Közlemény

Collapse
No announcement yet.

A Veteran fórum Hyde parkja.

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

"elképzelem ... : -he ? -mi? --no,mán ...agyyunk nekik!"

...elkapja őket es a virtus!

Székely nyelvlecke magyaroknak VII - YouTube

Komment

joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      ...és ez az eredeti taglétszám , vagy azóta szaporodtak ?

számuk egyre nő... vagy férfi?
      Utoljára szerkesztve a következő által: UK; 2013 aug. 23, 13:21.
      Everything is better when you decide you don't care.

Komment

taluga eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Idézet dongos78 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        nem vagyok hajlandó olyan embernek tapsolni, aki korábban ellenem, és a nemzet ellen cselekedett, illetve megsértette azt.
        Pedig fogadjunk, hogy tettél már olyat... mint ahogy a legtöbben tettünk. Csak akkor még nem tudtuk
        Persze hogy tettem már olyat! Írom ezt a legnagyobb természetességgel . Tudatlanság, éretlenség tájékozatlanság nyomán egészen biztosan! nem egyszer és nem kétszer... Vagy olyanoknak, akikről azt hiszem, hogy... pedig ha tudnám...
        Aztán ahogy érik az ember, öregszik, rigolyásodik, kockásodik, és talán bölcsebb lesz, többször is meggondolja hogy kinek tapsol. Remélem én is egyre bölcsebb leszek!

Komment

Na!Ha sikerül meg mutatom mit csinálok ha szakadóban az ékszíj!Nem tom sikerül-e,mert nem csak a lábam béna.................hanem feljebb is!!!..............még feljebb!!!!http://youtu.be/4kZEr7rV194
          Utoljára szerkesztve a következő által: apacsavo; 2013 aug. 23, 13:39.

Komment

Jesszusom, Apacsávó, mire készülsz?

Komment

Egy videót szeretnék bemásolni de az i....k se megy!!!!

Komment

CZsolti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                Ennek egyszerűen nincs aktualitása így, ebben a formában.
                Már hogyne lenne! Az a darab nem csak ennyiről szól! Általános problémákat feszeget! Hatalmi harcokat, az emberek és a hatalom viszonyát, köpönyegforgatást, az egyház világi szerepvállalását, stb. Zseniálisan írták meg! Ezk pedig, mivel az ember jelleme nem nagyon változik, a történelem során mindig is így zajlottak, és így is fognak! Egyébként minden előadás hatalmas sikerrel zajlott, és a többire is hónapokkal előre elkeltek a jegyek. Azért ennyi b.zi nincs az országban.

Minden ma nagyra becsült színdarabunk a maga korában kiverte a biztosítékot! Mivel tükröt tartott a társadalom elé! Ami némi kényelmetlen ingert vált ki az emberből! Ami nem érint minket mélyen, azzal ugyanis nem foglalkozunk!

szent (azaz tiszta)
                Akkor erről felvetnék egy másik nézőpontot! Kérdezzük már meg az akkori magyarokat, erről, mennyire volt tiszta! Az ősi hagyományaikat, számukra szent isteneiket, vallásukat tiporták el! Egy idegen vallást erőltettek rájuk (a magyar nép hosszabb időt töltött el nem keresztényként, mint a mai napig keresztényként!), vérbe fojtották a "nemzeti büszkeségüket". ti pedig most, az ő leszármazottaik ezt emlegetitek tiszta dologként. István német lovagokkal gyilkoltatta saját népét, saját családtagjait (ami állítólag szintén egy szent dolog) ölette meg, minden hagyományát elpusztította!
                "és mi erre büszkék vagyunk"
                Akkor a ti általatok felvetett dolgok miatt (kivéve a b.zit) őt hazaárulózták le az akkori nemzeti büszkeségüket féltő MAGYAROK!

Most, hogy az ő nézőpontjukat felvetem én hazaáruló vagyok?
                Jó, hogy tudtok véleményt alkotni ilyen kérdésekben. ÉN nem merek. A saját szemszögemből igazam van. De a másiknak is az ő szemszögéből. És akkor ki döntheti el, hogy kinek a szemszöge helyes? Van olyan ember? Én nem ismerek...

'83-ban olyan lázadó rockzenészek, akiket akkoriban tudtuk, hogy a politikai vezetés is szemmel tart, bemutattak egy csodálatos előadást.
                Én is imádom azt az előadást. És most nem ez a helyzet egy rendezővel, akit a politika távolított el? Vikikdál ügynök múltját nem is említem...

Ja, igen. István tettei akkor szükségesek voltak, mert csak így tudta megóvni népét és talpon tartani, hogy a világ rszévé teszi az országot a hagyományok elpusztításával... nem tudom nem észre venni a párhuzamot a mostani EU mizériával. Ha viszont így van, nem mi (mi, hagyomány tisztelő Magyarok) leszünk 1000 év múlva egy rockopera negatív szereplői?

Egyébként Joker és Zsolti és Dongos78 emberi értékek felvetésével teljesen egyet értek. De ezzel kapcsolatban sem feltétlenül merném kijelenteni, hogy igazam is van!

ha nem vagy buzi zongorista
                Ha átállnék a férfiakra lehet én is több képet adnék el, csak hát az olyan ... izé

Ja, és van egy kérdés, amire merek egyértelmű választ adni. Dongos78: "Hová lesz a világ?!"

Sehová! Az emberek nem változnak...

Komment

nem tudom nem észre venni a párhuzamot a mostani EU mizériával.
                  Figyelemmel kisérve az EU törekvéseit, a "felsőbb" hatalmak érdekeit, megpróbálva a hátteret is látni, erre korábbi hozzászólásomból idéznék:
                  Ez aggasztó, nagyon aggasztó! Mi lesz ebből, hova tart a világ?

Bakker apacsávó, Te aztán meghúztad a szarvát!
                  Anno csak egyszer csináltam ilyet az ETZ-vel, kíváncsiságból. nem szerettem nagyon túlhajtani a vasat. Igaz, az első teleszkópjaiban akkor nem is volt csillapítás, így elég merész is lett volna tőlem gyakran ilyet csinálni.

De szép hangja van, jó hallani. Nosztalgia ilyesmi...
                  Utoljára szerkesztve a következő által: dongos78; 2013 aug. 23, 13:53.

Komment

dongos78 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    Bakker apacsávó, Te aztán meghúztad a szarvát!
                    Szerintem UK az előbb róla beszélt!

Komment

Bocs, én láttam és semmi ilyen nem volt benne, ezért is nem értem ezt a folyamatos buzizást! Kissé homofóbok vagytok fiúk.
                      Na ! Ezzel most bejöttél a csőbe ! Mert neked sincs elfogadható érved arra ---hogy nekem (talán sokunknak ) nem a buzi a másik bzival (-zikkal ) történő -mások szemei elől rejtve tesz -vesz , hanem ezzel az egész ramazurival ami van körülöttük ,velük .

Mert ha egy kicsit legyszerüsítjük kb. olyan mint ha a feleséged szövetkezik anyósoddal és csak bogarakat ,hernyóket kezdenek sütni-főzni a te konyhádban ,neked .

Miközben ezt írtam eszembe jutott egy hasonló jelenség --szerencsére nálunk még nem annyira veszélyes , de vannak országok .... .
                      Szóval ez a vallásosság ! még mielött bárki felkapná a fejét -a mütétemnél én is imádkoztam (vagy valami olyasmi ) meg ígérgettem ... tehát igazán semmi bajom a dologgal.
                      Viszont rohadtul utálom a főként vasárnaponként csengető "hittérítőket ". Kérdem én : engem mikor engednek be egy misére , vagy csak egy paphoz a paplakba , ahol tarthatok egy beszédet arról hogy az évszázadok alatt hány embert ölt meg vagy tett földönfutóvá a vallás ?Aztán mondok egy szép beszédet , hogy legyünk ateisták , higgyünk az okostelefonban

És akkor ki döntheti el, hogy kinek a szemszöge helyes? Van olyan ember? Én nem ismerek...
                      ...szerintem ismersz olyant

Komment

Ezzel most bejöttél a csőbe
                        Alig vártad mi?

De, egyébként teljesen értem, hogy mi a bajotok és erre valóban nincs elfogadható érvem.
                        A mondandód többi részével teljesen egyet értek (ezt pl Zsolti is tanúsíthatja, akivel már beszélgettem ezen nézeteimről) és... és még csak egy DE sincs itt.

Komment

Viszont így összegezve az elhangzottakat , tényleg kezd nagyon aktuálissá válni egy szalonnasütőstábortüzisörözéss--persze a motorokkal körbevett szekértáborban .

Komment

...szerintem ismersz olyant
                            Bocs! Csak nem akartam reklámozni. Még a végén sorba állnak a kapud előtt tanácsért reggeltől estig

tényleg kezd nagyon aktuálissá válni egy szalonnasütőstábortüzisörözéss--persze a motorokkal körbevett szekértáborban .
                            Szervezés alatt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dongos78 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            Taluga fórumtárs érvelése egyébként nagyon elgondolkodtatott.
                            Ezt pedig majdnem elfelejtettem megköszönni!
                            Most pótolom! Köszönöm!
                            Általában ez a maximum, amit el szeretnék érni a mondandómmal...

Komment

Akkor erről felvetnék egy másik nézőpontot! Kérdezzük már meg az akkori magyarokat, erről, mennyire volt tiszta!
                              Most te mentél le (vagy jöttél utánam) a piros turistajelzésre. Én ma élő magyar emberként mondom, hogy ezek a momentumok történelmünk szent dolgai. Ettől tudjuk, hogy magyarok vagyunk. Tudjuk, hogy a történelmet vérrel írták és sajnos fogják is. Ezért nem szabad tiszteletlenül mindehhez hozzányúlni.

Itt most sokan úgy érzik, hogy tiszteletlenség történt. Majd megnyugszanak a kedélyek. Tény, hogy más volt a mondanivaló '83-ban, mint most. Akkor nagy bátorság kellett ahhoz, hogy valaki felvállalja a keresztyén hitét. Erre mit énekel István belépőként: "Szólj Istenem, nyilvánulj meg nekem!" Egy ateista népi-demokratikus köztársaság kellős közepén. (Mondják, hogy diktatúra, de én nem éreztem, hogy diktatúrában élek, miként azt sem különösebben, hogy most demokrácia van.)

Erre jön Koppány lázadó szövege: "Nem kérdem én... stb." Később: Pogánynak mondanak, pedig Bizánc jelét magamra vettem." Tehát ő is keresztény. És hatalomra tör - Bizánc támogatásával. EZ is történelem.

Ma más a helyzet. Politikai és társadalmi téren is. Nekem a történelmi díszletes Békéscsabán jobban tetszett.

Komment

tényleg kezd nagyon aktuálissá válni egy szalonnasütőstábortüzisörözéss--persze a motorokkal körbevett szekértáborban .
                                Oszt ott majd a komacskakkal megsiritjük s megböcsködözzük kujakoljuk egymást

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X