madorka eredeti hozzászólása
Hozzászólás megtekintése
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Jön a szezon - tavaszi kesergéseink :)
Collapse
X
-
madorka eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseA műszaki vizsga árának emelésére,amit hetek,vagy hónapok óta meglebegtetnek.
"A magasabb díjak a tervezet szerint a rendelet Magyar Közlönybeli megjelenését követően 30 nap múlva lépnek hatályba."A boldogság emléke már nem boldogság, de a fájdalom emléke még fájdalom./Byron/
Komment
-
Kis öröm az ürömben :
10 forinttal csökken a benzin ára szerdán | Gazdaság | Győr-Moson-Sopron - kisalfold.hu
Komment
-
-t5- eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése„A magasabb díjak a tervezet szerint a rendelet Magyar Közlönybeli megjelenését követően 30 nap múlva lépnek hatályba.”
A benzinár csökkenését viszont nagyon-nagy örömmel nyugtáztam.
Komment
-
Sziasztok! Hogy egy kicsit távolabb kanyarodjunk az anyagiakat érintő keserű dolgoktól: Ti, mint veteránmotorokkal közlekedők - amiken nincs benzintanknak álcázott tárolórekesz, vagy ülés alatti "raktér" - hová teszitek a sisakot és az egyéb holmikat (dzseki, hátizsák), amikor megálltok valami forgalmas helyen és mondjuk 1-2 órára magára hagyjátok a kétkerekűt?
Én - bár relatíve olcsó sisakom van - lóbálni szoktam a kezemben, mert nem merem otthagyni. A hátizsákkal, amiben pár szerszám, lakáskulcs, éjszakai hazamotorozáshoz maszk meg ilyesmik vannak, úgyis "együtt kell élnem", de ilyen jóidőben célszerű lenne a lehető legkönnyebb öltözetben, a lehető legkevesebb felszereléssel lófrálni pl. Győr belvárosában.
H-s a motor, a hátsó szerszámost kitölti a pótizzó meg az elsősegélycsomag.
Gondoltam hogy szerelhetnék valami tárolóegységet a gépre, pl. tartót gyártani oldalra és rá egy szögletes bőrdobozt rakni, de szerintem csak elcsúfítaná a Pannoniát. Ráadásul megnőne a légellenállás....OdinHEM kedvelte ezt.There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".
- 1 like
Komment
-
madorka eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésemég mindig nem találtam 1 mukkot se műszaki vizsgadíj emelésről
Egyébként a 91/2004 (VI.29.) GKM rendelet szól jelenleg a műszaki vizsga díjakról, ha valakit érdekel. Ezt kell vagy módosítani vagy hatályon kívül helyezni és egy újjal leváltani.Everything is better when you decide you don't care.
Komment
-
Van egy olyan gyanúm nekem is, hogy a nagyarányú emelést bekamuzták az embereknek, várják a reakciókat, hogy utána azt mondhassák: emeltünk pl. 10-15%-ot, de ez nektek még mindíg jobb, mintha duplájára/háromszorosára emeltük volna az eredeti tervek szerint:S"When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
"Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"
Komment
-
@kollarg
Van egy kb 2 méteres záram, azt szoktam átvezetni a sisakon(utána leteszem a szerszámtartó tetejére, zárt bukó egyik előnye) meg a hátsó keréken. A táskás megoldás se rossz ötlet, ha van ismerősök között valakinek olyanja(vagy hasonló) amilyet te szeretnél akkor menj el hozzá és nézzétek meg hol mutatna jól (sokat tud segíteni ha élőben látod mégis hogy nézne ki vele a vas).Intrepid kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
jagdtigger eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseVan egy kb 2 méteres záram,
- 2 likes
Komment
-
madorka eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseVki leírná nekem annak a rendeletnek a számát,illetve megjelenési idejét amelyben ez az áremelés szerepel? Előre is köszönöm.
>Itt< olvashatjátok!
madorka eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseHát ezaz,hogy hiába olvasom mindennap a Magyar Közlönyt még mindig nem találtam 1 mukkot se műszaki vizsgadíj emelésről.A média viszont kész tényként zúdítja a nyakamba,hogy július 1-től változik
UK eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseHú, megnéztem és tényleg semmi nyoma..........Egyébként a 91/2004 (VI.29.) GKM rendelet szól jelenleg a műszaki vizsga díjakról, ha valakit érdekel. Ezt kell vagy módosítani vagy hatályon kívül helyezni és egy újjal leváltani.
Iktatószám: NFM/7851/2/2012.UK kedvelte ezt.A boldogság emléke már nem boldogság, de a fájdalom emléke még fájdalom./Byron/
- 1 like
Komment
-
movisz eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseDe ezek termeszetesen nem fix dolgok a motoron
Igazából a háló ügyes dolog, mondjuk a táska komoly részét elfoglalná, szóval ha annyi cucctól megszabadulok amennyi hely kell az összehajtogatott hálónak, akkor rögtön kényelmeseb lenne a táska, és akár cipelhetném is. Viszont nem rossz ötlet a rozsdamentes acélsodronyból kialakított hurok lakattal, egész élhető ötletnek tűnik a sisak rögzítésére. Zárt sisakom van, úgyhogy át tudom fűzni.
Vagy venni kellene oldalkocsit, abban van elég hely és minden bizonnyal a zárást is elegánsabban meg lehet oldani. Egyetlen hátránya hogy nem lehet eléggé dönteni tőle a motort...-t5-, jagdtigger és 2 további látogató kedvelte ezt.There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".
- 4 likes
Komment
-
mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseAkkor már csak az a kérdés, a zárat hova teszed ha motorozol
Komment
-
-t5- eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseAzért rögzítik, hogy egy kicsit visszaszorítsák a visszaéléseket, ami az óra tekergetésekből származik!
Most hallottam a Híradóban, hogy a Új BTK. szerint akár 1 év börtönbüntetést is kaphat aki visszatekeri a kilométer órát!
Uff.A boldogság emléke már nem boldogság, de a fájdalom emléke még fájdalom./Byron/
- 2 likes
Komment
Komment