Közlemény

Collapse
No announcement yet.

MÉH-telep !!??

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

MÉH-telep !!??

Sziasztok!

Azért indítottam ezt a témát , mert kíváncsi vagyok a tapasztalatotokra , véleményetekre!

Én sok háznál , idős embereknél megfordulok motor ,vagy alkatrészkeresés ügyben.
    Mielőtt félreértenétek ,gyűjtöm a motorokat ,nem vagyok nepper!
    Nem egyszer jártam már úgy , hogy az idős bácsi az alkatrészre , vagy motorra olyan árat mondott ,hogy majdem hanyatt vágódtam (nem volt különleges ,ritka darab).Mikor mondtam neki ,hogy én mennyit adok érte ezt felelte : "akkor inkább kiviszi a Méh-telepre ".Igaz , hogy ott még annyit sem kap érte ,mint amennyit én ajánlottam , de nem érdekelte.Azt nem értem ,hogy miért van így ? Korrekt ajánlatott tettem mégsem adta!
    Egyszerűen nem lehet egyesekkel egyezkedni ,kötik az ebet a karóhoz!Azt nem tudtam nekik bemagyarázni , hogy azért mert valami régi nem biztos ,hogy ritka ,kelendő darab.Nektek vannak ilyen ügyben tapasztalataitok ,vagy csak én vagyok ilyen szerencsétlen??
    Ugyanakkor volt olyan is ,hogy a bácsi eljött hozzám és látta hogy mennyi mindenem van ,nekem adta a pár ezer forintot érő alkatrész csomagját!De ez ritka!
    Üdv mindenkinek!

Ilyen helyzettel még nem volt részem. Valahogy engem nem keresnek fel vagy szólítanak le azzal a témával, hogy van pár alkatrész. Inkább csak nosztalgiázni jönnek a közelbe. Bár az is igaz hely hiányában nem is tudnék sokat elrakni.
    A MÉH telepes problémára talán az megoldás ha a MÉH telepessel szövetkezik az ember.
    Talán egy történet volt ami közel van a témához. Egy ismerősömmel beszéltem mikor annak ismerőse odajött. Látta hogy Pannóniával vagyok... S mondta nekik is van lerakva egy hiányos. Fogtam magam megnéztem. 75/06 p12 váz hiányos vázszám már rozsda ette a blokk viszont bontatlan és kb 2500km lehetett benne. Kezdtem is üzletelni hogy megvenném. 40e t kértek. Nagyon is jó ár volt, de nagyapa már nincs hagyatékba meg nem volt. Ráajánlottam hogy 40e + a hagyatéki eljárás díja... csak csinálják meg a hagyatékot. De nem ő nem foglalkozik ezzel nincs ideje. Vagy alkatrész vagy marad ott ahol van... Hátha idővel enyhülnek hagytam... "talán még képek is vannak"
    Attached Files
    Utoljára szerkesztve a következő által: BeniP10&P21; 2012 márc. 01, 14:58.
    soveny, Tamás78 és -t5- kedvelte ezt.

Komment

Mikor mondtam neki ,hogy én mennyit adok érte - Azt nem tudtam nekik bemagyarázni ,

Csodálatos ez a Magyar nyelv -s néha talán önkéntelenül is igazmondásba keveri a mesélőt

(de tényleg csak a humor kedvéért -nehogy megsértődj)
      soveny és Tamás78 kedvelte ezt.

Komment

Akinél sok holmit lehet találni, az képben is van az árakkal. Onnantól az eladó-vevő viszonya a döntő az árképzésben.
        Van egy nyugdíjas gumiszerelő ismerősöm, ő pl. nekem MÉH-telepi árban adta át a motoros holmijai. Annyi megkötéssel, hogyha valamire szüksége van - és nekem van használható darab - akkor baráti áron adok neki alkatrészt, mert ő már nem akarja rakosgatni jobbra-balra a holmit.

Egyébként a fiatalok hajlamosabbak túlértékelni az alapján amit én tapasztaltam.

BeniP10&P21 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        csak csinálják meg a hagyatékot. De nem ő nem foglalkozik ezzel nincs ideje. Hátha idővel enyhülnek hagytam...
        Vagy teljesen ellen fognak állni. Én eddig egy póthagyatékit kezdtem el, azzal indítottam hogy csak a szabadidejére és az aláírására lesz szükség, a többit elintézem én. Beszéltem hagyatéki előadóval, közjegyzővel, írtam kérvényt amin csak az örökös és az elhunyt adatait kell feltüntetni, csatolni a korábbi hagyatéki végzés másolatát és leadható az önkormányzatnál. Per pillanat itt tartunk, mert a múlt héten kezdődött - akkor telefonált az örökös, hogy jött egy levél az apja nevére. Nagyon készséges volt, persze lehet később ez változni fog, de szerintem ha mindent elmondasz hogy hogyan működik és miként fog zajlani, akkor barátságosabbak az emberek. De ez egy másik téma, nem akarom "szétoffolni" a jelenlegit.
        Utoljára szerkesztve a következő által: kollarg; 2012 febr. 29, 10:42.
        soveny és Tamás78 kedvelte ezt.
        There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Komment

Joker!
          Nem sértődök meg , de nem tudom mit akarsz tudatni az írásomból vett idézeteddel!
          Bővebben kifejtenéd , mert nehéz a felfogásom!
          Vagy te a sorok mögé látsz?

Komment

Van erre a jelenségre egy nagyon találó, és sajnos igaz mondás. "Akkor dögöljön meg a szomszéd lova is ! " Inkább menjen a kohóba, de nekem legyen igazam. Találkoztam már ilyennel én is.
            Lai, Gabó_Racing és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Ha nem is egészen szorosan, de hozzá köthető az én esetem is ehhez a témához.

2010-ben oda jutottam, hogy veszek mindenképpen egy Pannonia P10-est, ha törik, ha szakad. Előtte már vagy 2 évig csorgattam a nyálam, és össze ismerkedtem egy viszonteladóval (nevezzük ahogy illik, neppernek) Többszöri sikertelen próbálkozás után meglett egy P10-H. Csak adásvételi volt a motorról az eredeti tulajjal, a nepper pedig írt velem egy másikat is. Mondta, hogy melyik településen lakik a tulaj és hogy egy nem normális agresszív ember satöbbi satöbbi...
              Egy jó barátom lakik ott, úgy döntöttem csak felkeresem a bácsit, hátha írna egy új adásvételit. Amikor elmentünk, tiszta ideges voltam, mert sosem kértem ilyet, főleg egy vadidegen embertől nem. Nos a bácsi tényleg el akart küldeni a jó francba, de mivel a barátom apja egy ismert és megbecsült ember így csak beengedett, hogy beszélgessünk. Kiderült, hogy a bácsi nagyon is normális. Elmesélte, hogy én vagyok az "ötödik" ember, aki azt hazudja neki, hogy fel akarja újítani a motort. Először a volt kollégájának AJÁNDÉKOZTA el a motort, aki azt ígérte, hogy megcsinálja a motort, és múzeumba kerül meg egyéb baromságok. A többi sorsát én meséltem el a motornak a bácsinak, elhűlve és felidegesedve hallgatta végig, hogy a "múzeumos" kolléga eladta egy másik embernek, az pedig elcserélte a nepper úrral 2 Simsonért. Ezek után persze kiderült, hogy az első teleszkóppal volt baj a bácsi szerint, a többi használható volt, így derült ki, hogy leárultak róla mindent menet közben a jó emberek. A bácsinak mondtam, hogy én tényleg szeretném felújítani a motort, ezért kellene az adásvételi. Egy feltétele volt, ha visszaszerzem a többi szerződést. Utólag kiderült nem volt nagy feladat, mert csak a viszonteladó (nepper) írt vele szerződést. Bocsi, kikívánkozott belőlem.

A lényeg, sajnos a jóindulatú embereket megtalálják a szélhámosok! :-( Olyat is hallottam, hogy khmm.. kisebbségbe tartozó emberek Pálinkaszagú vízzel csalják ki többek között a motorokat idős bácsiktól, és azzal ijesztik meg őket, hogy jönnek a fináncok, gyorsan rejtse el a pálinkát, mert megbüntetik..... A sok kincs pedig megy a MÉH-be :-(
              Che, sricsi70 és kedvelte ezt.

Komment

chemotox eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                Olyat is hallottam, hogy khmm.. kisebbségbe tartozó emberek Pálinkaszagú vízzel csalják ki többek között a motorokat idős bácsiktól, és azzal ijesztik meg őket, hogy jönnek a fináncok, gyorsan rejtse el a pálinkát, mert megbüntetik..... A sok kincs pedig megy a MÉH-be :-(
                ahha akkor a kisebbség ezért tudja jobban a Pannónia típusokat "a lovas szekérről leszólva" :O

Komment

kollarg eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  Akinél sok holmit lehet találni, az képben is van az árakkal. Onnantól az eladó-vevő viszonya a döntő az árképzésben.
                  Ez igaz!
                  De , ha ráakadsz például egy T5-re papírok nélkül darabokban, romos ,hiányos ,rozsdás állapotban egy idős bácsinál és azt mondja neked ,hogy 70000 ft ,továbbállsz.De ugyanennek a bácsinak lenne egy papíros ,saját nevére szóló Csepel 250 U motorja ugyanilyen állapotban ,állítom ,hogy arra is 70000 ft-ot mondana.
                  Tehát ők csak azt nézik ,hogy régi. Az viszont biztos , hogy van előnye is!

Komment

Tamás78 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    Tehát ők csak azt nézik ,hogy régi. Az viszont biztos , hogy van előnye is!
                    Érdekes példa amit felhoztál. Mondjuk szívesen kipróbálnám a gyakorlatban, hogy tényleg ugyanannyi lenne-e a kért összeg..

Az egyik kedves családtagom egy idősotthont - pontosabban nyugdíjasházat - vezet, ami részben a mi tulajdonunk is. Így gyakran megfordulok ott képeket felrakni a falra, csaptelepet cserélni, karnist felfúrni, kerekesszéket javítani stb. Érdekes dolgokat mondanak a nénik-bácsik, pl. beálltam az udvar közepére a friss műszakis T5H-val, erre odajön az egyik nénike, hogy "Jaj, magának is van motorja? Szegény férjemnek is az volt a szíve vágya, amikor tavalyelőtt meghalt akkor adtuk el 40 ezer forintért". Én persze rögtön lecsaptam a témára és elkezdtem kérdezgetni... Erre Erzsi mama: "Ó, hát már öreg volt az a gép, nem is ment vagy 10 éve. Olyan Simson volt, de nem az a kicsi, hanem a nagyobbik fajta. Meg állandóan leeresztettek a kerekei, pedig szép motor volt ám és ment mint a szél".

Ilyenkor fut át az agyamon hogy hova kerülhetnek ezek a gépek, pl. az említett masina. Az a sejtésem hogy valaki most pihenteti, mint afféle befektetést, hamár sikerül ilyen jó áron megvenni. Abba bele se merek gondolni hogy "roszvazsba" leadták, mert helyben megérne az agyvérzés..
                    Utoljára szerkesztve a következő által: kollarg; 2012 márc. 01, 14:19.
                    There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Komment

kollarg eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      Érdekes példa amit felhoztál. Mondjuk szívesen kipróbálnám a gyakorlatban, hogy tényleg ugyanannyi lenne-e a kért összeg..

Az egyik kedves családtagom egy idősotthont - pontosabban nyugdíjasházat - vezet, ami részben a mi tulajdonunk is. Így gyakran megfordulok ott képeket felrakni a falra, csaptelepet cserélni, karnist felfúrni, kerekesszéket javítani stb. Érdekes dolgokat mondanak a nénik-bácsik, pl. beálltam az udvar közepére a friss műszakis T5H-val, erre odajön az egyik nénike, hogy "Jaj, magának is van motorja? Szegény férjemnek is az volt a szíve vágya, amikor tavalyelőtt meghalt akkor adtuk el 40 ezer forintért". Én persze rögtön lecsaptam a témára és elkezdtem kérdezgetni... Erre Erzsi mama: "Ó, hát már öreg volt az a gép, nem is ment vagy 10 éve. Olyan Simson volt, de nem az a kicsi, hanem a nagyobbik fajta. Meg állandóan leeresztettek a kerekei, pedig szép motor volt ám és ment mint a szél".

Ilyenkor fut át az agyamon hogy hova kerülhetnek ezek a gépek, pl. az említett masina. Az a sejtésem hogy valaki most pihenteti, mint afféle befektetést, hamár sikerül ilyen jó áron megvenni. Abba bele se merek gondolni hogy "roszvazsba" leadták, mert helyben megérne az agyvérzés..
                      Igen !

Ez egy élő példa , amiről beszéltem!

Komment

Olvasom a hsz-eket s eszembe jut az én motorvásárlásom is. Nekem is közvetítővel sikerült venni, mert a fiatal srác akitől én vettem egy öreg, ühm alkesz bácsitól vette. Gondolom néminemű szeszes italért. (merő rosszindulat) A vásárlás előtt már itt a fórumon körbeolvastam hogy kéne, így jutottam arra az álláspontra miszerint az öreg bácsival fogunk adásvételit írni, s nem a sráccal (fölösleges kör lett volna ugye). A bácsi nagyon jó fej volt, IGAZ sajnos volt benne egy nagyon nagy adag lutri is mivel csak egy rendszámtáblánk volt. (ergo lehetett volna az a helyzet is hogy nem is ő a tulaj). De végül azért elbeszélgetve vele eléggé képben volt a motor előéletéről, így sikerült a nevemre íratni a motort. A legnagyobb megnyugvást az adta amikor nyáron felkerestem a legelső tulajdonosát a motornak, aki elképedve látta a fotókon hogy még gurul a járgány Azóta várja a jobb anyagi helyzetet hogy felújítsam. Bocsi ha off lett kicsit

Komment

Szervusztok. Megtalálási sikertörténetek mindig vannak ( bár ez folyamatosn csökken ) . Vettem Danuvia sárvédőket ( vagy tíz darabot ) barna kreppapírba csomagolva " lomizóktól", meg 250-es Csepel blokkot. Vettem olajsaras boxermotort ( hittem , hogy bajor ), de takarítás közben kiderűlt, hogy "ős" kacsa motor , a mai napig kerülgetem és pakolom ide-oda. A szerencse forgandó, de az ismeretanyag gyarapodásával ez a mi malmunkra hajtja a vizet ( a mi esetünkben az alkatrészeket , vagy akármit, amiben "utazunk" ). A legrégebbi közlekedéssel kapcsolatos "rendszám" ami a kezemben megfordult ( zománctáblának adták ! ) egy hintó ajtajára készült "címerpajzs" , mely tulajdonosának az egyházi hiearchiában elfoglat szerepét volt hivatott tükrözni - az anyaga is természetesen , hiszen 42 (!) dkg.Üdvözlettel.

Click image for larger version

Name:	Anonymus 002.jpg
Views:	1
Size:	191.8 KB
ID:	130871
                          Utoljára szerkesztve a következő által: dafko54; 2012 márc. 01, 20:24.

Komment

Én már leírtam a történetemet, de néhány szóban összefoglalom okulásképp, hogy érdemes próbálkozni. A motoromat a bejegyzett tulaj a 70-es évek végén adta el. 2010-ben felkutattam, és 2012 januárjában rendszám került a motorra. Hála és köszönet xxxx Csabának.
                            Ilyen volt, és ilyen lett ! ( Mint a reklámba )

Name:	Kép133.jpg
Size:	204.6 KB
ID:	130872Click image for larger version

Name:	Kép129.jpg
Size:	201.7 KB
ID:	130873Click image for larger version

Name:	Kép130.jpg
Size:	201.1 KB
ID:	130874Click image for larger version

Name:	Kép135.jpg
Size:	200.4 KB
ID:	130875

Name:	20111230107.jpg
Views:	3
Size:	200.6 KB
ID:	130876Click image for larger version

Name:	20111230108.jpg
Views:	5
Size:	201.6 KB
ID:	130877
                            Utoljára szerkesztve a következő által: mir-mur; 2012 márc. 01, 20:51.

Komment

Húúúúúúú!!!!!

Mir-mur !
                              Most látom ,hogy a képeiden lévő hátsó teleszkópot ajánlottak nekem nem rég ,de nem nagyon foglalkoztam vele , mert nem tudtam mié.Én hülye.Na hétvégén felkeresem a srácot ,hátha meg van még neki.Tuti jó állapotban van mind a kettő.
                              Mennyit lehet értük adni??

Ui.:Szép nagyon a motorod!
                              Utoljára szerkesztve a következő által: Tamás78; 2012 márc. 01, 21:09.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                              Working...
                              X