Ez lehetséges csak ott én is vendég leszek. A Steiger tanyára gondolsz. /ez a név csak emlékezetből íródott./ Ettől függetlenül egy jó hely mit érdemes a Veterános programokba bevenni.Kitti lányom itt lett a sodrófa hajító verseny győztese.
Akkor veszélyességi pótlék jár!Kedves Sepy mint ahogy már említettem amolyan ösztönös és álmodozó szerelgető vagyok!Semmi ismeret(na jó egyszer már köszöntem olyannak aki látott motorost!) most pedig szinte kötöttség nélkül csaponghatok a képzelet szárnyán!Aztán tavasszal az MZ-m hátán-ha fel ismeri valaki miféle jószág lehet!Csak az a fékezőm hogy Julius vége felé vizsga és akkor valamennyire vissza kel alakítanom a ,,Szocreál" formájára!Nekem mindig is a gömbölyded formák tetszettek(régi gömbölyű Brúgóért megőrülök olyan szép vagy az IZS egésszen a Planéta2-ig vagy a Pannóniák de csak a T5-ösök vagy a régebbi Jávák,csoda szépek!)..............gyerünk Gyula Gyulára!!!!!
Először a fűtéshez akartam írni de aztán inkább itt kiabálom világgá a szamárságaimat a Hyde parkhoz méltón!Ugye ott minden ütődött elmondhatja a mondandóját ha fel áll egy hordóra!Nos az én hordóm képletes és a kiabálásom virtuális!Sajnos nem jó a szkennelőm így fényképen próbáltam megörökíteni az 1987 December havi jövedelmemet!Amit őrizgetek még most is(de nem csak azt 1987 től Kincses Kalendáriumban van lejegyezve minden bevétel és kiadás!Persze csak főbb számokban!) Sajnos a képek nem igazán élesek ezért kénytelenek vagytok nekem hinni!Abban az időben a Csepel Vasmű.Tolópad",Rezsi műhelyében mint esztergályos ügyködtem,délelőttös műszakban...délután ha volt hely a hengersoron akkor mint hengerész vagy darus ügyködtem még egy műszakot!Ezen talán valami sejlik hogy egy ilyen megrögzött munka utáló mint én mit tudott két kézzel össze kaparni!Először a havi fizu ami családival 14930ft aztán a VGMK:16057ft plusz Decemberben kifizették a kötelező tartalék alapot is ami 12172ft!....ha ezt így össze adogatjuk több mint 40 rongy és még ha hozzá vennénk a nejem gyes-ét 50 körül lenne!
(egy öregecske meszes agyú veterános sirámai!)...................basszus mint egy könyv cím!!!!!
és az új tipusú kifosztókkal együtt mell döngetve intézik sorsunkat. Most olvasta Nejem Martonyi János HAVI 11 mill.ft.-ból tengeti életét míg más ki végig dolgozta az életét megfagy a lakásában! Ez a pofátlanság teteje
Tudom barátom!Én nem sajnálok senkit!Sem azt aki nem tudja hová tenni a lóvét sem azt aki meg fagy!Kijártam az élet iskoláját(igaz máshová inkább mellé jártam!)!Amikor volt a gengszter váltás sok ember szinte lebénult a sokktól!Amit a hirtelen talajvesztés okozott! Emlékszel abban az időben mondogatták hogy a sok bányászból és kohászból nem lehet szövőnőt és varró nőt csinálni?!Biztosan emlékszel rá!...........hát pedig nem lehetetlen mert mi 91-ben kezdtük a varrodánk létrehozását(a nejem szakmája!) 92-ben ki is léptem a CSM-ből és 2003-ig varrónőként dolgoztam!Tehát:kohász,esztergályos-varrónő és elvégeztem egy tanfolyást a kötő és varrógép műszar ész gyorstalpalón így elvileg(papíron az is a szakmám!)minden gépünket én javítottam!Ma is megvan az egész géppark beolajozva letakarva a padláson!Ebből a varrodából építettem a kis házikómat(hitel nélkül!)Igaz még ma sincs kész teljesen!
...ez, a mai napra is (mostani világunkban) igaz 

.
Kedves barátom!
Komment