Közlemény

Collapse
No announcement yet.

A Veteran fórum Hyde parkja.

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Ez lehetséges csak ott én is vendég leszek. A Steiger tanyára gondolsz. /ez a név csak emlékezetből íródott./ Ettől függetlenül egy jó hely mit érdemes a Veterános programokba bevenni.Kitti lányom itt lett a sodrófa hajító verseny győztese.

Komment

Kitti lányom itt lett a sodrófa hajító verseny győztese.
      Akkor veszélyességi pótlék jár!Kedves Sepy mint ahogy már említettem amolyan ösztönös és álmodozó szerelgető vagyok!Semmi ismeret(na jó egyszer már köszöntem olyannak aki látott motorost!) most pedig szinte kötöttség nélkül csaponghatok a képzelet szárnyán!Aztán tavasszal az MZ-m hátán-ha fel ismeri valaki miféle jószág lehet!Csak az a fékezőm hogy Julius vége felé vizsga és akkor valamennyire vissza kel alakítanom a ,,Szocreál" formájára!Nekem mindig is a gömbölyded formák tetszettek(régi gömbölyű Brúgóért megőrülök olyan szép vagy az IZS egésszen a Planéta2-ig vagy a Pannóniák de csak a T5-ösök vagy a régebbi Jávák,csoda szépek!)..............gyerünk Gyula Gyulára!!!!!

Komment

Nekem két szoci motor tetszik,a Pannonia T5 és az MZ TS 250. Az egyik már van.....

Komment

Nekem két szoci motor tetszik,a Pannonia T5 és az MZ TS 250. Az egyik már van...
          Láttuk!.........és faca ,,Pancsi". Jó hogy írtad azt a krómozót!Én eddig Maglódra vittem,de nem javasolnám senkinek!

Komment

Szervusztok!

Igy tél elején,amikor kezd minden,de minden nagyon szürke és hideg lenni,a természet is álomba szenderül,az ember is visszagondol az elmúlt évre,vagy visszaréved emlékezete a múltba.

Már napok óta foglalkoztat,hogy valahogy elfelejtődött megemlékezni Motorkami fórumtársunk halálának évfordulójáról.Ahogy kutakodtam a fórum Motorkamival kapcsolatos írásaiban,-mivel az évforduló pontos dátuma kiesett a fejemből,megtaláltam a dátumot,mely 2011.11.03..Úgy gondolom,ha még egy kicsit késve is,hogy emlékezzünk egy pár pillanatra,Motorkami társunkra.

Nem volt szerencsém személyesen ismerni,de az írásai alapján,a veterán motorozással foglalkozók társaságának megbecsült tagja volt és mint szakember is kiemelkedett az átlagból,tehát gondoljunk rá szeretettel és tegyük le a szerszámot a kezünkből,néhány percre és emlékezzünk rá!

Sajnos ApaE pillanatnyilag,nincs köztünk,mert ő biztos nem feledkezett volna meg az évfordulóról,de remélem jövőre már ő írja,a megemlékezést!

Üdvözlettel:Che

Komment

Szervusztok!

Úgy a 90-es évek elején,elég sokat autóztam Győr felé,akkoriban fejlesztették és építették az autópályákat,-mondhatnám pályaépítési lázban égett az ország.Az épülő pályák mentén,marha nagy táblákon öles betűkkel,szinte 10 kilométerenként,mindenütt ki volt írva,"Önöknek épül,az Önök pénzéből"..Az embernek jó érzés járta át a szívét,hogy épülünk,fejlődünk,-milyen jó dolog is ez.Az ember örömmel lépte át az Osztrák-Magyar határt,mert minden matrica nélkül utazhatott,a hőn vágyott nyugat felé,ahol a szabadság illúzióját sejtette.

Azután telt-múlt az idő,az óriás plakátokról leázott a felirat,az "Önök" pénze elfogyott,Ausztriában is fizetősek lettek a pályák és már talán Németország is fontolgat,valamilyen díjfizetési rendszert,-szó egy,mint száz,-kell a pénz.de rettenetesen.

Népstadion,-milyen szép is ez a szó.Egy létesítmény,ahol a nép örülhet fiai sportteljesítményinek,melyet nyilvánosan megmutatnak a népnek,mely számukra stadiont,vagy sportcsarnokot épített,-felemelő magasztos fogalom.Van egy ország,valahol Európában,ahol a szarvasmarhák hím egyedeit sportszerűen gyilkolják,valamilyen régi hagyományra hivatkozva és az állat szenvedésit néző tömeg lelkesen ollézik,minden egyes döfésre,ahol a sebből vér serken,-ezt a helyet,ahol ez a barbár dolog zajlik,-arénának nevezik.

A végére,hogy egy kis vidámság is legyen,egy pár vicces gondolatébresztő,-ami lehet,hogy nem is olyan vicces.

Click image for larger version

Name:	Vicc 01.jpg
Views:	1
Size:	272.3 KB
ID:	143531Click image for larger version

Name:	Vicc 01.jpg
Size:	272.3 KB
ID:	143531Click image for larger version

Name:	Vicc 02.jpg
Size:	186.8 KB
ID:	143532

Elismerem,-eléggé ironikusak a fenti viccesnek szánt képek,de azért van valami,igen sokat mondó bennük!(Forrás:Bal-Rad)

Komment

Először a fűtéshez akartam írni de aztán inkább itt kiabálom világgá a szamárságaimat a Hyde parkhoz méltón!Ugye ott minden ütődött elmondhatja a mondandóját ha fel áll egy hordóra!Nos az én hordóm képletes és a kiabálásom virtuális!Sajnos nem jó a szkennelőm így fényképen próbáltam megörökíteni az 1987 December havi jövedelmemet!Amit őrizgetek még most is(de nem csak azt 1987 től Kincses Kalendáriumban van lejegyezve minden bevétel és kiadás!Persze csak főbb számokban!) Sajnos a képek nem igazán élesek ezért kénytelenek vagytok nekem hinni!Abban az időben a Csepel Vasmű.Tolópad",Rezsi műhelyében mint esztergályos ügyködtem,délelőttös műszakban...délután ha volt hely a hengersoron akkor mint hengerész vagy darus ügyködtem még egy műszakot!Ezen talán valami sejlik hogy egy ilyen megrögzött munka utáló mint én mit tudott két kézzel össze kaparni!Először a havi fizu ami családival 14930ft aztán a VGMK:16057ft plusz Decemberben kifizették a kötelező tartalék alapot is ami 12172ft!....ha ezt így össze adogatjuk több mint 40 rongy és még ha hozzá vennénk a nejem gyes-ét 50 körül lenne!
                Akkor költöztünk egy lakótelepi 76nm-es 2és fél szoba hallos 4 emeleti panel lakásba,aminek itt a fűtési számlája ha nem látszik ide írom 1014,60ft!!!!!!!!!!!!!!!!!!!De a komplett rezsi sem érte el átlagosan a 3000ft-ot!Nos ez volt az a csúnya rendszer amit muszály volt megbuktatni!(monjuk én megéltem ebben is,nem panaszkodom!)
                Csak azóta utálom az egész,,baloldali"vircsaftot mert nem küzdöttek semmi ellen csak oda adták az országot a kesejűknek!Pedig állandóan azt hallottam hogy a párt a munkás osztály harcos élcsapata!!!Ja harcoltak is rendesen hogy ki tudjon többet zsákmányolni a közösből!!!!(Szóval nem kell a púder.......mert por alergiám van!)Befejezem mert kezdi a vérnyomásom a 200-as határt túl lépni!Puszi mindenkinek és legyetek jók és szobatiszták!(amíg lehet!)(egy öregecske meszes agyú veterános sirámai!)...................basszus mint egy könyv cím!!!!!

Komment

Csak tudod akkor még MSZMP-volt ebből lett MSZP.Kit rekesztettek ki a " munkást" és az új tipusú kifosztókkal együtt mell döngetve intézik sorsunkat. Most olvasta Nejem Martonyi János HAVI 11 mill.ft.-ból tengeti életét míg más ki végig dolgozta az életét megfagy a lakásában! Ez a pofátlanság teteje

Komment

Csak tudod akkor még MSZMP-volt
                    Tudom barátom!Én nem sajnálok senkit!Sem azt aki nem tudja hová tenni a lóvét sem azt aki meg fagy!Kijártam az élet iskoláját(igaz máshová inkább mellé jártam!)!Amikor volt a gengszter váltás sok ember szinte lebénult a sokktól!Amit a hirtelen talajvesztés okozott! Emlékszel abban az időben mondogatták hogy a sok bányászból és kohászból nem lehet szövőnőt és varró nőt csinálni?!Biztosan emlékszel rá!...........hát pedig nem lehetetlen mert mi 91-ben kezdtük a varrodánk létrehozását(a nejem szakmája!) 92-ben ki is léptem a CSM-ből és 2003-ig varrónőként dolgoztam!Tehát:kohász,esztergályos-varrónő és elvégeztem egy tanfolyást a kötő és varrógép műszar ész gyorstalpalón így elvileg(papíron az is a szakmám!)minden gépünket én javítottam!Ma is megvan az egész géppark beolajozva letakarva a padláson!Ebből a varrodából építettem a kis házikómat(hitel nélkül!)Igaz még ma sincs kész teljesen!
                    Ezeket a hü..ségeket csak azért írom hogy szerintem nincs lehetetlenség csak tehetetlenség!A mai napig kész vagyok rögtön változtatni mihejt úgy érzem hogy kátyúba kerülök!Azonnal megyek oda ahol megélek!
                    A baj ott lesz hogy lassan menni sem igen tudok!De örök optimista vagyok...........csak könyörgöm ne kábítsanak,ne etessenek(púderozzanak!)Mert az unokám jár oviba nem én!

- - - Updated - - -

Valahogy ösztönösen megérzem a bajt!Már fiatalon tanuló koromban az Ózdi gyárban majdnem kaptam a pofámra mert azt mertem mondani hogy 10 év múlva ez a gyár már nem lesz!.........hát 3-4 évet tévedtem!De a lényeg az hogy pedig jó állásom volt(tehertaxiztam!)De ahogy a 22-őt betöltöttem jöttem Pestre!(de ha akkor lehetett volna utazni minz most Ausztráliáig meg sem álltam volna!Én akkor annyira reménytelennek éreztem az egész dolgot!)Pestről is amint tehettem jöttem ki ide falura(bocsi már ez is város!)..........megnyugtatok mindenkit most nem érzek bajt!(legalább is a környezetemmel kapcsolatban!).......de ha 20 évvel fiatalabb lennék már Ausztráliában vagy Új-Zélandon laknék!Az tuti!!!(habár ki tudja mi lesz még?!)

Komment

ha 20 évvel fiatalabb lennék már Ausztráliában vagy Új-Zélandon laknék
                      És felvennél az IZS-re minden stoppoló kengurut vagy kiwimadarat.

Komment

Valahogy ösztönösen megérzem a bajt!Már fiatalon tanuló koromban az Ózdi gyárban majdnem kaptam a pofámra mert azt mertem mondani hogy 10 év múlva ez a gyár már nem lesz!...
                        Aki, abban az időben ilyen "előrelátó" volt, az sosem részesült a munkás osztály "vezetőinek" dicséretében ...ez, a mai napra is (mostani világunkban) igaz

- - - Updated - - -

CZsolti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        És felvennél az IZS-re minden stoppoló kengurut vagy kiwimadarat.
                        A zöld színt meg terepre cserélné, had vegyüljön a tájban...

Komment

Szervusztok!

Hazája csak egy van az embernek,ahova született,ahol felnevelték és ahol ősei porait fedi a föld,-bárhová vet is a sors,-mindenütt csak idegenek vagyunk és a föld másik felén is csak önmagunkkal vagyunk.Nagyon sokat lehetne írni,a hozzászólásokban felvetett gondolatokról és,ha időm engedi összeszedem a gondolataimat és írok.Előlegként az a véleményem,hogy a baj a társadalmunk berendezkedésünk alapjaiban,a kapitalizmusban van.Az "átkossal",meg az volt a problémám,hogy bár a munkásosztály nevében bitorolta a hatalmat a vezetés,-mondták,de a gyakorlatban a munkás ki volt zárva,a hatalomból.Függetlenül a fentiektől a szocializmusnak nevezett valami,-sokkal többet adott a munkásságnak,mint bármely rendszer idáig.

Nem tartom magam kommunistának,mert aki dicsekszik vele az már számomra gyanús,-de ha lekommunistáz valaki,nem bántó számorma.Kommunistának lenni a szó,nemes értelmében és valós jelentésében,nem könnyű,ahhoz fel kell adni,amit nagyon nehéz,-az önzést!

Komment

Keveset éltem még ahhoz hogy legyen valami "normális" véleményem ilyen téren de látván mi van pl németbe amondó vagyok aki teheti inkább külföldön keressen melót... Én hülye meg jelentkeztem egy multihoz(jobb híján mert újonc ugyebár manapság nem kell csak tapasztalt) mondván egy autós szakmával rendelkezőt csak nem szereldébe rakják, hát marha nagyot tévedtem .

Komment

Kedves Vadásztigris!

A múltkoriban a műhelyben hallgattam a Kossuth rádiót,általában be van kapcsolva és csak úgy beszél.Valami érdekes módon,a nevezett adó műsora is úgy ellaposodott,hogy másból sem áll ki,mint az éppen regnáló párt dicsőítéséből és a vallási műsorokból.Valahogy olyan alkalmi süketség alakult ki nálam,vagy az evolúciós fejlődésben egy lépcsővel előre léptem,-nem tudom,de azokra a műsorokra amik nem érdekelnek,valami belső membrán szerű fejlődhetett ki a fülemben,mert hallani hallom ugyan,de a tudatomig nem ér el.Az viszont érdekes,ha valami műsorban egy mondat is elhangzik,mely felkelti az érdeklődésem,felkapom a fejem,mint huszárló,a zabos tarisznya suhogására és fogékonnyá válok a mondanivaló fogadására.

Divatos szóval élve,egy szociológus beszélt arról,hogy a Magyar emberrel az a baj,hogy nem mobilis,-nem úgy mint a fejlett országokban,ahol a munkalehetőség miatt,akár életükben többször is képesek,akár nagyobb távolságra is költözni.Elgondolkodtam,az lenne a fejlett társadalom,hogy azért,hogy kizsákmányoltassam magam-még költözködjem is,adjam fel az otthonom,ahol diófát ültettem,melynek ágára azt a hintát szeretném kötni,mely hintában az unokáim hintáznak majd?Elképesztőnek találom,hogy milyen világot szánnak az embereknek,mert abban biztos vagyok,hogy csak annyi bért fognak adni,a verejtékes munkáért,hogy abból csak lakni lehet,valami bérelt lakásban,ahová nem ültethetsz,még egy paprika palántát sem.Természetesen tarthatsz még egy Ajudi fene tudja hányast,amit részletre veszel és már ha kézzel kitolod a boltból,akkor is csak kétharmadát éri,de úgy 10 év után magától is szétesik és veheted az újat,pedig még a régit se fizetted ki teljesen.Az persze természetes,hogy Jajudit is arra használd,hogy eljárj a munkába,hogy dolgozz és dolgozz,-mert nem Te számítasz,csak a profit.Természetesen azt lehetővé teszik,hogy a szabadságolási idényben.eltölts valami felkapott üdülőhelyen,úgy tíz napot és néha évközben is van valamilyen kollektíva építő tréning (divatos szóval),ahol kiosztanak egy virsli egy sör dolgot és pontosan délután fél hétkor,amikorra a tréning vége volt tervezve elhallgat a zene és kihúzzák alólad a padot.

Az biztos,hogy Németben,jobban élnek a népek,de azért mert részben mi fizetjük az árát és a Német nép is úgy el van már hülyítve,ahogy csak lehet.A fentieket nem sértő szándékkal írtam,de a saját szememmel látom,-hol van már a legendás Német precízség.A pénzről szól itt minden,azután ha már van,akkor el lehet költeni "üveggyöngyökre"-már a népnek,a rókák hatalmat vesznek és rókálkodnak.

Komment

Kedves barátom!
                                Ha nem beszélgettünk volna már személyesen párszor a világ dolgairól.Az írásaid alapján azt hihetném hogy egy boldogtalan,pesszimista ember vagy!Pedig tudom hogy nem!Szép családod van és már túl vagy azon a koron amikor a világ hívságainak megszerzése miatt kell görcsölnöd!Kétségtelen!A világ zord és nem tökéletes!De élni szép és jó is!(Ezt főleg az első infarktus túlélése után kezdi megsejteni az ember gyereke!A második után pedig már tudja is!!!!)
                                A Vadásztigrisnek is bíztató szavakat kell a fülébe mormogni mint a Vudu sámánoknak!Had nőjön az önbizalma!
                                Részemről elégedett vagyok az életemmel!Amit régen beterveztem azt nagy vonalakban megtettem!
                                A fiataloknak írom:Nem tanácsként,mert ahoz én nem vagyok elég fejlett ideológilag!Rég jártam már az oskola .....mellé!
                                ..........de nekem mindig 3 tervem volt:1,hosszútávú(lakás,család,kocsi,megfelelő élettér megkeresése és kiépítése!...stb!)
                                2,középtávú:Sok lóvé,lehetőleg a magam ura legyek(szóval a hü...k másnak dirigáljanak!)motor építés,csajok(ebből csak egy lett de az felér százzal és már 37 éve!)
                                3,rövidtávú:motorozni,motorozni,motortépíteni,lehetőleg kerülni a munkát!stb!
                                Én lényegesnek tartom hogy minnél több fiatal ha teheti lásson világot menjen külföldre dolgozni és később haza térve(vagy nem!)hasznosítsa a tudást!Nem tom hány éves vagy és van-e családod..........de ha teheted ...MOZDULJ!!!!!!(mert aki áll az lemarad!)

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X