Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Ki ért vagy nem ért vele egyet?
Collapse
X
-
Én igen!
apacsavo kedvelte ezt."Az élet megállhat,de a CSEPEL soha!"
Söjtöri Motoros Találkozók ; Söjtör Környéki Motorosok Baráti Köre
- 1 like
Komment
-
Van néha olyan forgalmi helyzet mikor nem igazán tud az ember arra figyelni hogy intsen a szemből jövő motorosnak, de ezeket leszámítva én mindig szoktam inteni. Nekem az jut az eszembe róla mikor kisgyerekként utaztam a buszon és a sofőr integetett meg refizett a szemből érkező kollégájának. Nekem ez akkor nagyon tetszett. És mostanság mikor újra lett nagymotorom és megtapasztaltam ezt az integetősdit ugyanez a jó érzés kapott el. A legkirályabb pedig ha a Csepellel megyek, akkor nem csak odabiggyesztenek a kuplungkar mögül egy intést hanem egyenesen feltartott hüvelykujjal lájkolják az öreg vasamat.
- 11 likes
Komment
-
Jó duma ami a képen van , szép lenne de nekem többnyire más a tapasztalatom:
-ha a Banditommal megyek , integetnek
-ha valamelyik Jawámmal akkor a szocigépesek integetnek a moderngépesek csak részben
-ha a Simsonommal megyek nem integetnek
-ha kocsival megyek nem integetek , hanem lehúzódok ekkor általában megköszönik mint ahogy én is meg szoktam tenni fordított helyzetben ( ja itt csak a Bandit jön számításba, a másik kettővel nem szoktam autót előzni )
Itt is működik a kasztrendszer úgy látszik ...
- 9 likes
Komment
-
Rövidke pályafutásom alatt szinte minden féle járműnek számító tárgyal sikerült közlekednem(több kevesebb ideig!)Leg többet motorral!Igaz hogy igazi komoly nagy motorom sosem volt!Az IZS Planeta2-s volt a legnagyobb.De az autózás közben a buszosok és a billencsesek összetartása volt szembe tűnő!(Állítólag a Taxisok is összetartanak de azt nem próbáltam ki!) ..........de a legrokonszenvesebb társulat a motorosoké!!!!!!Rengeteg lélek emelő történetem van(ami nem városi legenda,hanem tapasztalás!)Nem volt olyan helyzet amikor nem segítettek vagy ritkán ugyan de én is segíthettem!Az effektív segítségen túl a léleknek is jót tesz!Meggyőződésem hogy az emberek alapvetően jók és szeretnek segíteni!Nekik is jól esik és kicsit vezekelhetnek a mindennapok apró kis gonoszkodásaiért!A köszönés,intés?.......hát én intek mindenkinek!Már csak érdekből is mert öregecske masinám sosem tudni mikor és hol adja fel a harcot a mindennapi túlélésért!Olyankor jól jön egy segítő szándékú ember(motoros!Mert autós az nagyon ritkán áll meg segíteni!)
Nos ettől sem lettünk okosabbak de ez a véleményem!(?)
- 15 likes
Komment
-
apacsavo eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése(motoros!Mert autós az nagyon ritkán áll meg segíteni!)
Odafelé nem is volt gond, visszafelé fél úton elkezdett rángatni, a csapot meg hiába állítottam tartalékra, el volt tömődve...
Azért amíg szerencsétlenkedtem vele elment mellettem vagy 3 autó, az egyik viszont megállt és megkérdezte segíthet-e.
Bár akkor már épp készültem indítani
(aztán 1-2 km-el arrébb megint megállt. Akkor már kiszedtem a csap és a karbi közül a szűrőt aztán úgy hogy nem fogta még vissza az is kis gázzal elment hazáig)
Ezen kívül más gondom még nem volt vele ami miatt meg kelletett volna állni.
- 7 likes
Komment
-
Én egyetértek az indító felvetésben megfogalmazottakkal, mert szerintem az az elsődleges, hogy valaki motoros, és az másodlagos, hogy mennyi pénze van, milyen gépet, hány lóerőt birtokol.
Helyzete is adja, hogy integetnek-e. Nyilván egy városi sűrű forgalomban erre nincsen mód, viszont vidéki gyér forgalmú utakon miért ne? (Ahogy falun szerencsére még sok helyen ismeretlenül is köszönnek egymásnak az emberek, míg a 2-es metró mozgólépcsőjén ez furcsa volna...)
Nekem vidéken jó tapasztalataim vannak, volt olyan, hogy gyertyát cseréltem, és egy szembejövő motoros visszafordult, hogy tud-e segíteni, más alkalommal pedig pihentettem a bejáratós motort és egy nagy vízhengeres tulajdonosa állt meg, hogy van-e valami baj, tud-e segíteni.
- 9 likes
Komment
Komment