Közlemény

Collapse
No announcement yet.

A Veteran fórum Hyde parkja.

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Magyar emberrel az a baj,hogy nem mobilis,-nem úgy mint a fejlett országokban,ahol a munkalehetőség miatt,akár életükben többször is képesek,akár nagyobb távolságra is költözni
    Van egy korombeli ( 48 ) vállalkozó haverom. Már az apja is menő kisiparos volt, és az ő iparát vitte tovább. Szóval, csak megszületni volt nehéz az inasnak. A felesége soha nem dolgozott. Mindig trógerolt neki sok-sok melós, ( építőipar ) ő meg osztotta az észt. Most árulja a házát, mert dobbantani akar családostól Németország felé. Erről csak az jut eszembe, egy vállalkozó egy ugyanazon dolog miatt megy el, vagy marad itt. Letaposok, mert itthon sokan ismernek, ÉN meg azt mondom : Maradok mert egyre többen ismernek ! Nyilván a haverom SEMMIT nem tud felmutatni, amit Ő csinált volna a két kezével. Abból meg jelenleg nem lehet megélni.

- - - Updated - - -

Én lényegesnek tartom hogy minnél több fiatal ha teheti lásson világot menjen külföldre dolgozni
    Amerre csak járok mindenhol azt hallom, hogy a fiam, szomszéd lánya ...stb külföldön dolgozik. Ezzel csak az a baj, hogy a teljes Magyar használható, ( és kevésbé használható ) szürke állomány elmegy, és külföldön adózik. Itthon meg maradnak a Ronáldók, vagy kik, és csak a pénzt viszik. Ebből pedig nem lesz se előrelépés, se nyugdíj !

Komment

Nagy dilemma, nehéz kérdés.
      Lehet hogy én is épp azt a műsort hallgattam, amit Che is említett, én is éppúgy felkaptam a fejemet. Viszont lehet hogy én cifrábbakat mondtam a rádiónak (ami természetesen egy veterán Videoton Róma de luxe). Hogy azért vagyunk sz..ok valakik szemében, mert ragaszkodunk a hazánkhoz, szülőföldünkhöz, szülőhelyünkhöz???? Komolyan úgy beszélt az a művelt únió-..nyaló, mintha ez valami bűn lenne, továbbá ebből kifolyólag (is) alacsonyabb rendűek lennénk a naaaagy nyugatiaknál. Persze ránk mindig, mindenért büntetlenül lehet köpködni. Hogy nacionalisták vagyunk (sokak igyekeznek ezt összemosni a nácizmussal, hogy még ütősebb legyen), kirekesztők, stb. Teszik ezt pl. a Franciák, akiknél nagyobb nemzeti érzéssel megáldott nép talán kevés van. Illetve ők tapasztják ránk a cigányüldöző jelszót, miközben ők dózerral intézik el a cigánytelepeket. Erről hosszan lehetne regélni, dohogni, mérgelődni.
      Én így, már inkább a 40 felé, egyre több gyökeret eresztek, egyre jobban feldühít ha ez valakinek nem tetszik. És már a szülővárosomból sem szivesen költöznék el, nemhogy az országból!
      Ugynakkor megértem Jagdtigger kollégát is, ugyanis huszonévesen éppen úgy gondolkodtam erről a dologról ahogy ő. Akkoriban engem csak a nyelvtudás hiánya tartott vissza. És ennek így utólag nagyon is örülök. Lehet hogy élhettem volna jobban, Swift helyett lehetne mondjuk néhány éves Toyotám, MZ helyett Indian vagy Henderson. A munkával kapcsolatban, akik kivándorolnak, jellemzően azért diplomával a kezükben kétkezi munkát végeznek (füvet nyírnak, gyerekre vigyáznak, stb). És csábító lehet az a tény, hogy azért a kétkezi munkáért annyi, vagy több pénzt kapnak, mint itthon sok diplomás...
      De -hogy Che szavaira utaljak- addig hol ültettem volna diófát? Hányan köpködtek volna utánam az idegen utcákon, ahol én is csak egy idegen vagyok?

Komment

Pedig valamikor működött!Sőt az végző inasoknak kötelező volt külhonba menni dolgozni!
        Nyílván sorolhatnók az érveket pro és kontra!De a legnagyobb magyar szerint is(nem a Viktor!!!!....hanem a Széchenyi!)a művelt,pallérozott emberfők sokasága jelenti egy nemzet erejét!Az pedig elszomorító hogy olyan politikusaink voltak akik nem hogy előre hosszú távra nem gondolkoztak........hanem eggyáltalán nem gondolkodtak!!!!Ugyan is kedves barátom a haza boldogulását,előre lépését mindig előre kell tervezni és a folytonosságra ügyelni!Mert ha olyan szűk látókörű,gyáva vezető politikusaink vannak akik nem látnak az orruknál tovább,akkor mindig csak a lyukakat tömködjük(és itt most nem a csajokra gondolok!)...mint ahogy kb,a 80-as évek elejétől tettük!Ezek a mostaniak sem jók de legalább mernek tenni valamit!Sajnos benne vagyunk a lekvárba és most bárki is űl oda ugyan abba a szószba fog űlni!.......a Ronáldók is mennének csak már nem igen van hová!Ők majd itthon lesznek énekes tehetség kutató nyarvogók stb!A java!A másik része a dutyiba!Olyan részt alig ismerek akik majd tanulnak vagy dolgoznak!(mondjuk a munkát én sem ajánlom!Egészségtelen!)

Komment

Olyan részt alig ismerek akik majd tanulnak vagy dolgoznak! (mondjuk a munkát én sem ajánlom!Egészségtelen!)
          Nem is szabad túlzásba vinni, mert könnyen rászokik az ember. Én speciel nagyon szeretem a munkát. Akár órákig el tudom nézni, ha valaki dolgozik.

Komment

"Én speciel nagyon szeretem a munkát."
            Nálunk pl. minden évben szerveznek munkavédelmi oktatást.
            Mindig csak reménykedek abban, hogy arra fognak tanítani, hogyan védjük meg a munkát, hogy ne nyúljon hozzá senki! De soha nem az van, csak beszélnek hülyeségeket a vakvilágba.
            Utoljára szerkesztve a következő által: dongos78; 2015 jan. 09, 11:27.

Komment

CZsolti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              Akár órákig el tudom nézni, ha valaki dolgozik.
              Zsoltika!Tudod hogy kedvellek!Ezért ezt a félre siklásodat a fiatal(relatíve!)koroddal el mis-másolom!Majd ha megközelíted az én koromat akkor már még nézni sem fogod bírni!Úgy tele lesz a ,,púpod"vele!,,dongos78 viszont helyesen látja a probléma gyökerét!
              Apropó Zsolti:Te mint szak ember mit szólsz a K3-as anyagokhoz!De bárki felhomályosíthat aki evett már olyat!....ja esetleg a WCNT-is szóba jöhet!

Komment

mit szólsz a K3-as anyagokhoz
                Azonkívül, hogy egy igen jó tulajdonságokkal rendelkező hidegalakító szerszámacél, amit hideghengerlésben és sajtolásban (pl. nyomóhenger, sajtolóbélyeg, matrica) nem sokat. Tekintettel arra, hogy egy gépgyártó cégnél dolgozom, mi általában W1-et vagy K1-et használunk. Forgácsoló-készülékekehez a K1, présszerszámokhoz a W1 járatos nálunk. A WCNT-jelölést viszont nem ismerem és régi könyvekben sem találom.

Mit szeretnél csinálni belőle? Vagy esetleg oda akarsz kilyukadni, hogy volt ózdi kohászként te csapoltad ezeket a kádakat?

Komment

CZsolti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  Mit szeretnél csinálni belőle?
                  Két jó fejszét!Van két szép tömböm az egyik K3-as a másik WCNT!A szomszéd faluban van egy ügyes kovács fiú az megcsinálná!A WCNT-től nem félek mert az tüske anyag abból esztergáltam a tüskéket amire a csövet fel hengerelték!Önedző és elég stabil anyag!De a K3-as az kemény dió!!!Abból is dolgoztam de azt tudom hogy hosszas eljárást igényel a kovácsolása,edzése,főleg a vissza eresztésnél kell vigyázni mert akkora feszültségek léphetnek fel benne hogy képes szétrobbanni!De semmiféle szak irodalmat nem találok hozzá!Nem baj hátha valakinek van könyve vagy tapasztalata róla!Köszönöm a választ!Őzdon a kohók közelébe se mentem!Egyébként az acélokat nem ott csapolják!........viszont a Csepeli Martinban 1 évig dolgoztam az öntő gödörben!..........hát nem első bálozó kislányoknak való hely!Egy év alatt két súlyos égés történt az eggyik bele is halt!De ennek már 30 éve!Úgyhogy vagy megtörtént vagy nem!
                  U.I:.........még ma is jól bírom a meleget!

Komment

De a K3-as az kemény dió!!!Abból is dolgoztam de azt tudom hogy hosszas eljárást igényel a kovácsolása,edzése,főleg a vissza eresztésnél kell vigyázni mert akkora feszültségek léphetnek fel benne hogy képes szétrobbanni!De semmiféle szak irodalmat nem találok hozzá!Nem baj hátha valakinek van könyve vagy tapasztalata róla!
                    Ennyit sikerült találnom:
                    Click image for larger version

Name:	IMG_20150109_131135.jpg
Views:	1
Size:	197.8 KB
ID:	143557

Elnézést a pozícióért, de a logódból is úgy vélem, hogy olvasáshoz kényelmesebb a fekvőkép.

Komment

kényelmesebb a fekvőkép.
                      Ha pedig nem, akkor alt+crtl+jobbra nyíl

Ha valakit meg akarsz tréfálni, akkor a gépén megnyomod az alt+ctrl+lefelé nyilat

Komment

Gyuszikám!

Miért akarod gyötörni a kovácsot munkával,-lehet hogy az is csak nézni szereti,ha mások püfölik a vasat.A viccet félre téve,akárhányszor kimentem a MÉH.-be majdnem mindig találtam eldobott fejszét,lehet hogy a köpüje (ahova a nyél megy,a fejsze lyuka)törött,vagy szét van verve a foka,de egy kis munkával rendbe lehet szedni,azután nyelet bele és "döntsd a tőkét,ne siránkozz,ne szisszenj minden szilánkhoz!"..Esetleg nyelezés előtt meg lehet edzeni és örök élet,főleg ha nyelet ott a fejsze tájékán beborítod lemezzel.

Üdvözlettel:Che

Komment

a legnagyobb magyar
                          Azért az elgondolkodtató, hogy volt egy ember, akinek pénze is volt, esze is, meg bátorsága is. Egy. És ettől lett legnagyobb magyar, hogy több ilyen nem volt.

És miket kellett küzdenie, hogy angol mérnök tervezhesse a Lánchidat, mert a Kossuth által favorizált magyar szakembert alkalmatlannak tartotta a feladatra. Aztán meg teret neveztünk el az építésvezetőről, akit rögtön magyarrá is tettünk. Szegény máig nem kapta vissza az eredeti nevét.
                          Everything is better when you decide you don't care.

Komment

UK eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            Azért az elgondolkodtató, hogy volt egy ember, akinek pénze is volt, esze is, meg bátorsága is. Egy. És ettől lett legnagyobb magyar, hogy több ilyen nem volt.

És miket kellett küzdenie, hogy angol mérnök tervezhesse a Lánchidat, mert a Kossuth által favorizált magyar szakembert alkalmatlannak tartotta a feladatra. Aztán meg teret neveztünk el az építésvezetőről, akit rögtön magyarrá is tettünk. Szegény máig nem kapta vissza az eredeti nevét.
                            Ezt, most jó vagy rossz értelemben írtad?

Komment

dongos78 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              Ha pedig nem, akkor alt+crtl+jobbra nyíl

Mámeg' tanultam valamit.

Komment

Egyik humoristánk mondta hogy Széchenyi nagyon-nagyon sokat tett a honért és utánna bolondult meg!A mostaniak pedig.........................stb!(mindenki gondolja tovább!....ha meri!)

- - - Updated - - -

emu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                                Mámeg' tanultam valamit.
                                No csak-no csak!Osztán mi a szöszt!

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X