Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Jön a szezon - tavaszi kesergéseink :)

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

madorka eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Vki leírná nekem annak a rendeletnek a számát,illetve megjelenési idejét amelyben ez az áremelés szerepel? Előre is köszönöm.
    Melyik áremelésre gondolsz? Tudok egyet-kettőt!
    A boldogság emléke már nem boldogság, de a fájdalom emléke még fájdalom./Byron/

Komment

A műszaki vizsga árának emelésére,amit hetek,vagy hónapok óta meglebegtetnek.

Komment

A műszaki vizsga árának emelésére,amit hetek,vagy hónapok óta meglebegtetnek.
        >Itt< olvashatsz róla! A kormány honlapján megtalálod a tervezetet (amelyet én nem találtam), de hátha te ügyesebb vagy!
        "A magasabb díjak a tervezet szerint a rendelet Magyar Közlönybeli megjelenését követően 30 nap múlva lépnek hatályba."

Komment

Kis öröm az ürömben :
          10 forinttal csökken a benzin ára szerdán | Gazdaság | Győr-Moson-Sopron - kisalfold.hu

Komment

-t5- eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            „A magasabb díjak a tervezet szerint a rendelet Magyar Közlönybeli megjelenését követően 30 nap múlva lépnek hatályba.”
            Hát ezaz,hogy hiába olvasom mindennap a Magyar Közlönyt még mindig nem találtam 1 mukkot se műszaki vizsgadíj emelésről.A média viszont kész tényként zúdítja a nyakamba,hogy július 1-től változik a díj.

A benzinár csökkenését viszont nagyon-nagy örömmel nyugtáztam.

Komment

Sziasztok! Hogy egy kicsit távolabb kanyarodjunk az anyagiakat érintő keserű dolgoktól: Ti, mint veteránmotorokkal közlekedők - amiken nincs benzintanknak álcázott tárolórekesz, vagy ülés alatti "raktér" - hová teszitek a sisakot és az egyéb holmikat (dzseki, hátizsák), amikor megálltok valami forgalmas helyen és mondjuk 1-2 órára magára hagyjátok a kétkerekűt?

Én - bár relatíve olcsó sisakom van - lóbálni szoktam a kezemben, mert nem merem otthagyni. A hátizsákkal, amiben pár szerszám, lakáskulcs, éjszakai hazamotorozáshoz maszk meg ilyesmik vannak, úgyis "együtt kell élnem", de ilyen jóidőben célszerű lenne a lehető legkönnyebb öltözetben, a lehető legkevesebb felszereléssel lófrálni pl. Győr belvárosában.
              H-s a motor, a hátsó szerszámost kitölti a pótizzó meg az elsősegélycsomag.

Gondoltam hogy szerelhetnék valami tárolóegységet a gépre, pl. tartót gyártani oldalra és rá egy szögletes bőrdobozt rakni, de szerintem csak elcsúfítaná a Pannoniát. Ráadásul megnőne a légellenállás....
              OdinHEM kedvelte ezt.
              There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Komment

még mindig nem találtam 1 mukkot se műszaki vizsgadíj emelésről
                Hú, megnéztem és tényleg semmi nyoma semmilyen hivatalos helyen. Lehet, hogy olyan, mint a régiós vagy megyés új rendszám.

Egyébként a 91/2004 (VI.29.) GKM rendelet szól jelenleg a műszaki vizsga díjakról, ha valakit érdekel. Ezt kell vagy módosítani vagy hatályon kívül helyezni és egy újjal leváltani.
                Everything is better when you decide you don't care.

Komment

Van egy olyan gyanúm nekem is, hogy a nagyarányú emelést bekamuzták az embereknek, várják a reakciókat, hogy utána azt mondhassák: emeltünk pl. 10-15%-ot, de ez nektek még mindíg jobb, mintha duplájára/háromszorosára emeltük volna az eredeti tervek szerint:S
                  "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
                  "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

@kollarg
                    Van egy kb 2 méteres záram, azt szoktam átvezetni a sisakon(utána leteszem a szerszámtartó tetejére, zárt bukó egyik előnye) meg a hátsó keréken. A táskás megoldás se rossz ötlet, ha van ismerősök között valakinek olyanja(vagy hasonló) amilyet te szeretnél akkor menj el hozzá és nézzétek meg hol mutatna jól (sokat tud segíteni ha élőben látod mégis hogy nézne ki vele a vas).
                    Intrepid kedvelte ezt.

Komment

jagdtigger eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      Van egy kb 2 méteres záram,
                      Akkor már csak az a kérdés, a zárat hova teszed ha motorozol
                      Lai és soveny kedvelte ezt.

Komment

En A packsafe altol gyartott inox halot hasznalom egy vizhatlan ortlieb hatizsakkal kombinalva ami eddig mindig bejott sosem vittek el semmit De ezek termeszetesen nem fix dolgok a motoron
                        -t5- kedvelte ezt.

Komment

Vki leírná nekem annak a rendeletnek a számát,illetve megjelenési idejét amelyben ez az áremelés szerepel? Előre is köszönöm.
                          Na nem hagyott nyugodni és "nagy örömömre"megtaláltam!
                          >Itt< olvashatjátok!
                          Hát ezaz,hogy hiába olvasom mindennap a Magyar Közlönyt még mindig nem találtam 1 mukkot se műszaki vizsgadíj emelésről.A média viszont kész tényként zúdítja a nyakamba,hogy július 1-től változik
                          A Közlönyben tényleg nincs benn! Tehát ha a megjelenéstől 30 nap akkor még van egy kis időnk!
                          UK eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                          Hú, megnéztem és tényleg semmi nyoma..........Egyébként a 91/2004 (VI.29.) GKM rendelet szól jelenleg a műszaki vizsga díjakról, ha valakit érdekel. Ezt kell vagy módosítani vagy hatályon kívül helyezni és egy újjal leváltani.
                          Ez még csak "tervezet":Egyes gépjármű-közlekedéssel kapcsolatos rendeletek módosításáról szóló előterjesztés tervezete
                          Iktatószám: NFM/7851/2/2012.
                          UK kedvelte ezt.

Komment

movisz eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            De ezek termeszetesen nem fix dolgok a motoron
                            Utánanéztem, tényleg ügyes dolgokat csinál a PacSafe.. De mivel a motort sem szoktam lezárni speciális felszereléssel - azaz a gyári kormányzárra bízom a védelmét - lehet motorral együtt vinnék az ügyes felszereléseket.

Igazából a háló ügyes dolog, mondjuk a táska komoly részét elfoglalná, szóval ha annyi cucctól megszabadulok amennyi hely kell az összehajtogatott hálónak, akkor rögtön kényelmeseb lenne a táska, és akár cipelhetném is. Viszont nem rossz ötlet a rozsdamentes acélsodronyból kialakított hurok lakattal, egész élhető ötletnek tűnik a sisak rögzítésére. Zárt sisakom van, úgyhogy át tudom fűzni.

Vagy venni kellene oldalkocsit, abban van elég hely és minden bizonnyal a zárást is elegánsabban meg lehet oldani. Egyetlen hátránya hogy nem lehet eléggé dönteni tőle a motort...
                            -t5-, jagdtigger és 2 további látogató kedvelte ezt.
                            There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Komment

mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              Akkor már csak az a kérdés, a zárat hova teszed ha motorozol
                              A nyergem alatt van összetekerve(meg egy kicsit fölé lőttem, csak 1,4m, nem szoktam méricskélni )

Komment

-t5- eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                                Azért rögzítik, hogy egy kicsit visszaszorítsák a visszaéléseket, ami az óra tekergetésekből származik!
                                Amióta műszaki vizsga alkalmával rögzítik kilométer óra állást, 10%-kal csökkent a manipulált kilométer órákkal értékesített járművek száma.
                                Most hallottam a Híradóban, hogy a Új BTK. szerint akár 1 év börtönbüntetést is kaphat aki visszatekeri a kilométer órát!
                                Uff.
                                OdinHEM és soveny kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X