Közlemény

Collapse
No announcement yet.

A Veteran fórum Hyde parkja.

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

UK eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    igen jó humoruk is volt, sokszor ugratták egymást

Nem csak ők

Kosztolányi Dezső: Nyár, nyár, nyár

Karinthy Frigyesnek, úri-magának, az embernyi embernek,
    De kicsit talán a Kálomistának is küldöm, azzal az
    Instanciával, hogy ne átallaná elolvasni ezt a nekem-kedves
    Poémát, minden irányban.

Nyár,
    A régi vágyam egyre jobban
    Lobban,
    De vár még, egyre vár.
    Kár
    Így késlekedned, mert az éj setétül.
    Az élet
    Siralmas és sivár
    Enélkül.
    Gigászi vágyam éhes, mint a hörcsög,
    Görcsök
    Emésztik s forró titkom mélye szörcsög.
    Mostan hajolj feléje.
    Közel a lázak kéjes éje.
    Akarod?
    Remegve nyújtsd a szájad és karod.
    Itt ez ital illatja tégedet vár.
    Nektár.
    Te
    Hűtelen, boldog leszel majd újra, hidd meg.
    Idd meg.

Komment

Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      „fair trade”
      Én ismertem ezt a kifejezést, de a kedvedért ezt meg én másolom ide, hogy olvashassa aki még nem hallott róla:
      Méltányos kereskedelem - Wikipédia

Láttátok az idei István a király Alföldi rendezését?
      Volt szerencsém megnézni (nem tudtam mit várjak, mer eddig csak egy darabot láttam, amit ő állított színpadra, az viszont nem tetszett) és nagyon elgondolkodtató és éles szimbólumrendszert használt a mai korra adaptálva. Éles politikai és társadalom kritika jelent meg benne ... szerintem találóan! Remélem másokat is elgondolkodtatott! Akik a név hallatán előítéletekkel legyintve hagyják ki, azok pedig sajnálhatják.

Komment

taluga eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Láttátok az idei István a király Alföldi rendezését?
        Hál' Istennek nem...Nem foglalkozom azzal az idiótával. És még kultúrált voltam, nem úgy mint az az állat.
        Ezt senkinek sem fog sikerülni felülmúlni:
        Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2013 aug. 21, 19:46.
        "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
        "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

Sikerült belőle kiválasztanod a kedvenc dalom és valóban senki nem adta elő ezt azóta sem így, mint Vikidál és Deák Bill!

wsievers eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          Hál' Istennek nem...Nem foglalkozom azzal az idiótával.
          wsievers eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          Ezt senkinek sem fog sikerülni felülmúlni:
          Ezt nem tudhatod, mivel nem láttad. Összehasonlítani nem lehet, csak ha ismerjük mindkét dolgot ugyebár. Ez így nem előítélet? A darab írói kérték föl, hogy végre aktualizálja, mivel még mindig aktuálisak a általa felvetett kérdések, csak mai "ruhába" kell öltöztetni.

Bocs, de ha azt írtad volna, hogy igen és ezért meg ezért volt sz.r, stb. akkor nem állnék le vitatkozni, mivel ízlés dolgában nem lehet, az egy elég megfoghatatlan valami! Abból nincs jó vagy rossz, csak más ízlés létezik. És remélem nem veszed rossz néven, csak aminek szánom, némi témaboncolgatásnak.

Azt hiszem ezt már írtam, hogy a történelem és a művészettörténet profjaimtól is azt tanultam, hogy az ember nem engedheti meg magának, hogy úgy alkosson véleményt, hogy csak a szimpatikus forrásokat ismeri meg. Vagy mindet, vagy nincs saját véleménye, mivel akkor csak egy szeletet lát át. Mivel a legtöbb információ objektív, mivel másik ember közvetíti, így ha ismerjük mindet, az alapján vonhatunk le saját következtetést, de ha csak egy részét, akkor mi véleményünk, ami ez alapján kialakul, sokkal kisebb eséllyel helytálló. Ha pedig hozzáférhető az eredeti dolog, mi pedig csak hallomások alapján vizsgáljuk, akkor az nem a mi véleményünk, csak másokét szajkózzuk tovább.

Bocs a hosszú okfejtésért Egyszerűbb az ilyeneket élőben egy sör mellett megejteni!
          És köszi, hogy ezt a videót ide tetted! Jól esett megnézni!
          Utoljára szerkesztve a következő által: taluga; 2013 aug. 21, 20:41.

Komment

Sajnos aktuálisak! A párt ütés a széthúzás az egymás véleményének semmibe vétele ez nem új keletű dolog!Sajnos nem csak a politikára jellemző!Rengeteget forgolódtam emberek között a munkámból adódóan és szomorú dolgokat tapasztaltam!Egyes emberek többnyire nagyon aranyos szimpatikus lények..............de ha több van belőlük főleg ha valami nagyhangú észkombájn a vezérszónok az katasztrófális!!!!!Ezért vagyok és maradok is magányos farkas és nem barátkozom senkivel!!!!Kivéve titeket mert ti mesze vagytok és amúgy egész jó fejek!Talugáé a pont!.....legyünk megértőek elfogadóak!Hiszen minden gondolat lehet szép és nemes ha szívből jön!Az Alföldit csak TV-ből ismerhetem................parasztosan mondva ,,nem egy hü..e gyerek"!Tegyük a szívünkre a kezünket ilyen korunkban melyikünk nem akarta meg váltani a világot?!!!!Na sziasztok!Legyetek jók és szoba tiszták!......és vitázzatok sokat mert az értelmes eszmecsere csak hasznunkra válhat!!!!...............ja!......és motorozzatok sokat mert az nemesíti a lelket legjobban!

Komment

Az én szememben mindkét félnek igaza van. Nem lehet úgy összehasonlítani dolgokat, hogy nem ismerjük őket.
              Az érem másik fele pedig az, hogy Alföldi már bizonyított eleget. Miután a románoknak átengedte volna a Nemzeti Színházunkat azért, hogy itt ünnepelhessék Erdély elcsatolását, az én szememben ő nem több mint hazaáruló, aki hovatovább nem azt érdemelné, hogy ott legyen még mindig, ahol van. És ha úgy tetszik én előitéletes vagyok vele szemben, és elvből nem nézném meg egyetlen darabját sem. Ez az én -ha úgy tetszik- kocka gondolkodásom.
              Utoljára szerkesztve a következő által: dongos78; 2013 aug. 22, 09:07.

Komment

apacsavo eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                Legyetek jók és szoba tiszták!...és vitázzatok sokat mert az értelmes eszmecsere csak hasznunkra válhat!!!...ja!...és motorozzatok sokat mert az nemesíti a lelket legjobban!

Azt mondják, hogy nemi identitászavarral küzdő motoros nincsen és a pszichológus rendelője előtt sem parkol motorkerékpárral senki. (Hacsak nem maga a pszichológus)

Én nekem ezért vannak komoly fenntartásaim az Alföldi és más hasonló (pl. Lakatos Márk) produkciók kapcsán. Ilyenkor gondolatban már fogalmazom is a kérvényt a slambucmanhoz: "Heteroszexuális normális magyar embernek tartom magam. Hová forduljak, ha emiatt hátrányos megkülönböztetés ér?"

Komment

CZsolti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  Azt mondják, hogy nemi identitászavarral küzdő motoros nincsen és a pszichológus rendelője előtt sem parkol motorkerékpárral senki.
                  Most hogy mondod, mekkora igazság!

komoly fenntartásaim az Alföldi és más hasonló (pl. Lakatos Márk)
                  És Steiner Kristófot kihagyod?
                  Istenem, mennyire nem hiányzik nekem a tévé! Már több mint 3 éve nincs a lakásomban fénydoboz, így ezek élete, illetve ezen nagy nemes hírességekről szóló fontos hírek sem ömlenek rám!

fogalmazom is a kérvényt a slambucmanhoz:
                  Sokszor valóban az az érzése támad a... hogy is mondjam.... hagyományos értékeket követő embernek, hogy már-már valóban mi vagyunk kisebbségben.
                  Istenbizony semmi bajom nincs a homoszexuálisokkal, egészen addig, amíg nem verik magukat, meg vonaglanak végig fél Budapesten, a jogaikért hisztizve. Éljék szép csendben az életüket, mint bárki más, higgyék el, sokkal jobban el fogja őket fogadni a társadalom, mint így! A szomszédunkban is lakott egy ilyen nyugdíjas... férj és férj.... Komolyan, halál normálisak voltak, jóban voltak még az x-edik szomszéddal is, hozzánk is egy csomószor átjöttek, és viszont. Aztán az, hogy a 4 fal között otthon mit csináltak, az csak az ő dolguk volt...

Komment

és nagyon elgondolkodtató és éles szimbólumrendszert használt a mai korra adaptálva. Éles politikai és társadalom kritika jelent meg benne ...

....miért ? talán hamut szórt a fejére a drogos ,alkoholista kis féreg és a (itt egy antiszemitizmus gyanus kifejezés lenne ) buzi ?

kell ennél élesebb , elgondolkodtatóbb társadalmi kritika , hogy ott lehetnek ahol vannak ? ----de végül is ---a szar lebeg a vizen .

viszont neked van igazad :

Egyszerűbb az ilyeneket élőben egy sör mellett megejteni!
                    Utoljára szerkesztve a következő által: joker; 2013 aug. 22, 16:19.

Komment

Akkor most eljátszom az ördög ügyvédje szerepet (amúgy is az a nagyobb kihívás és izgalmasabb feladat mindig).

Bocs, de azt a Hogyishíjják Kristófot és Izé Márkot nem tudom kicsodák, akiket emlegettek...

Sajnos azt kell mondjam, hogy egyikőtöknek sem volt érve Alföldi ellen.
                      Meg kellene tanulnunk a helyén kezelni a dolgokat! Mindegyikőtök a nemi identitását és drog, meg ital problémáját emlegeti! Kicsit olyan amiket írtatok, mintha egy motor állapotát a körülötte lévő garázs alapján ítélnétek meg.
                      Mi köze ennek ahhoz, amit én kérdeztem és ahhoz, hogy milyen rendező???

joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      drogos ,alkoholista kis féreg és a (itt egy antiszemitizmus gyanus kifejezés lenne) buzi ?
                      Befolyásolja neked azt, hogy milyen szakember vagy, hogy mennyi sört gurítasz le este (bocs, ne vedd személyeskedésnek, nem annak szántam)? Ha egy jó szakembert keresel, akkor utána nézel a családi életének is, vagy csak a munkájára vagy kíváncsi? A keveritek kissé a dolgokat. Én például azért kipróbáltam dolgokat életem során (néhány tudatmódosító szerre gondolok) ifiabb koromban, az is előfordult, hogy ittas állapotba kerültem (képzeljétek, többször is!!!). Ettől szarabb ember lettem? Rosszabb képeket festek?

Van egy jó pár festőművész azok közül, akiket személyesen ismerek és nem igazán keresem a társaságát, mert jelleme, esetleg egyéb tulajdonságai miatt nem csípem, még olyan is akad, akit kifejezetten utálok (valószínűleg mások is vannak így velem , de ez az élet rendje). Ettől függetlenül kiállításaikra elmegyek és megnézem a munkáikat. Sőt, zseniálisnak tartom. Bocs, hogy személyes példákat hozok, de így életszerűbb.

dongos78 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      már bizonyított eleget.
                      Valóban! és ez csak EGY kiragadott példa! Tegye föl a kezét közületek aki még nem hibázott, nem tett semmi rosszat, törvénytelent, erkölcstelent! ... Na ja! Amikor az ember nagy volumenű dolgokat csinál, a hibák is nagyobbak.
                      Alföldit nem hiszem, hogy véletlenül ismernék el a szakma nagy nevei (hozzáértő szakemberek), nemzetközi szinten is! Érdekes, hogy kritikusai között ilyenből lényegesen kevesebb van.

dongos78 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      Aztán az, hogy a 4 fal között otthon mit csináltak, az csak az ő dolguk volt...
                      Ez valóban nem releváns! Azt, hogy a hálószobájában mit csinál, vastagon lesz.rom annak megítélésében, hogy milyen munkát végez!

Egyébként megjegyzem, hogy a fórum topikjaiba beszúrt idézetek írói közül meglepően sokat tudnék megjelölni, hogy élete során anno keveredett homoszexuális kalandba...

Nos, tisztelt bíróság! Összegzésként elmondanám, hogy olyan lett ez a vita, hogy föltettem egy kérdést és másra válaszoltatok. Én a kék turista ösvényen megyek és mutatok egy páfrányt, ti meg a piros ösvényről kiabáltok vissza, hogy szerintem ronda ez a fa.

Vagy, szúrjuk ezt a mondatot a válaszok elé:
                      Fiúk! Szerintetek milyen ember ez az Alföldi gyerek?

A védelem visszavonul.

a pszichológus rendelője előtt sem parkol motorkerékpárral senki.
                      Én sem mennék oda vele! Még felismernék...

viszont neked van igazad :
                      Akkor erre igyunk egyet! Teljesen kiszáradtak az ujjaim a sok beszédtől

Komment

Gyakorlatilag , idézhetném az egész hsz-t taluga, de a vicc az hogy akár én is írhattam volna ........ , majdnem -majdnem igazat is adok ,szinte minden bekezdésednek .........

DE
                        ha majd én ( és ahozzám hasonlók ) is kapnak pénzt ,fegyvert , paripát ----------azért hogy pl.egy buzi strandon , kempingben vagy valahol ahol a buzik koncentráltan vannak jelen , én ott folvonuljak , és .........nem ragozom .

Mondjam még ? A család , a fajfentartás .....stb . Vagy ugye milyen állat ami buzi ?
                        Mondjam még ? Te mint tanult ember hogy viseled , hogy eltüntek a közéletből az igazán nagy szinészek , tudósok zenészek .....stb ,stb és helyettük drogos , buzi, celeb kurvákon nől fel az unokám .

Azt pedig hogy :ilyen a világ ! -tudomásul veszem ,de nem hódolok be neki és ahol csak megkérdeznek elmondom a véleményem ami ....ami . Aztán ott az a másik.....arról pedig hogy vélekedjek ? Ha nem tekinti nagyon hazájának azt ahol él , hanem máshova húz , ..................ez itt már nagyon politika lenne ezért inkább majd az emlegetett sör mellett .

Ez az egész csak a képzelet szüleménye , nincs valós alapja ..stb . mert nem akarok ellened szólni ,hisz terveimben szerepel , hogy esetleg festetek veled egy aktot- franciakulcsal

Komment

Azt mondják, hogy nemi identitászavarral küzdő motoros nincsen
                          Sokan sok mindent mondanak. Én szeretek utánanézni a dolgoknak. Gyorsan kiderül például, hogy a legnagyobb európai homoszexuális motoros klub az Egyesült Királyságban van bejegyezve 1977 óta. Jelenleg mintegy 350 taggal. Viszont valószínűleg nem küzdenek identitászavarral. Tudják magukról, hogy saját nemükhöz vonzódnak.

a pszichológus rendelője előtt sem parkol motorkerékpárral senki.
                          Pedig lehet, hogy jobb lenne, ha a sok kemény legény a majomkodás meg az eszetlen száguldozás helyett egy szakember segítségével kiderítené, hogy mi okozza ezt a teljesen felesleges "bizonyítási vágyat". Tisztelet a többségnek, aki normális.
                          Everything is better when you decide you don't care.

Komment

szinészek , tudósok zenészek ...stb ,stb és helyettük drogos , buzi, celeb kurvákon nől fel az unokám
                            A média a nézettségi mutatók után megy!!!!!!!!!!!.............tesókám erre van igény!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!A ,,Mindentudás Egyetemét"..picit kevesebben nézik,mint azt amit voltál kedves részletezni!...........mi a megoldás?! Nem tom!Szerintem válts csatornát vagy kapcsold ki!!!!!...........és menj egy kört a mociddal!Jó fejek vagytok!!!!!...........de ne húzzátok fel magatokat!

Komment

kell ennél élesebb , elgondolkodtatóbb társadalmi kritika , hogy ott lehetnek ahol vannak ?
                              Bármely kort is nézzük, nem hiszem, hogy eltérne abban, hogy a művészvilág tele van/volt a többségi társadalom által valamilyen szempontból deviánsnak mondható emberekkel. Ezért sem tartom jónak, ha a politika túlságosan is meg akarja határozni a művészetek irányvonalát. Jóllehet a nagy állami művészeti intézmények élére mindig is politikai döntés alapján kerülnek a vezetők.

ha majd én (és ahozzám hasonlók) is kapnak pénzt ,fegyvert , paripát
                              Ahhoz te túl becsületes vagy.
                              Everything is better when you decide you don't care.

Komment

Ha nem tekinti nagyon hazájának azt ahol él , hanem máshova húz ,
                                Ez is olyan dolog, hogy kinek milyen irányú, és mekkora az érzékenysége.
                                Amíg csak a hírek jöttek, hogy Alföldi milyen aberrált beállítottságú elemekkel "szinesíti" (ha úgy tetszik mocskolja) a darabokat, úgy voltam vele, hogy max. nem nézem meg. Azt persze sajnáltam, hogy pont a Nemzeti Színházban teszi ezt. És reméltem, hogy előbb-utóbb kihordja onnan a szemetet a huzat ilyen vagy olyan módon. De a hazaárulás az egészen más kategória. Lehet hogy én vagyok túlságosan nemzeti beállítottságú, de erre nagyon érzékeny vagyok, és nem tudom véletlen botlásnak felvenni a dolgot.
                                Aztán persze az ilyen emberek tudják legjobban teliharsogni a világsajtót, hogy milyen rossz emberek a magyarok. Ld. Kertész Imre. Bocsánat, Imre Kertesz! Csak azt nem értem, akkor miért szólal meg magyarul?! Ha ennyire szar a magyar ember, a nyelvünket is felejtse el legyen szives, és beszéljen tovább héberül, angolul, ahogy akar, ahova tartozik...

Taluga fórumtárs érvelése egyébként nagyon elgondolkodtatott. Igaza is van a védelemnek olyan szempontból, hogy nem a munkát vizsgáljuk, hanem az alkotóját. És lehet nagyon nagyot alkotni úgy is, ha valaki ratymann, vagy hazaáruló.

Itt inkább elvekről van szó. Én pl. nem vagyok hajlandó olyan embernek tapsolni, aki korábban ellenem, és a nemzet ellen cselekedett, illetve megsértette azt.
                                De félreértés ne essék ám! Emellett egyáltalán nem alkotok pozitív vagy negatív véleményt azokról, akik nem úgy gondolkodnak, mint én, és elmennek megnézni a műveit. Mindenkinek más az érzékenysége, tűrőképessége, mások az elvek, beállítottságok. Sokan ketté tudják választani a két dolgot, függetleníteni egyiket a másiktól. Én nem. Lehet, hogy tényleg baromi jó művek, és én meg kimaradok belőle. Így jártam az elveim és beállítottságom miatt. De nem bánom.

...engedtessék meg egy megjegyzés, ami már többször elhangzott. Látszik, hogy itt valóban emberi emberek gyűltek össze. Más oldalakon legkésőbb a harmadik hozzászólásban lenne egy-egy kedveskedő anyázás, nácizás, és egyéb szép szavak. Itt nincs. Érvek, ellenérvek anélkül, hogy bárki sértődne (remélem!)
                                Ez tök jó! Jó itt lenni és kész!

apacsavo eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                                mi a megoldás?! Nem tom!Szerintem válts csatornát vagy kapcsold ki
                                Ki kell hajítani a tévét a házból. (ahelyett hogy hitelre vásároljuk a 3 centivel nagyobb okos-lapos tévét). Először nekem is elvonási tüneteim voltak, mint ahogy sok mérgező káros anyag fogyasztása után szokott lenni... De visszanézve sajnálja az ember a sok pocsékba ment időt, amit a hazugláda előtt töltött! Annyi értelmes dolgot lehet helyette csinálni, hogy eszméletlen! Ahogy Apacsávó is mondja, pl. motorozni egy jót! Vagy rossz időben társasozni, kártyázni, stb. a gyerekkel, neadj'Isten beszélgetni az asszonnyal, vagy segíteni neki...
                                Utoljára szerkesztve a következő által: dongos78; 2013 aug. 23, 09:30.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X