Közlemény

Collapse
No announcement yet.

III. Veterán Fórum Találkozó Tiszakeszi, 2016. július 29-31.

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Igen , elbíbelődtem vele egy darabig . Gyakorlatilag 4 fúrást csináltam , ( 2 rossz helyre ) sőt 3 ba még vágtam menet is . A csúcsfúró bírta , de az elég jó minőségü 5 ös fúró 3 után feladta , ekkor kétségbeestem mert ugye nem vagyok nagy fúróköszörülő --de csoda történt mert kínomban úgy megéleztem ,hogy az utolsót úgy fúrta hogy a forgács szépen egyben kitekeredett az anyagból , ja és hang nélkül .

wsievers eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Jól néz ki a helyén a cucc! Bár kicsit túl fényes.
    délután már szép sárga lesz , most vittem be a galvánba

Komment

joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      forgács szépen egyben kitekeredett az anyagból
      Én már ezt régen tanultam, lehet rosszul is emlékszem, mert az ugye korral jár, de mintha ezért nem járna piros pont.
      Viszont arra tényleg nem emlékszem, hogy miért is nem.

Komment

Szép azazizé a képeken (csak tudnám mi a fene lehet ).
        A víz miatt meg .... Legalább mire megyünk szép dús és zöld lesz a fű!!!

Komment

Emu ez az elmaradt Kavingtontól lehetséges?!- néha nálam is bekövetkezik ha valami házi munkát adnak bár igyekszem segíteni. Sinter én egy koszos szemüveget láttam ott! Ez a segítő szándék pedig mely szerencsére jelen van kis csapatunkban erősíti együttlétünk szükségességét! Én is dicsekedhetek hisz Kvaga barátom egy oly ritka 634-es balos komplett delit vadászott be számomra szivattyúval / 200-as jelű /mely gyári megoldás a 350-es olajszivattyússá alakításában. Bokornak üzenem tudom ,hogy Ő sem kis darab de nagyra kell nőnie ha Gábort maga mögött akarja rejtegetni mert nem csak az árnyéka nagy!

Komment

emu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Én már ezt régen tanultam, lehet rosszul is emlékszem, mert az ugye korral jár, de mintha ezért nem járna piros pont.
            Viszont arra tényleg nem emlékszem, hogy miért is nem.
            én nem tanultam , mert csak 1 nap volt hetente műhely . de ez egy jó téma -ha előadod . sejtem is ,hogy mi lehet , de inkább halgassunk meg Téged .
            Viszont -védelmemre - kérdezd meg Wsievers kollégát , hogy milyen anyag ... aztán mondom a "gyakorlatot "

Komment

ezért nem járna piros pont
              Olyan anyagért sem, ahol az anyag keménysége közelíti az 50 HRC-t alapban? Ha meg melegszik, eléri a 60 at? A HSS fúró pár miliméter után elhalálozik benne. 55NiCrMo63, leánynevén: NK melegalakító süllyeszték szerszámacél.
              Ekkora méretben csak ilyen anyag van nálunk, mivel a nagyobb előkovácsolt fogaskerekekbe már spárolás, és olajhornyok vannak ilyen méretnél.
              Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2016 márc. 21, 13:43.
              "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
              "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

Biztos tudjátok de a fúró üregelő spré ilyenkor szükségeltetik és jót tesz a fúrónak.

Komment

Szép azazizé a képeken
                  Mizé ?.........................................................

Komment

Hát azok a köralakú hogyishíjjákok, amiről itt Joker meg Wsievers beszélget. A HRC részt meg a fúró összefüggést legalább értettem... Az alkatrészhez viszont nagyon laikus vagyok.
                    Utoljára szerkesztve a következő által: taluga; 2016 márc. 21, 17:43.

Komment

Válts át az MZ-ről Fiat 850-re és akkor miután olyan szépen letakarítod a váltót kívül- belül mint Joker is tette kapisgálni fogod. Én is csak logikázok vajon mit miért de reméljük egyszer Kesziben meglátjuk Joker 850 esét. Itt szeretném kérni Zoli az idei Csongrádi találkozótok időpontját hisz Alföldi gyerekek legalább szájtáti résztvevők szeretnénk lenni. A 850- es kedvenc tipusom volt hisz sok kasznisnak okozott fejtörést mikor küszöb cserekor nem fért be az ajtó. Sokan nem hiszik de egy két ajtós gépen nehezebb küszöböt cserélni mint a 4 ajtósokon legalább is szerintem.

Komment

Válts át az MZ-ről Fiat 850-re és akkor miután olyan szépen letakarítod a váltót kívül- belül mint Joker is tette kapisgálni fogod.
                        Komolyra fordítva, tényleg nem értem, mi az, de gondolom, hogy valami "jó". A Fiatot volt szerencsém többször megcsodálni (a motorjaival együtt) Zolinál, mint ahogy azt is, hogy a műhelye munka közben is tisztább, mint sok ember lakása, és láttam munkaállványon lévő blokkot is, amiről simán megreggeliztem volna, annyira tiszta és tökéletes állapotúra elkészített volt (mondjuk nem hiszem, hogy hagyta volna, hogy rántottával pl. összekenjem), amilyen gyári újan sem lehetett.

Komment

taluga eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                          Szép azazizé a képeken (csak tudnám mi a fene lehet ).
                          A víz miatt meg .... Legalább mire megyünk szép dús és zöld lesz a fű!!!
                          Idén vajon levéltetvek vagy hangyák lesznek? Vagy mindkettő?

Tavaly rengeteg hangya volt, azelőtt sok-sok levéltetű, kíváncsi vagyok hogy idén mi lesz

Komment

Idén vajon levéltetvek vagy hangyák lesznek? Vagy mindkettő?

Tavaly rengeteg hangya volt, azelőtt sok-sok levéltetű, kíváncsi vagyok hogy idén mi lesz
                            Óóóóóóóóóóóóó.... mindig valami új dologgal próbálunk kedveskedni. Nem lövöm le az ideit. Legyen meglepi

Komment

taluga eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              Óóóóóóóóóóóóó.... mindig valami új dologgal próbálunk kedveskedni. Nem lövöm le az ideit. Legyen meglepi
                              Csak darazsak ne legyenek, azokat nem csípem

Komment

Pedig nagyon meleg nyár lesz és így sok potyogó szilva. Ezért költöztem én is a vasmacska szomszédságába nem a személyed zavart! A darázzsal én sem vagyok barátságba.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X