Közlemény

Collapse
No announcement yet.

A Veteran fórum Hyde parkja.

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Egy vicc,de talán nem is olyan vicces.
    Jó volt Józsikám!!!!(habár nem igen értem!)Tudod én dolgoztam egy kicsit a pokolban is!Csepel Martin öntőgödör!!!!Azért ez attól jobb!!!!Pedig akkor a legfőbb érték az ember volt!De sokat 16 óráztam azért hogy legyen valamink(aki ismeri a Martinnt annak nem kell bemutatni a gödröt!!!Elég az hozzá hogy a kokilla huzatás után kötelező volt lefeküdve fél órát pihenni!) JA! ......és azbeszt volt a védőruha!!!!Amitől most az egész uniós társulat vitustáncot járna!De akkor az volt.....most meg ez van!Itt ahol én élek senkinek nem kell éheznie ...SŐT!!!!!Szóval nem értem a poklot!(persze az én agyi kapacitásommal nem is csoda!)

Komment

Egy vicc,de talán nem is olyan vicces.
      Ez a kisebbik gond, a nagyobbik az az hogy sajna fedi a valóságot... -.-'

Komment

Ez a kisebbik gond, a nagyobbik az az hogy sajna fedi a valóságot... -.-'
        VALÓSÁG!!!????? Az nagyon elvont fogalom!A valóság csak is a tudatunkban létezik mindenkinek a saját mikrokozmoszában!Reálisan csakis azt tudjuk megitélni amit tapasztalunk de az is csak elméleti!Mert ugye a tudatunk elmúlása vagy érzékelési problémája egyáltalán nem változtatja meg a valót!P.L: hiába halok meg,veszik el számomra a való világ(habár ezt sem tudja senki!)neked vagy a többi élő organizmusnak ugyan úgy megy minden tovább!Ráadásul az materiális világot csak helyi szinten egyénileg tudjuk érzékelni!Ezért van az elmének az a ritka tulajdonsága hogy kíváncsi és tájékozódik!Napi politikát nem keverek bele,habár ez a Hyde-park ahol bárki felállhat a hordóra és világgá kiálthatja a téziseit!Józsi és én meg még itt egy páran éltünk akkor is amikor ezért börtön járt!(Pofázunk!?Még mindig pofázunk!?.....és durr!!!!)...........de ez már a múlt!(?)(azért tettem ide e bohókás figurát nehogy valaki komolyan vegye e meszes agyú förmedvényt!....pedig komoly!)

Komment

Te Gyuszi én úgy látom és olvasom Te az égiekben is motorozni akarsz csak valami Prófétaként oly nagy Téziseket röppentessz fel. Azért az a hordó még manapság is billegős!

Komment

Tudat,módosult tudat,realizmus...relativitás.. Apacsávó jól beszél...(szerintem) Én ezt meg,és át is éltem. + megértem. Számomra az egyszerűbb dolgok problémásak,amikről azt hiszem,hogy tudom.

- - - Updated - - -

Na ez sikerült. Látszik,hogy nem ma kezdtem..

- - - Updated - - -

Ezt a képre írtam. Végre sikerült a profil feltöltése.

Komment

A beszélgetések mennyisége egyenes arányban nő a gazdasági emelkedésünk szintjével. (jó spórolósra fogtuk)

Komment

Kicsit önző vagyok(de nem öntelt!)....azt hiszem!A BARÁTOM telefon hívása döbbentett rá erre!Ez úton is elnézést kérek tőle,hiszen olyasmire világított rá amire nem is gondoltam a nagy önző (saját!)világmegváltó álmodozásom közben!Nevezetesen a barátság és a társaság teljes mellőzése!Mea culpa!Mea maxima culpa!Annyira lekötnek a semmit mondó de lényegesnek tartott dolgaim hogy nem törődtem veletek!Pedig de sok hasznos dolgot silabizáltam ki a sok-sok okos hozzá szólásból!Nekem mint megrögzött amatőrnek sokszor mutattátok meg a fény felé vezető utat!..........de megígérem hogy eztán megjavulok és rendszeresen jelentkezem,amíg ki nem tiltotok innen a kissé excentrikus ötleteimmel és igaz veteránoshoz nem méltó alkotmányaimmal!..........sajnos itt a zord idő!A Nagy Vörös Sárkány-t lemostam és elő készítettem a téli operációjára!Mert műtét lesz!Nem lehet az hogy két szezont is azonos jellegű mocival járjak!...mosás után...indíts a garázsba...úton....vetkőzik a drágakicsit szégyenlős így megviselten és pucéran!

Komment

Szegény Sárkány nem érezheti magát biztonságban. A hátsó sárvédőt már látom, hogy "izsesítetted". (Erről beszéltünk Orosházán.) De azt nem mondtad, hogy műteni fogod. Ráncfelvarrás lesz, vagy evolúciós ugrás?

Egyébként meg én az ilyen szakiktól tanultam a legtöbbet, akik elrugaszkodtak az alapoktól. Ha az ember eldönti, hogy nem restaurálni akar egy gépet, hanem önmagához igazítani, akkor az még én szerintem belefér a fórum arculatába.

Ez egyébként nálam is így van. Ha tudok egy konstrukciós problémára megoldást, amit egyébként ki tudok javítani, akkor kijavítom. Itt van pl. a gyújtás kérdése. Hány restaurált gép pöfög elektronikus gyújtással? Ez nyilván nem gyári állapot, de aki használni is akarja a gépet, nem csak szerelni, annak felbecsülhetetlen segítség.

Sok sikert és eredményes műtétet. Egyet ne felejts: műtét és nem boncolás!!!

Komment

Nem vagy önző csak elfoglalt de nézzél ránk rendszeresen!Én is hasonló cipőben járok a 350-es sel.Kesziben megmutatom majd ,hogyan sikerült a ránc felvarrás! Nekem is jövő héten lesz kész a lehúzóm és addigra lesz simering is. Itt szeretném felhívni a Jawa- Cz kedvelők figyelmét egy gyári gyenge pont orvosolásra! A kihajtó tengelybe mozog ugyebár a kuplung aut. kinyomó rúdja amiben van az a fíber kis tárcsa és az"ó" gyűrű+ egy másik mi ezt nyomja.Ez nem egy tökéletesen tömítő megoldás. Ide én egy simeringet csináltattam és azt tettem be legelőször.Azóta nincs gond- tökéletesen dolgozik.Még egy :ide árulnak egy fehér műanyaggal párosított javító készletet melyet senkinek nem ajánlok/ kuka szökevény/ a gyári fíber átmérőjét érdemes ellenőrizni mert elkophat és csak abból érdemes esztergáltatni bele mert az bírja a hőt a másik megolvad ás rászorul a rudazat!. Ha ez rossz helyen van CZsolti légyszi áthelyezni.Mivel ez a csacsogás helye azért írtam ide.

Komment

Egyet ne felejts: műtét és nem boncolás!!!
                      OK! Csak néhány kissebb karbantartási munka vár rá!Néhány csavart kilazítok,meghúzok,áthelyezek!Apróbb dolgokat kicserélek PL:henger,dugó,főtengely kuplung...........közben kicsit átalakítom a kipufogó rendszert(elvarázsolt látomásom szerint egy ,,Pancsi"buzogány kipufogó külső egy általam tervezett és készitett belső résszel!A fékkel is lenne munka mert az első nem igen fog a hátsót meg amúgy sem szoktam használni(de jobb is így legalább nem lassítja a mocimat!)Egyenlőre ez a pár apróság jutott eszembe(azt hogy a motorban belül mit tervezek azt le sem merem írni mert biztosan kiátkoztok és nem mehetek többé Orosházára!!!!)

Komment

De az ülést nem bántod, ugye? Szerintem nagyon jól sikerült, és komolyabb kinézetet ad a gépnek, mint az eredeti "pad".
                        Anno az enyémen az eredeti ülés maradt, csak a szivacs lett benne kimélyítve (még az előző tulaja által). Kifejezetten kényelmes volt. A magasabbra helyezett első lámpa pedig meglehetősen sokat dobott a külalakján (elég egyszerűen, de nagyszerűen lett megoldva, TS lámpatartó konzol volt rátéve, arra aplikáltam rá az ETZ lámpát). Apróságok, de sokat számítanak.
                        Alkalomadtán előkotorom a még papír alapú képeket, és beszkennelem, felteszem ide...
                        Utoljára szerkesztve a következő által: dongos78; 2014 dec. 05, 12:06.

Komment

Szevasz Gyuszi!

Örülök,hogy jól vagy és előkerültél.Attól meg ne aggódj,hogy nem jöhetsz Orosházára.Csinálj akármit a motorodon,ide mindig jöhetsz,akár örökbe is fogadunk.Az utóbbit viccnek szántam,de ha kedvelünk valaki,hát kedveljük,-oszt kész!

Üdvözlettel:Che

Komment

Egyenlőre ez a pár apróság jutott eszembe (azt hogy a motorban belül mit tervezek azt le sem merem írni mert biztosan kiátkoztok és nem mehetek többé Orosházára!!!)
                            Dehogynem, csak nem motorral!

Komment

Ez miket felsoroltál a motor lelke"csak ennyit cserélsz""??. meg még mindaz mi addig eszedbe jut.Én sem írom le milyen merénylet sort akarok elkövetni de mindezt úgy,hogy nekem így tetszik alapon és megbízhatóbb és praktikusabb legyen.Gyulám bármikor szivesen látunk és fogadunk csak lehetőleg hosszabb időre.

Komment

Gyulám bármikor szivesen látunk és fogadunk csak lehetőleg hosszabb időre.
                                Mi lenne, ha így köszöntenénk: Isten hozott Gyulán Gyulám!. A helyszín adott. Ne mindig csak Orosháza.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X