Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Közlekedési morál

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    Úristen :ugye az utasoknak nem kellett hallgatnia!Nálam ez az öngyilkos kategória, nem tűrőm!

    Létezik,hogy valaki nem tudja,hogy ami neki jó az másnak nem jön be?
    Igen kell!Mivel munkásokat szállítottam egyfajta kívánság műsorral szórakoztattuk magunkat!Sokszor én szenvedtem!Csak remélni merem kedves,,matéapu" hogy nem engem nézel bunkónak aki nem tudja a határait?Én még az idei Keszi találkozón sem akartam zavarni senkit és ha ,,sepy"barátom nem kap el az úton nem is láttatok volna!Annyira nem akarom senkinek a mikrokozmoszát zavarni!Személy szerint az elmélyült Blues rajongója lennék!
    A közlekedési jó tanácsokról pedig vannak fenntartásaim!No nem a tartalmat illetőleg hanem azokkal szemben akik osztogatják!
    Mert ugye az faktum hogy én hülye vagyok hozzá!46 év baleset mentes vezetéssel a hátam mögött!Plussz kezdetnek 3 év terep versenyzés tanulás. De a BKV nál volt olyan oktatóm akit a Budafoki sorompó közé zárta és ilyedtében kiugrott és elszaladt az utasait hátrahagyva!Vagy ahol utoljára dolgoztam a másik járaton dolgozó ,,kolléga???" aki egy faluban elcsapott egy fiatal párt(a nő terhes volt,meg is halt a férfi pedig tolókocsizik ma is!).....nos ez a srác akárhányszor nem tudtam elkerülni mindig előadást tartott nekem a vezetés technikából!Mellesleg fele idős volt mint én!Erről nem is akarok több szót ejteni!
    Utoljára szerkesztve a következő által: apacsavo; 2016 dec. 21, 07:01.

    Komment


      Lásd a hozzátok vezető „névtelen” erdős út.
      Hát igen a régi Csengeri út.Az erdészek és az ottani gazdák használják.A traktoroknak terepjáróknak,luxusútvonal.

      - - - Updated - - -


      sak remélni merem kedves,,matéapu „hogy nem engem nézel bunkónak aki nem tudja a határait?
      Eszedbe se jusson hasonló!
      Arra próbálok utalni,lehetőséget kell adni azoknak is akik,nem "bírják"a hasonló zenét!

      Én vagyok inkább bunkó,amíg cigiztem nem érdekelt,hogy másnak az zavaró!!!!!Valami fura okból nem csipázom a hegedűvel előadott szláv jellegű zenéket,ugyanaz a nóta furulyán,citerán sokszor még tetszik is.
      "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

      Komment


        Miután ott voltál Gyulám rá kellett jönnöd az nem az a társaság hol bárkit is zavartál. Remélem jövőre BÁTRABB leszel és megtisztelsz bennünket jelen léteddel! Nekünk kis növésűeknek is jut ott hely hisz nem káromkodunk és nem dobáljuk kaviccsal a repülőt!/ még egyenlőre!/

        Komment


          Állandó sisakpára, ami most rá is fagyott.
          Nézz utána a helyi motoros üzletben hogy sisakodhoz kapható-e pinlock. Nem olcsó mulatság de a dolgát azt tisztességesen elvégzi. Remélem nem lett nagy bajod az esésből...
          Utoljára szerkesztve a következő által: jagdtigger; 2016 dec. 21, 07:38.

          Komment


            Nem estem, csak kitört alólam a gép, győztem összeszedni.

            Komment


              apacsavo eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              Én még az idei Keszi találkozón sem akartam zavarni senkit
              Csak annyi zavart hogy nem voltál ott végig, csak az utolsó néhány percben/órában!
              Remélem jövőre sátorral jössz, vagy legalábbis néhány napra

              Komment


                csak az utolsó néhány percben/órában!
                Nem csak!Mert Péntek délután is leugrottam kicsit!Meg Vasárnap délkörül is kicsit!Elvégre mi az nekem!A két út 650km!De megtettem hogy szó ne érje a ,,bakterházat"!.......no meg szeretem a Tiszát!Nem messze tőle születtem!

                Komment


                  Javultunk valamennyit:
                  https://hegylakok.hu/2017/02/baleset...-gyalogosokat/

                  Komment


                    De a motorosok veszélyesek, mindenhonnan ez hallatszik.
                    A magam részéről mindíg felháborodom a nyáron felkapott, mindenkit veszélyeztető, a hegyekben a forgalmat az ócska lepusztult, kopottgumis roncsával feltartó kiránduló családokat riogató száguldozómotorosokról, a városban az autósokra frászt hozó, és a dugóban otthagyó, veszélyeztető, sorokközt cikázó túramotorosokról, az országúton a magát Alonsónak képzelő, 16 másodperc alatt 100 és a halál közt lévő bontómenetült autóján a motorján túl hangos kipufogóval ezeket a nevezett roncsokat versenyhelyzetbe kényszerítő sportmotorosokról, utolsókipusztultfelfoghatatlanértéket képviselő gazt kitaposó neveletlen/törvényenkívüli krosszmotorosokról szóló szenzációhajhász híreken. Akkor olyan szívesen beverném a pofáját először a bemondónak, utána meg a nyilatkozó majmoknak is. Pedig alapjában véve nyugodt vagyok.
                    Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2017 febr. 08, 00:18.
                    "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
                    "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

                    Komment


                      Akkor engem pofán fogsz verni, mert sajnos én motorosként is úgy érzem, hogy van benne némi igazság, persze bulvárra túlozva.
                      Majd ha kicsit öregszel Te is idegesítőnek fogod érezni a céltalanul nagymotorost játszó hülyegyerekeket, akik kiherélt "sportdob"-bal két sebességgel lejjebb húzatják fel alá a legforgalmasabb helyeken és esetleg egykeréken ahol sokan látják.
                      Most szólok nem menő és ezért tarják a normálisakat is idiótának. ha motorra mer ülni.
                      Persze én is voltam ilyen gyökér, volt egy DRZ-m E-s, ha alapjáraton mentem is, az összes boltban, autóban azonnal megszólalt a riasztó, csak az gyárilag volt nyitott kipufogós (szomszédom szerint férfias hangú) és ritkán mentem vele aszfalton.

                      Komment


                        Nyilván a szabályosa közlekedő motorosokat észre sem vesszük, mert nincs miért ! ( Hacsak, nem a szép motorja miatt ) Akit viszont észre(kell)vennünk, az " mind " idióta ! nézd meg milyen videókat tesznek fel magukról a barmok, mikor is, 299-el száguld az autópályán, vagy a hegyi utakon. Csak azért nem többel, mert letiltja a motor. És mindig az ártatlan hal meg !

                        Komment


                          Szervusztok!

                          Nagyon jó ilyen megfontolt véleményeket olvasni és azt a sok példamutatást átgondolni,ami az írásokból kisugárzik.A baj csak az,hogy mindenki volt fiatal és akkor az emberek többségében nincs halálfélelem és a pillant hevében "f@szagyerekségből",át se gondolja,hogy egy hibás döntésnek mik lehetnek a következményei,elsősorban másokra,de magára is.

                          Nem szeretnék általánosítani és elsősorban a magam fiatalkori motorozásaira gondolok,-bizony nem voltam angyal,semmilyen gyorshajtással kapcsolatos szabályt nem tartottam meg,-meg is volt az ára,-büntetések tömkelege,szezononként gumi és főtengelycsere,-de a hírem legalább hírhedett lett,a közlekedési rendőrség berkeiben.

                          Sok esetben csak a szerencsének köszönhettem,hogy nem maradtam ott,bár soha nem okoztam másoknak egészségi,vagy anyagi kárral járó balesetet,-de jó nagy marha voltam.Szerencse még az is,hogy akkoriban a 20 lóerő,már kiemelkedő teljesítményű motornak számított,mert ha a mai nagy teljesítményű motoron lett volna lehetőség motorozni,-már nagy valószínűséggel nem várnám vissza a fecskéket,mert nem élnék.

                          A hozzászólásommal nem a bicskát akarom nyitogatni a zsebetekben,csak arra szeretnék utalni,hogy fel kell nőni,mert az idő múlásával tud csak az ember következetesebb lenni.

                          Mindenki volt fiatal és ezt nem szabad elfelejteni,-most hogy az idő lassan elszáll a fejünk felett,viszont lehet példát mutatni,-úgyse fogja megfogadni senki,de azért próbálkozni lehet!

                          (gondoljatok a találkozón a sisak nélküli motorozásra,-az egy jó példamutatás volt,-történetesen ha én is motoroztam volna ott,-én se tettem volna fel)


                          Üdvözlettel:Che

                          Komment


                            Autóval nagyon figyelmesen,óvatosan közlekedem (kb 2millio km-t gurigáztam) Motorral viszont hajlamos vagyok őrültködni.. A mértékből azért visszavettem,már csak óvatosan duhajkodom mert már vannak mögöttem akiknek szükségük van rám. Ez a pár varrás amivel összeraktak nekem már elég.

                            Komment


                              Ricsi95D eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              Nézzétek,mit találtam! Aki szeretne olvasgatni hivatalos,NKH által kiadott motoros tanácsokat:
                              http://www.nkh.gov.hu/documents/1110...n=1.1&type=pdf
                              Néhány könyvet már olvastam a témával kapcsolatban, de ez az első könyv, ami jól leírja, hogyan lehet legkönnyebben megtanulni a gyorsításkor, és lassításkor szükséges testtartást. "egyik kezünkkel el is engedhetjük a kormányt". Aki ezt így egy kézzel megtanulja, annak nem lesz gondja többet se vészfékezéskor, se egyéb éles helyzetben a motoron. 10 vészfékezés közbeni esésből 9,9-nél a kormány rossz terhelése az esés oka.

                              - - - Updated - - -

                              Jó könyvnek ígérkezett Petró Lajos - Motorozás mesterfokon c. kiadványa.
                              Alaposan kitárgyalja az összes irányítási folyamat fizikai hátterét és a motor határait. A stílusa számomra nehezen befogadható, minden fejezetben a sebesség maximalizálása a mondandó.
                              A sebesség maximalizálása - ezt nézd más szemszögből. "a biztonsági tartalék maximalizálása". Ha egy kanyarban tudod, hogy hogyan lehet(-ne) 120-al elfordulni, de te nagyon helyesen csak a megengedett 90-el mégy benne, akkor nem fogsz kétségbe esni, ha a kanyar közepén eléd ugrik egy bambi. (kis b-vel írtam, azaz nem az MZ-s Bambira gondoltam)

                              - - - Updated - - -

                              46 év baleset mentes vezetéssel a hátam mögött!Plussz kezdetnek 3 év terep versenyzés tanulás.
                              Jó pap holtig tanul ugye. Érdemes azért átgondolni, hogy aki próbálja "eladni" neked a tudását, az miért mondja/gondolja azt, amit. Nem kell elfogadni, de megéri megnézni az ő szemszögéből. Aztán úgy is eldönti utána az ember, hogy hasznos, vagy felesleges infót adott. "Vak tyúk is talál szeget".

                              - - - Updated - - -

                              sisakodhoz kapható-e pinlock
                              Frissen újítottam egy ilyet én is. Kíváncsi vagyok, hogy mennyire lesz hatásos. Akinek van, áradozik róla. ~10e Ft volt a pesti Shox boltban.

                              - - - Updated - - -

                              A hozzászólásommal nem a bicskát akarom nyitogatni a zsebetekben,csak arra szeretnék utalni,hogy fel kell nőni,mert az idő múlásával tud csak az ember következetesebb lenni.
                              Jól beszéltél. Uff.....

                              Komment


                                Elkezdi a sisakoknál: "Csatnak ez kevés" 65M rohamsisak... Ha Ivánnak Sztálingrádtól Berlinig jó volt, nekem is megfelel azon az 50 km-en. Japánban a "kamionvezető cipő" is tökéletesen kielégíti az igényeket.
                                Click image for larger version

Name:	maxresdefault.jpg
Views:	1
Size:	100.2 KB
ID:	151424
                                Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2017 febr. 08, 12:05.
                                "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
                                "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

                                Komment

                                Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X