Közlemény

Collapse
No announcement yet.

A Veteran fórum Hyde parkja.

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

apacsavo eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    ...csak sehogy sem akar 140 fölé menni!...
    Te aztán keményen nyomod. Valahogy így kezdődött annak idején Angliában a café racer kultúra. Sehogy sem akartak a motorok 140km/h fölé menni. Csak mivel az ember vonzódik a kerek számokhoz, ezért a 100mph(=160km/h) elérése volt az áhított cél.
    Everything is better when you decide you don't care.

Komment

"Valahogy így kezdődött annak idején Angliában a café racer kultúra."
      Apacsávó még a végén tényleg Triumph Thruxtont csinálsz az ETZ-ből
      Kevés olyan mai motor van, ami megfog, de ez a Triumph pont egy olyan!!!
      És milyen vérforraló hangja van, gyönyörű gép!

Komment

UK eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        De. És nem. A hagyomány tisztelés szerintem jó dolog és kell. De az összefogás is. Valahol olvastam, hogy az országhatároknak az az értelme, hogy a vezetés tudja, hogy háború esetén hány emberre számíthat. Reggel megnéztem Martin Luther King 1963-as beszédét. Túl azon, hogy gond nélkül használja a néger és fekete szavakat az afroamerikai helyett, érdekes gondolatokat mond, amelyek kicsit máshogy értelmezve most is nagyon aktuálisak. Például szeretné, ha gyerekeit ne a bőrszínük, hanem a jellemük alapján ítélnék meg. Én is szeretném, ha itt Európában ne az alapján ítélnék meg az embereket, hogy melyik nemzethez tartoznak, hanem például, hogy hogyan végzik munkájukat. Törekednek-e rá, hogy ők legyenek a legjobbak, vagy csak a maximális haszonra való törekvés határozza meg minden lépésüket. És szeretném, ha a nemzeti kormányok tevékenysége egyfajta kultúra megőrző és lobbi szerepre korlátozódna és a jelenlegi országhatárok helyett tájegységek és földrajzi régiók lennének. És ha majd Komáromnak és Komárnonak egy polgármestere lesz, légyen a neve akár Lars Svensson, akkor hiszem el, hogy Európa egyesült. Mert ha nem lettek volna politikusok, királyok, uralkodók vagy nevezzük őket bárminek, akkor a háborúk is maximum odáig terjedtek volna, hogy az almabortól kótyagos Karl beverte Gheorghe orrát, akinek a családja bosszút állt, majd a bíróság igazságot tett. Mert a politikai lépések mögött mindig gazdasági érdekek voltak, vannak és lesznek és a legegyszerűbben a nemzeti kártyát lehet kijátszani. Valójában vicc, ami itt folyik - és ez alatt nem csak Magyarországot értem.
        Egy nagyon szép ideális világ lenne! Jól megfogalmaztad a problémát!

Igen! Engem is az bosszant, hogy nem a teljesítmény számít (többieket is ez bosszantja). És nem csak az, hogyha az enyémet le..arják, hanem az is, ha másét! Mi legalább ne tegyünk így!
        King beszéde is azok közé sorolandó, amik sokáig aktuálisak maradnak!
        Az egész életünk skatulyákról szól! Helyzettől függően betesznek valamelyikbe és az alapján ítéltetünk meg!
        -Ha ott állok a kiállításom megnyitóján, én vagyok a sznob művész,
        -Ha belépek a tanterembe én vagyok a tanár, aki miatt itt kell ülni és meg kell jegyezni amit mond, pedig nem is érdekel,
        -Ha felülök a vasra, akkor a bunkó motoros,
        -Az oktatásügyi minisztériumnak én vagyok a birka, akivel úgy is meg lehet csinálni bármit, mert örül, hogy van állása,
        -Ha bemegyek egy hivatalba, akkor közellenség, mert dolgozni kell miattam.

És még sorolhatnám. Persze ez is általánosítás, mert nem mindenki tesz ezekbe a dobozokba.
        Lassan azért kell pszichológust keresnem (motoros létem ellenére), hogy ezek alól kiássa újra a valódi személyiségem, ami ezekben a szerepkörökben mintha nem is létezne, legalábbis nem vesznek róla tudomást.

dongos78 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        ez nem a magyar gyártmányú eredeti dongó, hanem az orosz dongó mintájára készült mai darab, régi ruszki bringára szerelve.
        Gyönyörű gép!!!!!!!!!!!!!!

Komment

Hűűűűűűű!!!!!!!Ti aztán nagy formátumu emberek vagytok!Minden tiszteletem a tiétek!Mivel én eléggé tanulatlan vagyok igen csak elnémul a szájacskám amikor ily magasröptű értekezéseket olvasok!(a tanítóktól és tanároktól való félelmemet pedig már kicsi koromban belém verték...........méter rúddal!)Azért elnézéseteket kell kérnem de be jelöltem hogy tetszik de nem teljesen!Mert mit tegyen az ilyen nyomoronc(apacsavo!) a teljesítmény orientált világban!Vagy vezessük be a Tajgetoszt csak nem a kicsiknek(hiszen ma már 40dkg-os babákat is megtartanak!) hanem az ilyen öreg béna kenyér pusztítóknak! Nem tom mi lenne jó?! Biztosan nektek van igazatok!Csak a jó istent arra kérem hogy még sokáig ne keljen senkire rá szorulnom!(pedig nem is vagyok hívő!De már kezdem érteni hogy az idősek miért azok!)Jó ez a diskurzus de ez nem sokat javít a világon!(habár ki tudja!)

Komment

Mert mit tegyen az ilyen nyomoronc
            TÖBBET ÉRSZ TE sok ép testű lelki vagy értelmi nyomoroncnál! És azt hiszem, hogy teljesítményben is tettél le annyit életed során, aminek a megközelítésén nekem még sokáig kell dolgozni!
            Egy normális világban már csak élvezned kellene a végigdolgozott élet eredményét!

Komment

Élvezem is!Ezért megyek motorozni amint tudok!Az egész pénzem motorra költöm (alkatrész és benzin!)OK! Akkor holnap talizunk!

Komment

OK! Akkor holnap talizunk!
                Úgy legyen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Komment

Kedves Hozzászólók!

Neveket nem írok, mert valakit még kifelejtek. Olyan derűs délutánt szereztetek nekem őszinte mondataitokkal, hogy most muszáj volt gyorsan bekapcsolnom és ezt ideírnom. Köszönöm az összes gondolatot, amit előadtatok. Remélem, hogy iskolánként azért van egy-két olyan kaliberű tanár, mint Taluga, mert bizony nagy szükség van ilyen emberekre.

Veletek lehet beszélni a mai magyar helyzetről. Nincs anyázás, meg bunkózás, meg stb. Na jó, nem csípjük egy-két fazon fejét és ezt elmondjuk. De hát az ember nem örül annak, ha átnéznek rajta és csak akkor számít, ha haszon van belőle.

Egyszer jöhetnétek erre felénk is. Valahol csak összefutnánk. Már nagyon szeretnélek benneteket megismerni személyesen is.

Veterános üdvözlettel: CZsolti

Komment

Szervusztok!

Bevallom,hogy másnap amikor elindítottam a Hyde parkot,egész nap az járt az eszemben,-hogy hibás lépés volt és talán kérni kellene a moderátort,hogy törölje.Most sem vagyok még egyértelműen biztos benne,hogy jól tettem,de mindez csak azért történt,mert elég sok hozzászólásban előfordultak politikával kapcsolatos gondolatok és úgy véltem,hogy kár szétoffolni egy gondolatot más,oda nem illő írásokkal.

Köszönöm a hozzászólóknak,hogy nem mentek túl,a hozzászólásaikban,semmi olyan határon,amely mások érzékenységét sértené,-maradjon is ez így!Az ,-hogy vannak véleménykülönbségek,az természetes.Mindannyian más egyéniségek vagyunk és egymás meggyőzésére és nem legyőzésére kell törekednünk.

Az Alföldi rendezésében előadott Istvánt nem volt,szerencsém,vagy szerencsétlenségem látni,mert most aláírást gyűjtök és kazánt gyártok,mert a nyakunkon a határidő és a tél,a színészekkel meg úgy vagyok,hogy pénzért alakítanak valamit,vagy valakit,-de mindez csak komédia.A rendezők,meg rendeznek,mert az a dolguk,-lehet más megvilágításban és lázadóbban,-de azért nem annyira élesen,hogy megvonják tőle a támogatást,csak úgy lázadgatunk módra.

Sajnos nem tudok már hinni,sem a politikusoknak,sem azok "sleppjeinek",mert egy igazi politikusnak nem férne rá a pofájára,hogy egy átlagon alul teljesítő ország politikusaként,a létminimum feletti összeggel apassza havonta az államkasszát.

Nem volt időm elovasni,az összes hozzászólást,melyért elnézést kérek,de nagyon nagyra értékelem,hogy megmaradtatok,-embernek,még akkor is,ha a háttérben ellentétek feszülnek,-ilyennek kellene lennie az általános vitakultúrának.

Üdvözlettel:Che

Komment

Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      nagyon nagyra értékelem,hogy megmaradtatok,-embernek,még akkor is,ha
                      a háttérben ellentétek feszülnek,-ilyennek kellene lennie az általános vitakultúrának.
                      Ezzel a mondattal leírtál mindent. Nincs mit hozzá tenni, ez így van.

Komment

Mára kiürült a Hyde park... Mindenki elment inkább Sződligetre .
                        Sajnálom is, hogy én nem lehetek ott...

Komment

CZsolti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                          Köszönöm az összes gondolatot, amit előadtatok.
                          Én is köszönöm, mert jó volt ez a beszélgetés és azt is, hogy a szövegelésemet ilyen jól viseltétek!

Remélem, hogy iskolánként azért van egy-két olyan kaliberű tanár, mint Taluga, mert bizony nagy szükség van ilyen emberekre.
                          De csak egy-kettő, hogy maradjon hely a normálisaknak is

nagyon nagyra értékelem,hogy megmaradtatok,-embernek,még akkor is,ha a háttérben ellentétek feszülnek,-ilyennek kellene lennie az általános vitakultúrának.
                          Köszönjük a szavaidat Kedves Józsi Bátyám!

dongos78 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                          Sajnálom is, hogy én nem lehetek ott...
                          Sajnos végül én sem tudtam menni! Egy hirtelen jött családi ügyben kellett helyette szaladgálnom.
                          UK itt kérek újra elnézést, és tőled is Apacsávó, mert téged még csak föl sem tudtalak hívni!

Komment

taluga eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            De csak egy-kettő, hogy maradjon hely a normálisaknak is

Bevallom,hogy másnap amikor elindítottam a Hyde parkot,egész nap az járt az eszemben,-hogy hibás lépés volt és talán kérni kellene a moderátort,hogy törölje.Most sem vagyok még egyértelműen biztos benne,hogy jól tettem,
                            Nekem is komoly fenntartásaim voltak ezzel kapcsolatban, de ezek az eddigi a rossz tapasztalataim miatt voltak. Korábban más fórumokban (na jó, kettőben) próbáltam beszélgetni hozzám hasonló érdeklődési körű és világnézetű emberekkel. Hát elég "állati" volt . Ott is hagytam.

De ezt nem fogom .

Taluga, sajnálom, hogy lemaradtál a sződligeti buliról.

Komment

De ezt nem fogom
                              Ne is! Meg se forduljon a fejedben!!!!!!!!!!!!!!

Komment

Sződligeten!Czsoltinak is!!!Találkozók címszónál sok-sok kép van!A mozgás korlátozottak is képviselve voltak!lehet hogy ez is az mert 3 keréken jár!Hi-hi..........hi?!!??Az uncsim is élvezte!!!

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X