Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Viccek

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Szervusztok! Na szóval, hogy is kezdtem? Ja igen! Későn jött a motorozási szenvedélyem (24-25 évesen), de hát mindenki másképp "hülye". Szóval Gabesz haverom szerzett egy Riga 16-os kosárban. Nem tudtak a haverjai lelket verni bele. Én megvettem benzin árban. Egy régi motoros vizsgakönyv alapján elkezdtem megismerkedni vele. --Szervusz Riga! Én vagyok a Tóni, és azt akarom, hogy sokat berreghessek veled!-- Nagy sokára rájöttem, mi micsoda. Aztán valahogy sikerült elindítani, majd vezetgetni is megtanultam. DE! Toltam is sokat! Ha ment, akkor ment. Ha nem, kopott a cipőm talpa. Azteán kihalt végleg. Akkor már volt Romet Kadettem. Majd vettem egy másik Riga 16-ost. NA! AZ NEM MENT. Bárhogy bütyköltem nem ment. Közben vettem Komart. Majd egy Jawa Mustangot. Na ez volt az utolsó jawa az életembn! Utálatos masina, és nem üzembiztos.Saccra 50 ezret költöttem rá. Kaptam egy YAMAHA PASETTA robogót "vidd innen" módon. Majd vettem egy Mz ETZ 250 DELUX-ot. A szoci motorok kedvesebbek, mint a "nyugati" gépeg, de én akkor is azt mondom: A saját tapasztalataim szerint az orosz és a csehszlovák mopedek nem szeretnek működni. Persze lehet én vagyok "fordítva bekötve". És nem nézek le senkit, ha egy Rigát, vagy egy Jawat vezet!

Komment

pasetta eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      a csehszlovák mopedek nem szeretnek működni
      Sokáig én is ezt gondoltam. Aztán tavalyelőtt hozzám került egy régóta udvaron rothadó Babetta 207. Pár órás bütykölés, fúratás után (a dugattyú bele volt rohadva a hengerbe) elsőre indult. Majd még volt pár izzaszó menet a karburátor benzinszint beállítással, azóta nem kellett hozzányúlni, gyönyörűen ketyeg. Épp az előző hétvégén szedtem elő a garázsból. Kíváncsi voltam mennyit fogok görcsölni, anyázni az első tavaszi indítással. De a második pedál lenyomásra indult. Szóval nekem kellemes csalódást okozott a sárga villám. A formáját, megoldásokat továbbra sem tartom túl szépnek és elegánsnak, de egye fene, akkor is jó vele motorozni

Komment

Csak a Babetta ilyen, a Mustang egy jó motor! Az én Babszim is csak menni tud, jönni már nem szeret.
        "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
        "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

A Pesetta egyébként még megvan?
          Nekem is volt egy ahhoz hasonló kinézetű Honda robogóm. Szépen, megbízhatóan működött, de iszonyat lassú volt. Azt elcseréltem egy Honda Pal-ra, na az maga volt a megtestesült borzalom! Sokat gyalogoltam akkoriban hazafelé, műanyagszeméttel az oldalamon.
          Utoljára szerkesztve a következő által: dongos78; 2015 márc. 03, 14:55.

Komment

Minden motor jó motor, csak szeretni kell !

Komment

Mir-Mur után szabadon " és " nem árt kicsit konyítani hozzá mert az még kell a szereteten kívül!!.Bár vannak ellen vélemények én a Jawát a szoc. gépek között egy jó anyagból és jól megmunkált bevált technikának tartom. Persze a nem hozzáértés meghozza gyümölcsét!, megbosszulja magát. Sokan nem tudják miért is kell az neki ?, mire használható igazán. Gondolok itt pl. Apacsavó kedvencére / szive csücskére/ az Izsre mely nem véletlen volt az Agronómusok -határ járók kedvence. Kiválóan elment a krumpli földön is .Ezt csinálta volna a P 20 utánna vagy az ETZ.

Komment

Gondolok itt pl. Apacsavó kedvencére / szive csücskére/ az Izsre mely nem véletlen volt az Agronómusok -határ járók kedvence. Kiválóan elment a krumpli földön is .Ezt csinálta volna a P 20 utánna vagy az ETZ.
                Kedves Barátom! Én mindenhol jártam vele de földúton soha!De más mocival sem nagyon!(kivétel a Honda Gyro Canoppy-m!!!Az átment árkon bokron!)Két szezont húztam le az IZS-el de még csavarhúzó sem volt nálam!Igaz úgy vezettem mint a hímes tojást!(csak azt tudnám azt hogy kell?!)http://youtu.be/zIeBlItcP7I

- - - Updated - - -

http://youtu.be/19OkRuQGjgQBizony sok-sok szeretet és türelem kell ezekhez az idősödő vasparipákhoz!.......és ez már nem vicc!!!!!!!!!!!!!!

Komment

dongos78 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  A Pesetta egyébként még megvan?
                  Nekem is volt egy ahhoz hasonló kinézetű Honda robogóm. Szépen, megbízhatóan működött, de iszonyat lassú volt. Azt elcseréltem egy Honda Pal-ra, na az maga volt a megtestesült borzalom! Sokat gyalogoltam akkoriban hazafelé, műanyagszeméttel az oldalamon.
                  Oh! Meg van, de nagyon csúnyán le van lakva. Az előző tulaj is csak tákolta. Én is próbáltam javítgatni, de sikerült taccsra vágni. A berúgó mű ki van kopva és a karbi is haldoklik. Most nem is működik. Ha sikerül állást találnom, akkor talán... Nem válok meg tőlle, mert vicces ki gép. Az Etz mellett egy ki manó. Csak hát én 120 kg vagyok ez meg max 90-re van kitalálva. Mondjuk agyalok az elektromos indító javításán is. De ez már nem lesz soha szép és jó gép. Sajna.

Komment

- "Ki minek nem mestere , annak hóhérja ! " mondták a régi öregek ... és ez így is igaz . Szinte minden járműre !
                    Bár a Jawa-t nem tartom rossz motornak , de a mustanghoz valóban kell egy kis hozzáértés , ( a rigához meg mégtöbb, főleg forgácsoló szakmákban ) szeret rakoncátlan lenni .
                    Egyébként az "ugromókusok" elég sokféle motorral járták a határt , mint szolgálati motorok szerepeltek náluk .( hidd el sepy még P20 is! , sőt Junak is, P20 -al unokabátyámnak nem volt soha problémája , de az is igaz hogy "hozzánemértőként" soha nem is piszkálta, szakemberhez hordta , fizette a cég ! ) A szakértelem hiánya miatt a karbantartottság mint olyan nem tartozott az agronómusok erényei közé , főleg hogy huszadrangú dolognak tudták be ... . Ennek tudatában az arra igényesebb motorok több problémával áldották meg őket, ezért nem jelentem ki, egy (főleg szoci) motorról sem hogy ez egy javíthatatlan sz.r , használhatóság és megbízhatóság szempontjából pedig nulla ...(még a balkánról , vagy a verhovináról sem mondanék ilyet !) csak az üzemeltető szakértelme , sokszor hozzáállása tükrözi a gép megbízhatóságát . Ezen felül sokszor szolgálati motorként olyan tipusok kerültek egyes helyekre, amelyek nem az adott környezetbe valók voltak. Ezért nem ítélkezem . (Volt olyan ismerős aki a 350-est (350 jawa szolgálati motor) szidta mint a bokrot , pedig még a gyujtást is belőtte rajta (!) , és amikor megkérdeztem hogy mennyi volt az előgyujtás hengerenként , esetleg mérőórával mérve ?, jött a válasz : -nem úgy csak fülre !... Tehát az olaj se volt benne ellenőrizve soha ...)

Komment

Az megvan mindenkinek , amikor az öreg székely meg a fia megy hazafelé az erdőből éjszaka .Egyszer csak megszólal a gyerek :
                      - Ejszen édesapám olyan setét van , már az orromig se látok ! Nem fél maga ebbe' a setétsígbe felesik valamibe ?
                      Erre az öreg :
                      - Tudod fiam két dolog van , amitől fosok ám de rendesen ! Az egyik a medve , a másik meg a KANNÁSBOR !!!!!

Komment

Nagy kedvenceim a székely viccek.
                        pl.:
                        A székely ember 3 fő alaptétele:
                        - Sör, az nem ital,
                        - Nő, az nem ember,
                        - Medve.... az nem játék!

A székely meg a fia megy az erdőbe gombát szedni a fiú talál a bokorban egy rozsdás puskát, kérdezi az apjától:
                        - Mi ez édesapám?
                        Erre az öreg:
                        - Hát trombita.
                        Majd fogja és a szájába teszi és fújni kezdi, erre az eldurran. Az öreg szája a fülig reped. A fiú kisvártatva megszólal:
                        - Hiába nevet édesapám, én azért igen megijedtem!

A székely fiú vacsora közben így szól az anyjához:
                        - Édösanyám, nem elég savanyú ez a káposzta!
                        - Fiam, de hát ez mákos tészta.
                        - Annak elég savanyú.

Öreg székely meg a fia fát vágnak.
                        A fiú odasuhint, hát véletlenül levágja az apja lábát.
                        Mire az öreg:
                        - Ábel, még egy ilyen, és seggbe rúglak!

Komment

Egy Sepsiszentgyörgyi történet az életből merítve. Mezőgazdasági gépbemutató a krumpli (pityóka) földön:

- Gabri bátyám jöjjön gyorsan.
                          - Minek?
                          - Ég a tartó!
                          - Hadd égjen.
                          - De a kocsija is ég!!!

Komment

Szervusztok!
                            Szintén az élet szülte sztori. Megállított a rendőr. Mopeddel voltam úton, kora hajnalban.
                            _ Jó reggelt kívánok! Uram azért állítottam meg, mert nem ég a hátsó lámpája.
                            -Jó reggelt Önnek is! Az jó, ha nem ég, mert tűzkárra nem fizet a biztosítóm!
                            - (csúnya szavak)... Akkor legyen szíves cseréljen izzót most azonnal!

Komment

Az öreg juhászt folyton ugratják a többiek , hogy még soha nem volt a "piroslámpás" házba . Tűri egy darabig, de aztán megmérgesedik , mert a virtus az virtus , és a számadás után amikor egy kis szabadideje lett , kapja magát és bemegy a városba . Mégpedig az említett "objektumba" . Ahogy beér már siet is hozzá egy pasas :
                              - Jó estét urambátyám ,miben segíthetek , mégis mit óhajtana ?
                              - Adjon isten , olyan okból jöttem mint mások ! Szeretnék megismerkedni közelebbről egy dúskeblű feketével! -válaszol az öreg .
                              - Sajnos rossz hírem van az ön számára , ez, a hagyományos módja az "időtöltésnek" amire gondol , már nem divatos errefelé ! - kapja a meglepő választ .
                              - Neeem divatos , hát akkor mi a divat erre ? - kérdi meglepetten.
                              - Hát a kecskével .... , és abból tudok is önnek prezentálni feketét !
                              - ????
                              Nagyra nyílik a szeme az öregnek a meglepődéstől ...nem divat, nem divat ... mégis csak kecske .. de ha 'má bejöttem a városba...meg aztán majdnem olyan mint a birka ...- vívódik magában ,de aztán rááll az ajánlatra :
                              - üsse kavics , hát rendben ! - és annak módja szerint el is intézi a dolgot , fizet majd továbbáll .
                              Alig telik el egy - két nap , egyszerűen nem hagyják az öreget az emlékek nyugton , úgyhogy alig várja a hétvégét , már megy is a városba , mégpedig az ominózus helyre. Ahogy belép az ajtón , már az "ügyintézőt" sem hagyja szóhoz jutni :
                              - adj isten , szeretném , ha lehetne , ismét a kecskét ....
                              - Sajnos nem szolgálhatok vele , már nem divat errefelé !
                              - Nem divat , nem divat , akkor mi a divat ????
                              - hát a kukkolás !
                              - Kukkolás ??? Hát az meg mifene ???
                              - bemegy ott bal felől abba a sötét szobába , odabent lesz egy jó pár ablak , kiválaszt egy szabadot , és majd ott látni fog csudákat !!!
                              Az öreg úgy is tesz ! Bemegy , és a kis ablakban lát egy fiatal hölgyet , aki különböző "segédeszközökkel" éppen kényezteti magát . Nézi az öreg nagy szemekkel , nézi egy darabig , aztán csak kitör belőle :
                              - azt a rézfán-fütyülős mindenit !!! Megértem már majd hatvan évet de ilyet még életembe nem láttam !!!
                              Erre egy hang a szomszéd ablakból :
                              - Pedig pajtás ez mind semmi ! Láttad volna a múlt héten az öreget a kecskével !!!!!!

Komment

Megállított a rendőr. Mopeddel voltam úton, kora hajnalban.
                                Megkérdezték hogy ittam-e, mondtam hogy igen. Erre fújattak velem egymás után 3 szondát,de mivel még mindig nem mutatott, megkérdezte a szerv, hogy mit ittam, mire mondtam hogy egy bögre teát.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X