A mai oldal linken megjelent sárga Swalbi láttán jutott eszembe most jelent meg a cikk, hogy megvették a gyártási jogot és elektromos hajtással folytatja pályafutását.
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Mit láttak szemeim!
Collapse
X
-
Évek óta használjuk a L..l-s töltöt, több darabot is. Akár téli karbantartásra akár év közben egy hosszabb ut elött.
A mai napig tökéletesen müködnek.( Tudni kell ha jól emlékszem 14 vagy 16 de lehet hogy több vasparipa van szolgálatban amelyeket az egész szezon alatt nyüstölünk ) Nekem is van otthol saját részre
Ajánlani tudom mindenkinek a 6 és 12 v-os lehetöség miatt is .
- 5 likes
Komment
-
mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésePedig a facebunkón azt írták róla, hogy egy laptop töltő többet ér !
Viszont én egy akksit akkor töltök ha már nincs benne szusz, mert a legtöbb járgányt 1 évben max. 2x indítok be.
viszont ha csak töltögetni akarod az akksidat akkor tökéletes és elpusztíthatalan.
a laptop töltő pedig biztos nem erre lett kitalálva, de mindig vannak emberek akik azon törik a fejüket hogy mi helyett mit lehet kitalálni, javaslom nekik egyenek egy jó pörköltet spenótból.
- 5 likes
Komment
-
Nekem mondjuk nem jött be, mert a lemerült akksit nem ismeri fel vagyis nem tudja meghatározni magának hogy 6 illetve 12v-os. és nem lehet ilyenkor segíteni neki."When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
"Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"
- 1 like
Komment
-
emu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseNekem mondjuk nem jött be, mert a lemerült akksit nem ismeri fel vagyis nem tudja meghatározni magának hogy 6 illetve 12v-os. és nem lehet ilyenkor segíteni neki.
Lehet hogy ezt rosszul gondolom
- 3 likes
Komment
-
Nem tudom, nekem a "régiből" ( ami nem kijelzős) van még, eddig megvoltam vele elégedve. Az igaz, hogy a leírásban közli: intelligens töltőről van szó, ami -talán- annyit tesz, hogy egy bizonyos töltöttség alatt már nem akar "dolgozni". Védi a saját rendszerét is ezzel...állítólag. Ha jól emlékszem a leírtakra...tévedés joga fenntartva.
Azt kellett megszoknom nála, hogy a töltés megkezdésekor az ikon pirosan világít, majd kis idő múlva "full"-ra váltott. Ilyenkor is u.úgy tölt. Ami jó: -rajta lehet hagyni (akár egész télen vagy szezonon kívül) az akksin, nincs vele probléma , 6-12 Volt van...stb.
Komment
-
emu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésea laptop töltő pedig biztos nem erre lett kitalálva, de mindig vannak emberek akik azon törik a fejüket hogy mi helyett mit lehet kitalálni, javaslom nekik egyenek egy jó pörköltet spenótból.
Emu, a spenótdobálós nézetedet annyira azért túlságosan ne hangoztasd.
Ez a lidlis pörkölt addig szaftos és cupákos, míg csupán autó és motor akksikat töltesz vele. Ha kicsit bővül a feladatkör (zselés akksik, Li akksik, NiMH akksik, NiCd akksik) sokkal jobban muzsikál egy labortápként alkalmazható állítható fesz-áram modul és a lidlis töltő a lábas alján maradó szaftos krumplidarabbá válik. Amit még kitunkol az ember, de nem az étkezés csúcspontja.
A laptoptápot azért mondogatják, mert igen robosztus alkatrészek. Képes a névleges teljesítményét folyamatosan leadni különösebb túlmelegedés nélkül. Évekig, csúcsterhelésen.
Ezeket a meneteket egy olcsóbb kapcsolóüzemű táp túlmelegedéssel, enyhe kozmált főzelékszaggal és kezdő háziasszonyos füstöléssel veszi. Ha elvonatkoztatunk attól, hogy eredetileg mi volt a végére kötve, igazából egy akksival is ugyanúgy üzemel. Vagy a konyhai anekdotáknál maradva, ha megnyalod a végét, csíp. Egy laptop táp 19V 90watton szerintem már szájon rúg.
Az 5000Ft-os töltő szép dolog, lehet, hogy teszi is a dolgát. Láttam már elég leégett, megégett, sípoló, küzdő, alultervezett, épp hogy röcögő tápot.Utoljára szerkesztve a következő által: bokor28; 2017 jan. 14, 09:50.
Komment
-
zselés akksik,
Li akksik, NiMH akksik, NiCd akksik)
Én értem hogy vannak emberek akik tudják mik ezek és azoknak egy akkutöltő kevés.
akkor vesznek valószínű nem ebben a kategóriában valamit, amiről én hallani sem akarok.
De akkumulátortöltőnek a Lidis Aldis mert ugy mind ugyanaz csak a felirat más, tökéletes. és ennyi pénzért kicsi, kompakt, jól hazsnálható.
Nekem mondjuk erre a célra vagy 7 szeres pénzért van töltőm ami csak 12v-os viszont kellett belőle 2db, motorhoz és autóhoz külön és kb 2 éve elő sem vettem őket. Nos ez a pénzkidobás.
- 1 like
Komment
-
Ezek a típusú akuk általában a kis gépek akumlátorai. Nem jármű aksik. Ha használsz akus csavarbehajtót vagy fúrót nagy valószínűséggel ezek közül valamelyik lesz benne.
Azt még fontos tudni (mer azért ugye nem árt), hogy a mai modern telefonok, kis gépek stb akujai li-ion kivitelű aksik.
Nem fontos azonnal mindenbe venned de az li-ion ma a legjobb aku.
Ha nem lenne a töltő plusz kiadás én minden régi (egyébként hibátlan) kis gépembe li-ion aksit tennék...aztán elosztogatnám mert annyi, most már jó kis gép meg minek.
Tehát ahogy a motorkerékpár ipar úgy az aksi gyártás sem ragadt le az ólom akunál.
Ha tudnám személyesen bemutatnám, hogy mire képes egy 2015-ös gyártású, maroknyi, 95 Nm-es, ütve csavarozó gép, de hát Kaposvár messze van.Utoljára szerkesztve a következő által: bsa10; 2017 jan. 14, 11:25.
Komment
-
Ezek a típusú akuk általában a kis gépek akumlátorai. Nem jármű aksik. Ha használsz akus csavarbehajtót vagy fúrót nagy valószínűséggel ezek közül valamelyik lesz benne.
Viszont ezeket a hozzávaló töltőkkel adják, tehát nem kell hozzá, hogy jó legyen az akkutöltőm-
Egyébként többet nem veszek akkus gépet, mert ha ritkán használom. akkor az akku álltában tönkre megy. És mire ez kiderül nem lehet hozzá tartalékot kapni.
- 3 likes
Komment
-
Igen, sajnos a korai NIMH és NICD aksik nem sokáig tűrték az elhanyagolt töltést, használatot ezért szerintem a fejlődésben zsákutcába kerültek.
Az én "halott" gépeimben is ezek a régebbi akuk vannak, de az li-ion aksival szerelt kis gépeket nyugodt szívvel ajánlom. Nem "emlékeznek" a fél feltöltésre, hogy aztán következő alkalommal csak addig lehessen feltölteni, kicsi az önkisülésük, a beépített elektronika miatt nem tudod mélykisült állapotig meríteni, nagyobb max áramot adnak le, könnyűek és ma már nem drága a cella pótlása.
Komment
Komment