Ha szeretnél csatlakozni hozzánk, beszélgetni, kérdezni, vagy válaszolni, üzeneteket küldeni, szavazni, akkor kérlek, szánj néhány másodpercet a regisztrációra.
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
I. Veterán fórum találkozó - Tiszakeszi, 2014 július 25-27
Nincs olyan hely ahol én dolgozni szeretnék!,,hál'Istennek"alapvetően lustának és dologkerülőnek születtem!!!(ez az életem nagy tragédiája hogy mégis mindig sokat kellett melóznom!!!!) -(ez a melóé!!!)
Én autóval és utánfutóval megyek! Rossz idő esetén beférsz te is!!
Köszönöm Zsolti!Nem lehet olyan rossz idő hogy beüljek egy ,,pléh"kaszniba!!!!Azt a néhány kilómétert(kivételesen)esőben is lemotorozom!(Majd nem megyek autópályán és gyorsan!)!
Kapott 15 liter jófajta VP Nitro+ üzemanyagot és hozzá 4,5 dl Elf Moto2 Tech olajat.
jól számolom? (fejbe) olyan kb 1:33-assal jársz?
- - - Updated - - -
én is nagyon várom már, hogy ujra nyeregbe.... de ahogy olvasom Taluga programját, hát ha nekünk kell felvonulni 16.30-tól, addig csak alkoholmentes sör....
A végkövetkeztetés, hogy már a '60-as évek végén javasolták bejáratás alatt az 1:25, utána az 1:33-as keverési arányt korabeli Arol 2T-vel.
Szerintem ez bármilyen mai ásványi olajjal tartható, szintetikussal pedig csökkenthető.
Én akkor jártam így mikor Hatvanból jöttem haza. Gyöngyösön a Lukoilnál megtankoltam, ment bele majdnem 10 liter, de túlfordult a 4000Ft-on úgyhogy mondtam, hogy legyen kerekebb egy kicsit elmentem 4500-ig ami pont 11 liter volt, de tökéletesen színültig lett tőle a tank. Azzal nem is volt baj, de akkoriban utólag töltöttem bele az olajat, viszont az már nem fért bele, úgyhogy félre kellett tolnom és leszívni 1 fél liter benzint, hogy az olajat bele tudjam önteni
Na azóta csinálom azt, hogy egyszerre töltöm a benzint és öntöm az olajat, így jobban is keveredik, meg nem fog mégegyszer ilyen baleset előfordulni
úgyhogy félre kellett tolnom és leszívni 1 fél liter benzint, hogy az olajat bele tudjam önteni
Szép!
Én is hányszor átkoztam már magam, hogy nem tudok előre gondolkodni.
Na azóta csinálom azt, hogy egyszerre töltöm a benzint és öntöm az olajat, így jobban is keveredik, meg nem fog mégegyszer ilyen baleset előfordulni
Nekem a kutas segített, kezelte a pisztolyt, én meg közben az olajos flakont. De olyan rutinja volt, hogy egy csepp sem ment a tankra.
Amúgy 1 liter körül volt benne, mikor elindultam és tudtam hogy 15 litert tankolok meg a 4,5 dl olaj. Innentől kezdve már csak a könyv szerinti elméleti 16,5 literes űrtartalomnak kellett meglennie a gyakorlatban.
Én nem merek kutnál tankolni így... midig veszek benzint indulás előtt, és egy 20 literes marmon-kannába összekeverem olajjal...addig motorozok elfelé, amig vissza is tudok jönni. Vagy ott várnak már bekevert benzinnel
de azt hiszem 400 km elég sok lehet egy napra, annyit meg " tud " a gép jönni-menni...
Én sem szívesen, csak akkor teszek így, ha kimegyek motorral. Egyébként kannában rázom össze, mert magától akármilyen olaj is, teljesen tökéletesen nem keveredik el.
Komment