Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Érdekes hirdetések :)

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Szervusztok!

Akinek nincs,de szeretne esztergapadot venni,-annak talán érdemes lenne megnézni ezt a gépet.Megjegyzem soha nem hallottam ilyen gyártmányú gépről,de attól még van.Az is tény,hogy a nyitott norton,már túlhaladott és azt sem tudni milyen bőrben van a jószág,de úgy ránézésre elég tehetős darabnak néz ki.

Click image for larger version

Name:	Neriolo.jpg
Views:	1
Size:	182.0 KB
ID:	148532

Jó hosszan csapágyazott főorsó és az ágyon hosszú alapszán,ha nincs agyonkopva,ennyiért nem tűnik rossz vételnek.

Üdvözlettel:Che

Komment

Szervusztok!

Ismét találtam egy figyelemre méltó esztergapadot a jófogáson.A gép egy nagy méretű,nagy energia felhasználású,kimondottan nagy munkadarabok megmunkálására való (ebben már nyugodtan el lehet forgatni a befűzött kerekeket,még a 21 colost is).A gép egy EE-630-as,a csúcstávolságát nem tudom.A fenti géppel váltották le az MWE és az EU gépcsaládot.

Nem gondolnám,hogy sokan érdeklődne közülünk valaki is a gépre,-de hátha nem tud valaki nélküle létezni.Click image for larger version

Name:	EE-630 eszterga 02.jpg
Size:	213.8 KB
ID:	148588Click image for larger version

Name:	EE-630 eszterga 03.jpg
Size:	210.0 KB
ID:	148589

A gép rettenetes módon le van festve,de normális esetben a következőképp néz ki

Name:	EE-630 eszterga 01.PNG
Size:	891.0 KB
ID:	148590

Dolgoztam ilyen gépen,termelékeny és pontos tud lenni,ha megkapja azt,ami jár neki.

Komment

A gép rettenetes módon le van festve
        Én is dolgoztam szerintem egy köztes gépen az EU_630-volt soha pontosabb gépet nem láttam,500-milin 0,05-öt kúpolt és tartotta a méretet!Hengerfúrás,főtengely-szabályozás(permetező 3árom eltolással)imádtam maszekolni rajta

Komolyan szólva:legaláb egy hasonló kategóriát kellene tartani veteránozásra!Ez a gép még kopottan sem remeg egykönnyen és halad:ha kell!!!igen ,és a kerekek lazán elférnek benne!

Valami őrült technológus,kísérletezési szándékkal:kékre festette a gépek néhány darabját..............nem javított a morálon!!!!
        Utoljára szerkesztve a következő által: mátéapu; 2016 ápr. 17, 18:18.
        "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Szervusz Máté!

Nem a festés,hanem az ára (290 000.-Ft),ami orrba rúgott,mondhatnám ennyit az ócskavas telepnek is megérhet.Láttam már ilyen gépet 7-800 000.-Ft.-ért is hirdetve,úgy gondolom,ha nincsenek a fogaskerekek egyik szekrényben sem lezúzva,akkor ez a gép ennyiért ajándék.

A gép a Magyar ipar egyik remeke,egy utolsó generációs nehéz eszterga fejlesztés és jól is működött,igaz mint már írtam nagy energia igényű,-gondolom olyan 15-16 Kw., amit le lehetne csökkenteni,-mondjuk a felére,de az akkor is nagyon sok.A gép nem ceruzahegyezésre van kitalálva,amikor én ilyenen dolgoztam az 1970-es évek elején.egy TSz. melléküzemében,volt eset,hogy hosszesztergálásban 8mm-es fogásmélységgel (átmérő 16 mm.),o.4 mm-es előtolással dolgoztunk vele.Fürödtem az emulzióban és laposvas szerű forgács tekeredett le,elég sok időbe telt mire a megfelelő késprofilt,a hátra felé szűkülő holkerral ki sikerült kísérletezni,hogy olyan 80 mm. hosszú,csavart forgács váljon le és a kés is kibírjon köszörülés nélkül egy fél műszakot.

Tudom ,hogy ilyen gépet a veteránosok általában nem használnak,de azt is tudom,hogy vannak köztünk olyanok,akik iparszerűen és aktívan,vállalkozásban dolgoznak a vasas szakmában,-nos az Ő kedvükért tettem fel ezt a hirdetést,mert ez a gép ennyiért ajándék,bár napjainkban a nagy gépeknek "nincs ára",szemben a kisebbekkel,de ez hamarosan változni fog.

Komment

A Mezőgépnél melóztam rajta,a 300-as tokmányban:kivágtam vele az 5-mm-es balos menetet heccből furatba,a srácok kiakadtak:utána még néhányat a hitetlenek miatt(azt már gyorsabban)!Az a gép meg sem rezdült,a 400-as Bulgárok reszkettek a finom fogásokkal,hiába voltak jól kezelhetők.

Biztosan sok árammal megy!Egy eféle gépet már egy diesel motorral lenne érdemes meghajtani barkács célból a nyomaték miatt,nem lazul a tokmányban az anyag,nem remeg,nem bólogat a kés,a központfuró középen fut,egy ilyen gépnek olyan a szánfelfekvése mint egy műszerészgép teljes szánja...sok szól mellette,de sok hely kell neki!!!!!
            Utoljára szerkesztve a következő által: mátéapu; 2016 ápr. 18, 06:55.
            "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Szervusztok!

Ismét egy figyelemre méltó esztergapad hirdetés.Méreteire vonatkozóan nem találtam adatokat a hírdetésben,-nagy valószínűséggel 1000 mm.-csúcstávolságú lehet és úgy ráérzésre,olyan átmérő 500-550 mm.,átmérőt lehet benne elforgatni.Figyelemre méltó a hosszú alapszán és a hosszú főorsó.Az ilyen gépek elég stabilak és az ágyazat kopása kevesebb szokott lenni.Az ára 250 000.-Ft,ami szintén kedvezőnek mondható,ha nincs a gépnek semmi rejtett hibája.Valószínű,hogy ez a gép is igényli az ampereket rendesen,de abból biztos lehet elvenni,feltéve,ha nem teljesítmény forgácsolást kívánunk el a géptől.

Name:	EIB 01.jpg
Size:	267.2 KB
ID:	148635Click image for larger version

Name:	EIB 02.jpg
Size:	232.2 KB
ID:	148636Click image for larger version

Name:	EIB 03.PNG
Size:	965.0 KB
ID:	148637Click image for larger version

Name:	EIB 04.jpg
Size:	230.8 KB
ID:	148638Click image for larger version

Name:	EIB 05.jpg
Size:	257.2 KB
ID:	148639Click image for larger version

Name:	EIB 06.jpg
Size:	217.3 KB
ID:	148640Click image for larger version

Name:	EIB 07.PNG
Size:	391.1 KB
ID:	148641

Francia gyártmányú gépnek van hirdetve,a típussal még nem találkoztam,-de ettől még lehet nagyon jó.Amennyiben közelebb lenne hozzám,-szívesen megnézném és,ha megtetszene,-hát nem tudom?

Komment

Szervusztok!

Találtam egy kis univerzális marógépet.Magyar gyártmány Rákosi Művek.Azt írják róla,hogy fel kell újítani.Van hozzá vertikális fej is és az ára:100 000.-Ft.Valahol Vác környékén van,a telefonszámot ki lehet olvasni a linkből.

Name:	Rákosi marógép.PNG
Size:	567.6 KB
ID:	148669

Ne gyanúsítsatok,nem vagyok gépügynök és érdekem csak annyi köt az egészhez,hogyha valaki közülünk szeretne egy olcsó kis gépet,annak felhívjam a figyelmét!

(Írtam már,hogy legatyásodtam a derekammal,most nem megy semmilyen nehezebb munka és valójában egy gépkönyvet keresek,egy EMUS 160-as esztergához,azért találok ilyen hirdetésekre.Még ülni sem esik nagyon jól,pedig nem volt az a vas 40 Kg.-nál több,aminek a megemelésekor előjött ez a fájás,de nem fog ez mindig fájni!Úgy tudom,hogy derékfájásba,még kevesen haltak bele.)

Komment

Ha más baj nincs ez egymagában nem halálos csak nagyon tud fájni. Ismerős nekem is mikor térdre ereszkedve szállsz le az ágyról és fényes nappal is látó mezőbe kerülnek a csillagok. Ezért látnak engem is rekkenő melegben legkevesebb ruházat ként pólóban. Ha megfázik a derekam kész a baj. Száraz időben lehet emelgetni mikor esik akkor még fele is sok.

Komment

Hmmm...

- - - Updated - - -

Összedobjuk???

Komment

Összedobjuk???
                      Hát......................NEM!

Komment

Nem lehet hogy véletlenül túl sok nullát írt az összeg után ???

Komment

De lehetséges hiszen nem akkora Technikai titkokat vagy különös megoldásokat takargat , hogy ezt az értéket ne lehetne kevesebből megkapni. Az tudjuk, hogy nem a mérnökeinken és szakembereinken múlt a magyar motor sikere vagy bukása hanem a " 0 " szakmai felkészültséggel rendelkező Elvtársakon kik még a mai időkben is osztják az észt!

Komment

Nem nézte el a "nullákat"

Name:	Névtelen.jpg
Size:	34.5 KB
ID:	148715

Komment

Nem nézte el a „nullákat”
                              Csak sokan összetévesztik a gyűjtőt, az idiótával !

Komment

De lehetséges hiszen nem akkora Technikai titkokat vagy különös megoldásokat takargat , hogy ezt az értéket ne lehetne kevesebből megkapni.
                                Ez nem a benne rejlő titkok meg tudás miatt értékes, hanem mint ritka kordokumentum. Persze ennyi erővel árulhatnám a KTI-s brigádnaplót is millióért, mert abból meg csak egy van.

Ha tényleg ennyit érne, beadná egy licitre valamelyik aukciós házba. Persze ott rögtön kiderülne mennyi is az annyi. Talán felmenne 60ezerig is.
                                Everything is better when you decide you don't care.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X