Közlemény

Collapse
No announcement yet.

A Veteran fórum Hyde parkja.

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

...Erősen lobbizni kellene még pár autógyártért, vagy ezekkel kapcsolatos üzemért arrafelé, hogy a munkanélküliségen lehessen csökkenteni, és a fekete, és szürke munkavállalást csökkenteni. Még 3-4 év kell ahhoz is, hogy kifussanak a „10 éves suzuki hitelek” maradékai is. Ahogy futnak ki a devizahitelesek havi törlesztései, úgy fog megindulni majd a keleti országrész is....
    Tehát, Te -személyesen- nem látsz más kiutat a jobb vagy könnyebb életre csak a fent említett dolgokat? Azt, hogy az ország "saját akaratból" már nem tud (semmilyen módon) kilábalni a csóreszból? Érdekes meglátás, na majd....

...A szomorú az, hogy nem lehet csak és kizárólag a médiát szidni, hiszen ők részben azt jelenítik meg, amire igény van....
    Ezek szerint még sincs cenzúra ...ez is meglepő

Komment

nem látsz más kiutat a jobb vagy könnyebb életre csak a fent említett dolgokat? Azt, hogy az ország „saját akaratból”
      Milyen más módon tudsz munkát adni annak a pár százezer embernek ott? Saját akarat lehet az is, hogy más lován utazunk egy kicsit. Első célnak annak kell lenni, hogy senki se tengődjön a 40e Ft-os közmunkán, hanem adózó, pénz kereső alkalmazott legyen.

Saját termelő vállalkozások létrehozásához nincs meg a megfelelő tőke, és piac Mo-n. Meg kell ülnünk a nyugati (vagy adott esetben az orosz) piacot, ha valami gesztenyét ki akarunk kapirgálni.

Ezek rövid távú megoldások a helyzetre. Hosszabb távon persze a saját cégek jelenthetnek stabil alapot az országnak, de ahhoz először ezeket létre kell hozni, fel kell nevelni.

Komment

Milyen más módon tudsz munkát adni annak a pár százezer embernek ott?
        Miért mondja mindenki azt, hogy a mezőgazdaságra nem lehet alapozni...
        A Tsz-ek és Állami Gazdaságok előtt is volt...ráadásul működött, ahogy kell...emlékezzünk csak vissza a Monarchiára, ugye...
        Jelenleg is dolgoznak (tudom, van azon is Uniós támogatás) még a földeken...

Komment

elenleg is dolgoznak
          Csak pénzt nem keresnek vele. Amit keresnek, annak 90% feketén vándorol zsebből zsebbe. Mg. alkalmazottak sincsenek agyon fizetve, és egyre kevesebb emberre van szükség a gépek miatt.

Sajnos egyéni gazdaságban nem kifizetődő termelni, ha csak nem valami spéci dolgot termelsz. Csak úgy lehetne nyereséges az ágazat, ha a gazdák szervezetten össze tudnának dolgozni. Kvázi saját téeszeket alapítanának. Na erre meg sokan nem hajlandók. Most per pill semmi másról nem szól a mezőgazdaság, mint arról, hogy ki tud több állami, és eu-s támogatást összeszedni. Az, hogy közben mi van a földeken, csak olyan szinten érdekli a legtöbb vállalkozót, hogy a biztosítónak, meg a pályázazellenőrnek "el lehessen adni".

Komment

Úgy látszik, hogy én voltam (ebben a témában, eddig ) a legkitartóbb...vagy a legtájékozatlanabb
            Na szóval, értem, de még sem értem...talán így egyszerűsíteném le az egészet, mivel ezen, szerintem el lehetne "vitázni" reggeltől estig és tovább....
            Még mindig azt mondom, hogy sepy és Che Józsi bátyám fogalmazta meg legjobban...az Alföldi régió helyzetét...igaz, Ők is itt élnek,mint én...

Komment

ahol első sorban a mezőgazdaság volt régebben a megélhetés alapja, még vannak gondok. Erősen lobbizni kellene még pár autógyártért,
              Én inkább a mezőgazdaságért tenném. Hazai kézben lévő, nem feltétlen nyugatra termelő mezőgazdaságért...
              Ahogy a vízkészletünk, úgy a földjeink is kiválóak. Ebből már rég gazdag országnak kellene lennünk (természetesen nem az eladásuk révén!)
              Utoljára szerkesztve a következő által: dongos78; 2015 aug. 20, 18:50.

Komment

úgy a földjeink is kiválóak
                -csak nincs hozzá megfelelő szakember
                -csak nincs hozzá megfelelő szándék
                -csak nincs hozzá megfelelő anyagi háttér
                Vagy ha lenne is valamelyik, a három biztos, hogy nem találkozik. Nézz csak körbe a közeli mg vállalkozásokban. Olyanok dolgoznak benne, akiknek nem kéne, olyan gépekkel, amik nem oda valók, olyat termelnek, amire nincs kereslet...

"nem feltétlen nyugatra" - tudsz más alternatív fizetőképes keresletet a megtermelt terményekre?

Komment

tudsz más alternatív fizetőképes keresletet a megtermelt terményekre?
                  Nézzünk tán kelet felé is... érdemes lenne

Komment

Szervusztok!

Nem tudok optimista lenni,a Magyarság sorsát illetően,bár Magyar vagyok,szeretem a hazám,ide köt minden és,ha hívnának a hazám védelmében,-még túlkoros létemre is,-mennék,gondolkodás nélkül.Sajnos a fene se hív,mert ezt a hazát,már kevés időszakot leszámítva már nem a Magyar nép birtokolja.

A Magyarság tudata,az identitása a történelem folyamán,a sok veszteség miatt,-szinte elveszett.Sajnos a szolidaritás sem létezik Magyar és Magyar között,csak egoizmus van,-mondhatnám a Magyarság legnagyobb ellensége önmaga.

Élhetnénk pedig olyan színvonalon,mint Svájc,csak ahhoz nem kellene,mindig az aktuálisnak tűnő ülepet nyamnyázni,csak a Magyarság érdekeit nézni.Nekem az semmit nem mond és nem számít,hogy mekkora a GDP,nekem az számít,hogy a környezetemben élő emberek,akik alkotó munkával töltik életük jelentős részét,boldogulnak e,vagy sem.Pillanatnyilag úgy tűnik nem boldogulnak,akkor hol van a dübörög a gazdaság,meg a Magyar puma és az összes többi hülyeség,ami kifröcsög a pofájukból,-már úgy 25 év óta.

A Suzuki és egyéb hitelekről,-amikorra ki lesznek fizetve,ezek a hitelek,-addigra szétesik a Suzuki és lehet hitelből egy újabb Suzukit vásárolni.A hitelek lényege,hogy folyamatos legyen,-ezzel rákényszerítve az embereket,hogy fizessék a kamatokat,az-az elkötelezettekké váljanak egy életen át,hogy tápláljanak egy élősködő parazitát,melyet tulajdonképp ki kellene írtani,-nem etetni.

Meggyőződésem,hogy a kapitalizmus és annak eggyel fejlettebb formája az imperializmus,csak a népek leigázásához,gyötréséhez és véres háborúkhoz vezet,melynek már itt vannak az előjelei.Láthatjátok,hogy szítódnak a nacionalista érzelmek,a környező országokban és nálunk is,-így kezdődött ez valamikor az 1900-as évek elején is,mely elvezetett,az első,majd a második Világháborúhoz,20,-majd 60 millió áldozattal.

Napjaink termelési eszközei oly fejlettek,hogy a gépek dolgozhatnának az emberek helyett és az embereknek több idejük lehetne élni az életet,-feltéve,ha a termelő eszközök társadalmi tulajdonba lennének.

A fórum Hyde parkjában,tekintet nélkül a hozzászólók személyére,nagyon sok hozzászólás született,melyek attól függetlenül,hogy jobb,vagy bal oldali beállítottságot sugallt ,-mindenki megőrizte a kulturált vitatkozás elvét,az-az senki nem akart legyőzni senkit,csak meggyőzni.Nagyon köszönöm az összes hozzászólónak,hogy a politikát is érintően,a világnézettől függetlenül emberséges maradt.

Click image for larger version

Name:	Jose Pepe Mujica.png
Views:	2
Size:	534.8 KB
ID:	147035

Üdvözlettel:Che

Komment

Magyarság legnagyobb ellensége önmaga.
                      Amíg az emberek nem tudnak 100Ft-ból 101Ft-ot termelni addig támogatni kell!!
                      Amíg támogatni kell addig,értelmetlen fejlődésen gondolkodni,mivel addig irányíthatóak az emberek míg függenek...Nem baj ha,éhezés van és háború lesz..,hiszen a nagyszájúaktól igy könnyebb megszabadulni,adót meg ki fizet:ha beszálltó valaki.?
                      "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Érdekes ez a támogatási rendszer. Nekem például ha szükségem van valamire (vagy csak úgy érzem) tennem kell érte. A fogyasztásomat,és a termelésemet összhangba kell hoznom,hogy legyen maradék a többire. Ez engem motivál. Sokakat ráneveltek arra...hogy le kell ülni,s megvárni amíg adnak. Két típus...ha itt itt is felbomlik az egyensúly akkor van a baj. Ilyen kis dolgokkal kezdődik minden.

Komment

A fórum Hyde parkjában,tekintet nélkül a hozzászólók személyére,nagyon sok hozzászólás született,melyek attól függetlenül,hogy jobb,vagy bal oldali beállítottságot sugallt ,-mindenki megőrizte a kulturált vitatkozás elvét,az-az senki nem akart legyőzni senkit,csak meggyőzni.Nagyon köszönöm az összes hozzászólónak,hogy a politikát is érintően,a világnézettől függetlenül emberséges maradt.
                          Ez valóban nagy szó. Azért én annak tudnék örülni igazán, ha mindenki egy harmadik oldalt képviselne ebben az országban, olyat amelyik nem hisz sem az egyiknek, sem a másiknak.

Komment

Azért én annak tudnék örülni igazán, ha mindenki egy harmadik oldalt képviselne ebben az országban, olyat amelyik nem hisz sem az egyiknek, sem a másiknak.
                            Tudod, Kedves Demeter, az a generáció még csak meg sem született...sajnos

Komment

Akkor addig nincs változás, amíg ugyanazokat emeljük fel magunk közül...

Komment

demeter eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                                Akkor addig nincs változás, amíg ugyanazokat emeljük fel magunk közül...
                                .....Valahogy úgy...

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X