyugdíjjasnak sok időd van de és itt a lényeg mindíg innen fogva más ossza be!

Leave a comment:

• Kopasz 1
    replied
    Jankó51 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Több mint 10 éve élvezem, de még nem untam meg és - eddigi írásaid alapján - Te sem fogod.
    Még hosszú egészségben eltöltött nyugdíjas éveket kívánok!
    Remélem, én sem fogom unni, ahogy eddig feltaláltam magam, ezután is úgy lesz.
    Mindenesetre tervek vannak bőven az elkövetkező évekre.

Leave a comment:

• Kopasz 1
    replied
    Jankó51 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Az első 6 hónapban minden reggel úgy ébredtem, hogy milyen szerencsés fickó vagyok én
    Köszönöm szépen!
    Az a helyzet, hogy én az első napokban (bármilyen nap volt) úgy ébredtem, hogy ma vasárnap van és holnap dolgoznom kell menni.
    Most már úgy ébredek, mintha szabadságon lennék.

Leave a comment:

• Jankó51
    replied
    Kopasz 1 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    2022.02.05. -el eljöttem nyugdíjba
    Én is egyetértek Veled, de az igazán jó hír mégis csak az idézetben van. Hosszú és tartalmas nyugdíjas éveket kívánok. Több mint 10 éve élvezem, de még nem untam meg és - eddigi írásaid alapján - Te sem fogod. Az első 6 hónapban minden reggel úgy ébredtem, hogy milyen szerencsés fickó vagyok én.

Leave a comment:

• Kopasz 1
    replied
    Atti69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Ebben a "szar" világban "nehéz" elhelyezkedni...
    Egyetértek veled! A mai fiatalok tényleg nem nagyon akarnak dolgozni. Itt van pl. az én esetem. 2022.02.05. -el eljöttem nyugdíjba magáncégtől ahol szerszámgép karbantartó voltam. Előtte éveken át kerestünk leendő kollégát, aki "majd" átveszi tőlem a stafétabotot. Szerintetek találtunk? Pedig nem kevés gépésztechnikus végzett a középiskolában. Ja, most ez a megnevezése az én koromban végzett Gépszerelő-Géplakatos szakmának. Senki sem jelentkezett. Pedig a környék (Kaposvár) fizetéséhez képest nem rossz fizetést ajánlottak volna neki.

Leave a comment:

• Jankó51
    replied
    traktorosként 600 nettót ajánlottak neki...
    Pont ilyen szomszédom van nekem is. Ő ugyan még "csak" 500-nál tart, de csak úgy vállalja, ha autót is kap saját használatra, amivel munkába jár. (csak ő egyedül). Az elmúlt egy-két évben ez már talán a negyedik váltása lesz (22 éves) és mindig megkapta az autót is! ...és persze, hogy elégedetlen a sorsával.

Leave a comment:

• Atti69
    replied
    jagdtigger eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Hát igen, ez sajnos egy általános jelenség. Én melóhelyemen is akadt nem egy újonc aki gyorsan kibukott.
    Aki velem együtt kezdett,nem volt hajlandó 200m-ről vizet hozni hűteni a fúrót. Persze eltanácsolták. Először furcsa volt.. az aktív dolgozók a korosztályomból kerültek...most már értem. Persze panasz az van... nem fizetnek eleget..ja.. semmiért én sem szivesen fizetek. A szomszédom állás váltáson gondolkodik.. traktorosként 600 nettót ajánlottak neki... No...ezt inkább hagyom.. legközelebb valami motoros téma...vagy valami vidámság..

Leave a comment:

• Atti69
    replied
    movisz eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Atti 69 mar azt hittem leiratkoztal a forumrol .Orulok hogy ismet hallatsz magadrol.
    Valamiért nem engedett írni és tetszikelni sem a rendszer. Most úgy tűnik minden ok.

Leave a comment:

• movisz
    replied
    Atti 69 mar azt hittem leiratkoztal a forumrol .Orulok hogy ismet hallatsz magadrol.

Leave a comment:

• jagdtigger
    replied
    Fiatalok akik jelentkeztek...nem akartak gyalogolni,nem akartak emelni (nem is tudtak) ,nem akartak tanulni a munkával kapcsolatban... mi vaaan!!!???
    Hát igen, ez sajnos egy általános jelenség. Én melóhelyemen is akadt nem egy újonc aki gyorsan kibukott. Elkezdik a kifogásokat hogy túl sok meg nem elég az idő, mire kollégák vérszemet kapnak és bemutatják milyen az amikor fele idő alatt összerakják a cuccot (hosszútávon nem tudnák tartani a tempót de arra elég hogy a zöldfülű ledobja a gépszíjat... ).

Leave a comment:

• Atti69
    replied
    Túl jó világot teremtettünk a következő generációknak...lesz böjtje. Más: majd valahogy megoldom...telefonon vannak az újabb képeim...kaptam egy okos (jáccós) telefont,

Leave a comment:

• Atti69
    replied
    Decemberben (unszolásra) rákattintottam egy álláshirdetésre...hát nem behívtak két nap mulva állásinterjúra!? Megkérdezték hogy értek-e hozzá..persze ehhez is,,jóóó...fel van véve. Munkától függően négy-ötszáz ezer nettó. Munkatársaktól hallottam csodás történeteket (nekem érdekes volt mert harminc éve nem volt kötött helyem) Fiatalok akik jelentkeztek...nem akartak gyalogolni,nem akartak emelni (nem is tudtak) ,nem akartak tanulni a munkával kapcsolatban... mi vaaan!!!??? Ebben a "szar" világban "nehéz" elhelyezkedni.... ja...olyan munkahelyre ahol nem kell dolgozni,nem kell időt tölteni és rálocsolják a pénzt a semmittevőre.

Leave a comment:

• Atti69
    replied
    Na...gyógyult a gépem,,tudok írni.

Leave a comment:

Ugrás az oldal tetejére
Working...
X

Debug Information