Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Motorostalálkozók és szokások a mi szemszögünkből
Collapse
X
-
mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
-
mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseÉn se értek vele egyet de ha egyszer ilyen videóim voltak akkor csak ezzel tudok dolgozni. Mondjuk az idein nem volt ilyen sok ökör hála az égnek
.
@heeegany
Négyüteműnél amúgy se jellemző annyira mint egy 2T-nél...
- 2 likes
Komment
-
jagdtigger eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseChe kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
jagdtigger eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseNégyüteműnél amúgy se jellemző annyira mint egy 2T-nél...
- 6 likes
Komment
-
Szervusztok!
Köszönöm szépen,-így már meg tudtam nézni a videót,sőt videókat.
Ami az ilyen motorgyilkoló motorostalálkozókat illeti,-egyen se voltam és tervezve sincs,hogy megyek.Az ilyen embereknek,nincs semmi szaktudása,mert ha volna eszükbe se jutna bántani a technikát.Az Ottó motor nem sugárhajtómű,mert az is csak utánégetővel produkál fényjelenséget hátul,ami azt jelenti,hogy annyi üzemanyag áramlik be,aminek nincs ideje elégni a hajtómű belsejében,illetve az égéshez nincs elég oxigén.
Üdvözlettel:Che
- 6 likes
Komment
-
Amikor ilyen módon kezdtek megváltozni a motoros találkozók....elkezdtem hanyagolni. Kb 10 éve voltam utoljára. Ilyen a világ..mi vagyunk a maradék.Sajnos az utánpótlás kevés. Kevesen vagyunk akik néha hátrafelé is tekintgetnek,s emlékszünk milyen jó volt. Most is az,csak másképp.
- - - Updated - - -
Nyilván maradi vagyok,
- 11 likes
Komment
-
(Szak)tudás és a technika iránti tisztelet hiányzik. Mindig volt utánpótlás a tárgyakból és mindig van egy balek, aki megveszi megkímélt gépként, amit szétcsesznek. A szeleptányér a szelepszárak se köszönik meg ezt a hajtást. Engem apám rendkívül lecseszett, amikor üresben rárúgtam a Lada gázpedálra, hogy az bizony ki tud könyökölni, ha nem vezeti el róla valami a nyomatékot.
Ezek az emberek örökségüknek nem kaptak semmit és másolják a viselkedést. Gyerekkorom óta a kultúra egyet jelent a színpadon kornyikálással, táncikálással, vagy festék falra hányásával. Viselkedéskultúra vagy technikai kultúra már említésre se kerül.
- - - Updated - - -
Atti69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseAmikor ilyen módon kezdtek megváltozni a motoros találkozók....elkezdtem hanyagolni. Kb 10 éve voltam utoljára.
- 10 likes
Komment
-
Nem maradtál le semmiről. Ha meg nem a bömbölést erőltetik, akkor előkerül a motor csinosítás, vagy a motoros ruházat.Meg a kaja+pia!Nem néztem meg a videót mert nem bírom még nézni sem!A motoros találkozók és felvonulások,túrák már kezdenek a bohózat kategóriába ,,sülyedni"(?) (ezt akartam írni de félek hogy degradálom a bohózatot!)A túrákon a program álltalában 30km mocizás 1 óra evés,20km moci 2 óra evés....etc...etc!Röhej!Ha motorozok egész nap eszemben sincs a kajálás!..........inkább maradok magamba mint eddig!
- 12 likes
Komment
-
Páncélos! Én is annak örülök, hogy ez még így van és talán tartható állapot. Én ezt a fajta hangoskodást gépgyilkolásnak nevezném nem motoros egyén teszi. Bocs de én úgy tartom a motoros olyan mint a lovas. Azon is látszik a törődés. Nem kell egy gépnek sem tö..ig krómosnak lenni hisz az csak pénz kérdése. Be kell látnunk változnak a korok és másfajta viszketőporthasználnak egyes gyerekek mert, hogy nem ők dolgoztak azért a gépért az biztos. Ugye a korombelieknek
mosoly ül a képére a viszketőpor hallatán!? A rockkos részét én is nyálcsorgatva hallgatom még ma is!!
- 9 likes
Komment
-
apacsavo eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseHa motorozok egész nap eszemben sincs a kajálás!
- 6 likes
Komment
-
Motoros találkozó. Tőlem is mindig kérdezik, szoktam-e járni ilyen találkozókra. Hát többnyire én sem, s nem akarom az előttem szólók indokait újra ismételni, de valójában nekem is ezek az okok, amit már leírtatok.
Idén nyáron mégis elmentem Túrkevére egy találkozóra, illetve csak a motoros felvonulásra. Néhány órával a felvonulás előtt érkeztünk, letettük a gépeket, mi magunk is egy hűvös fa alatt kerestünk menedéket a bömbölő meleg elől, Motorka 117 is erőst verejtékezett. Akkor még ketten voltunk veteránosok a komámmal. Múlattuk az időt beszélgetéssel, meg szórakoztunk a fiatalság nyikhajkodásain Simpsonjaikon.
Egyszer csak már messziről láthatóan közeledett két chróm temető Harley-Davidson képiben. A napra lehetett nézni, de rájuk nem, a nagy fényességtől. Mondta is a komám: - Na ezek majd fenére felfognak vágni.
Ahogy így vetyengtünk, egyszer csak ott voltak mellettünk, oda motoroztak, nem mentek be a találkozóra. Kb 30-as pár lehetett, totál full motorral. A férfinak a motorjának kereke az olyan volt, hogy életembe nem láttam hasonlót sem. Nem küllők voltak, hanem egy egybefüggő plexi-szerű anyag. teljesen zárt volt, de átlátszó.
Tehát megálltak, motorok letámaszt, nagy köszönés részükről, viszonzás részünkről. Aztán következett az, amit soha el nem hittünk volna. Vagy tíz percig csak a motorjainkat bámulták, körbe járták vagy ötvenszer és látszott rajtuk, hogy csorgott a nyáluk a látványtól. Aztán vagy félórás beszélgetés. A komámmal le voltunk hidalva.
Nagyon egyszerűen és közvetlenül viselkedtek, s látszott rajtuk az alázat és a tisztelet a motorok szép apjai iránt.
Elbúcsúztak. Mi meg ott álltunk döbbenten. Mit mondjak, nagyon jó volt megélni ezt. Szép napunk lett.Utoljára szerkesztve a következő által: Igrich; 2016 okt. 10, 20:57.
- 9 likes
Komment
-
Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseSzervusztok!
Köszönöm szépen,-így már meg tudtam nézni a videót,sőt videókat.
Ami az ilyen motorgyilkoló motorostalálkozókat illeti,-egyen se voltam és tervezve sincs,hogy megyek.Az ilyen embereknek,nincs semmi szaktudása,mert ha volna eszükbe se jutna bántani a technikát.Az Ottó motor nem sugárhajtómű,mert az is csak utánégetővel produkál fényjelenséget hátul,ami azt jelenti,hogy annyi üzemanyag áramlik be,aminek nincs ideje elégni a hajtómű belsejében,illetve az égéshez nincs elég oxigén.
Üdvözlettel:Che
Valahogy régebben más volt a hangulat , nem volt lényeges milyen kétkerekűvel érkeztél .... , később meg már csak az volt a lényeg ki tud többet inni , kinek van több pénze az új motorra , és az ezekkel nem rendelkezőket hogyan lehet fikázni . Később már amit elkövettek némely géppel , szinte fájt ! Inkább otthon maradok , pedig még messzire sem kéne menni ....
Lehet hogy bennem van a hiba , de mostmár csak egyedül szeretek motorozni ...
- 7 likes
Komment
Komment