Jujjuj ez most jó kérdés! Fűkasza vásárlás előtt én is sokat vacilláltam, hogy vegyek egy vadi új MTD-t (ami ráadásul szétszedhető szárú, így autóba is könnyen beférne), vagy beruházzak egy jobb minőségű, de használt gépbe. Végül abból a megfontolásból, hogy máshova is járok ezekkel a gépekkel dolgozni, tehát nem kifejezetten otthoni, kiskerti, évi 1-2 alkalomra kell, inkább az alko mellett döntöttem. Sikerült is találnom egy épphogy csak kipróbált, még gyári szagú
de a bolti árnál 10ezerrel olcsóbb példányt. A tapasztalatok, és az általad is leírtak szerint vannak gyenge pontjai a gépnek. Azonban én még akkor is inkább megjavítanám. Akárhogy is nézzük, az MTD akkor is egy alacsonyabb színvonalat képvisel. Ki tudja, lehet hogy azon pillanatok alatt tönkremenne a szöghajtás, a dob enné a damilt, ki tudja...
MTD-ből csak 2 fűnyíróval kapcsolatban van személyes tapasztalatom. A briggs nyilván nagyon jó motor (hagyományos, régi fajta motor, 48cm-es késsel), de az alvázzal folyton törődni kell (törések, repedések, folyamatos csavarlazulások, béna megoldások).
Az újfajta motoros pedig valami óborzalom (kicsi, 40centis késsel)! A xianthiazioi porlasztó pl. örökös törődést igényel...
de a bolti árnál 10ezerrel olcsóbb példányt. A tapasztalatok, és az általad is leírtak szerint vannak gyenge pontjai a gépnek. Azonban én még akkor is inkább megjavítanám. Akárhogy is nézzük, az MTD akkor is egy alacsonyabb színvonalat képvisel. Ki tudja, lehet hogy azon pillanatok alatt tönkremenne a szöghajtás, a dob enné a damilt, ki tudja...MTD-ből csak 2 fűnyíróval kapcsolatban van személyes tapasztalatom. A briggs nyilván nagyon jó motor (hagyományos, régi fajta motor, 48cm-es késsel), de az alvázzal folyton törődni kell (törések, repedések, folyamatos csavarlazulások, béna megoldások).
Az újfajta motoros pedig valami óborzalom (kicsi, 40centis késsel)! A xianthiazioi porlasztó pl. örökös törődést igényel...
Van (azt hiszem a Youtubén!) egy film erről ,,A villanykörte össze esküvés"!Taglalja benne a tartós termékek gazdaságra gyakorolt hatását(recesszió,munkanélküliség....stb!)...........ha csak a fele igaz,akkor már érthető.....DE (szerintem!)NEM ELFOGADHATÓ!!!!!!

...
SZóval ennyit az eredeti gyári és a koppintot bóvli minőségről. Most van egy rakás tartalék alkatrészem, mert a szöghajtómű és a kuplungegység nem néz ki gagyinak.
. Gyakorlatilag körömmel le lehetne kapargatni a "festéket". Úgyhogy ott is ismétlés lesz, csak már spray-be kevert 2k autós festékkel. Mert ugye a vázat le merem kenni ecsettel. Ha esetleg nem lesz tökéletes, az sem olyan nagy baj, viszonylag kicsi a kilátszódó része (tank aljától kb. a motorblokk aljáig, meg a hátsó lábtartó vasa). A sárvédőnek viszont mutatnia kell valahogy. Pláne hogy ezen akkora sárvédő van, mint egy ejtőernyő
Komment