.itt szeretnék dolgozni
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
I. Veterán fórum találkozó - Tiszakeszi, 2014 július 25-27
Collapse
Ez egy kiemelt téma.
X
X
-
Kapott 15 liter jófajta VP Nitro+ üzemanyagot és hozzá 4,5 dl Elf Moto2 Tech olajat.
- - - Updated - - -
én is nagyon várom már, hogy ujra nyeregbe.... de ahogy olvasom Taluga programját, hát ha nekünk kell felvonulni 16.30-tól, addig csak alkoholmentes sör....
- 1 like
Komment
-
Igen 1:33, még a bejáratás alatt 2000 km-ig. Most ~1500.
Utána 1:40-re átállok.
Egyébként egy egyszerű módszer a keveréshez, a benzin mennyiségből a hozzá szükséges olaj mennyisége könnyen kiszámítható:
1:20 - benzin (liter) × 0,5 = olaj (dl)
1:25 - × 0,4
1:33 - × 0,3
1:40 - × 0,25
1:50 - × 0,2
Komment
-
Nem, minden gyári.
Itt egy érdekes olvasmány:
http://users.atw.hu/pancsimania/leto...utoprobaja.pdf
A végkövetkeztetés, hogy már a '60-as évek végén javasolták bejáratás alatt az 1:25, utána az 1:33-as keverési arányt korabeli Arol 2T-vel.
Szerintem ez bármilyen mai ásványi olajjal tartható, szintetikussal pedig csökkenthető.
Komment
-
img_20140721_120632.jpg
Na azóta csinálom azt, hogy egyszerre töltöm a benzint és öntöm az olajat, így jobban is keveredik, meg nem fog mégegyszer ilyen baleset előfordulni
- 1 like
Komment
-
úgyhogy félre kellett tolnom és leszívni 1 fél liter benzint, hogy az olajat bele tudjam önteni
Én is hányszor átkoztam már magam, hogy nem tudok előre gondolkodni.
Na azóta csinálom azt, hogy egyszerre töltöm a benzint és öntöm az olajat, így jobban is keveredik, meg nem fog mégegyszer ilyen baleset előfordulni
Amúgy 1 liter körül volt benne, mikor elindultam és tudtam hogy 15 litert tankolok meg a 4,5 dl olaj. Innentől kezdve már csak a könyv szerinti elméleti 16,5 literes űrtartalomnak kellett meglennie a gyakorlatban.
- 2 likes
Komment
-
Én nem merek kutnál tankolni így... midig veszek benzint indulás előtt, és egy 20 literes marmon-kannába összekeverem olajjal...addig motorozok elfelé, amig vissza is tudok jönni. Vagy ott várnak már bekevert benzinnel
de azt hiszem 400 km elég sok lehet egy napra, annyit meg " tud " a gép jönni-menni...
- 1 like
Komment
Komment