Beszélgetések két MiniTorino között...
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Beszélgetések két MiniTorino között :-)
Collapse
X
-
ApaE
-
A hátulja azért annyiban hasonlít, hogy ugyanolyan rövid, mint az eredetié :-)
Veteránosokat érintő, készülő nemzetközi egyezmény:MAVAMSZ - Fiva - FIVA Torinói Charta
Komment
-
Akos eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseMég egy észrevétel a Topolino-hoz: sárvédőíveket is tettek rá, hogy hasonlítson kicsit az "öregre"
Komment
-
Ha tesztvezetni szeretnél egy új FIAT 500-ast:Fiat 500 – Pici ékszerdoboz olasz mesteremberektől - Blikk.hu
Komment
-
Szervusztok!
Nézem ezt a gyönyörű kis autót és nem tudom miért,de nem "indulok be" tőle.Nem is értem,miért nevezték el FIAT 500-nak,bár a homlokfal és a hátsó lámpák sziulettje egy kissé hasonlatos az ősre,de azonkívül semmi.Nem értem,miért kell 100 lovat kisajtolni belőle és miért kell 180 körüli sebességet kihozni belőle?Az-az nagyon is értem,a gyárak ebben az iszonyú túltermelési és fogyasztói lázban,minden eszközt,minden praktikát felhasználnak,a "kedves vevőért" folytatott ádáz küzdelemben,-vedd meg,-fogyassz és legfőképp fizess!Milyen boldog leszel,-hogy megnéznek és hogy fognak irigyelni a szomszédaid,és ráadásul,milyen jó a töréstesztje és még pohártartó is van benne és a csomagtér,....hát az maga a csúcs,belül több mint kívül.
Az után a sok reklám és megvásárolás után,-mikor már úgy érzed "toppon" vagy ez a spicc,-szinte repülni tudnál,-megjelenik egy másik kicsi utánérzés a Topolínó és máris azt csodálják és te is elkezded a vágyakozást,-boldogságod romjain,az új típus után.Arról már nem szól a reklám,-ha vezérműszíjat kell cserélned,miszlikre kell szedned és legjobb lett volna,ha csontlágyulással születsz,vagy a karod a körömtől a vállizületig flexibilis lenne,mert semmihez a motortérben hozzáférni nem lehet,még egy égőcsere is szakszervizi beavatkozást igényel,-természetesen a hozzá rendelt órabérrel.Mire megfejted a műanyagbolhák kipattintásának titkát,számosat szétroncsolsz ezekből a nélkülözhetetlen és sokszor pótolhatatlan filléres tüttyökből.No és a hat sebesség,hát az maga csoda,-van ám szinkrongyűrű bőven,-de azok el is romolhatnak,-meg mi a fenének a Magyar utakra,-sokszor itt
már a harmadik is sok.
Mielőtt még bárki is kikiáltana FIAT ellenségnek,én pontosan FIAT rajongó vagyok,-mely tulajdonképp,dacból fakad.A hatalomátmentést követően volt szerencsétlenségem egy Bayor autóbontóban nem éppen építőjellegű munkát végezni,és tapasztaltam az ottani emberek elfogultságát,minden Német autóval szemben.Minden ami BMW,VW,usw.,volt az maga a tökély,az összes többi hulladék.Láttam szitává korrodált cápákat,Opeleket,stb,amelyek semmivel nem voltak jobbak a FIAT ritmónál,argentánál,vagy épp egy R5-nél,-ennek ellenére a FIAT-ot,(Fabrika Italiana Automobile Torino),úgy fordították germánra,hogy Feller in alle teile (hiba minden alkatrészben),és ekkor született meg bennem a dac.
Az első autóm egy FIAT 850 sport coupe,melyet,bár igen rongy állapotban a mai napig őrzök és semmiért meg nem válnék tőle,ez már több mint egy harminc éves történet,-lehet szégyellni kellene,de én büszke vagyok rá.Minden bizonnyal,született nála szebb és jobb autó,de nekem az a formavilág,szerkezeteinek javíthatósága,sokat jelent,-bár az is lehet,hogy csak tova tűnő ifjúságom emlékeit őrzöm benne.Az viszont nagyon jó lenne,ha kis 850-eseket,nem kezdené utánérezni a torinói gyár,-mert az a 850-es,már nem lenne az a "nyócötvenes"-mint-ahogy az 500-as sem az a ötszázas.
Üdvözlettel:CheUtoljára szerkesztve a következő által: Che; 2011 nov. 30, 02:23.Gyöngyi&Szilárd és kedvelte ezt.
- 2 likes
Komment
-
Hát, sok igazság van benne, de a szerelhetőség hiánya szinte mindegyik mai, új autó jellegzetessége...
Egy számítógépvezérlésű rendszert biztos nem lehet a parkolóban rendbehozni, mint annak idején a Trabant-motorokat hétvégenként a panelházak előtt....
Szerintem, azért akinek új ötszázasa van, nem biztos hogy lecseréli Topolino-ra; a kép alapján kisebb lehet benne sokkal a hely...
Max. megveszi az "asszonynak"
Nekem tetszik az 500-as, főleg abarthosítva; nyáron vettem is egyet, persze nem igazit, csak az RC-változatát...ha frissen van töltve az akkumulátora, még driftelgetni is tud...:-))
/ / / / /
A 850 SC-d fel lesz újítva valamikor még?
Komment
Komment