Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Motorostalálkozók és szokások a mi szemszögünkből
Collapse
X
-
mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
-
mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
@heeegany
Négyüteműnél amúgy se jellemző annyira mint egy 2T-nél...
- 2 likes
Komment
-
jagdtigger eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseChe kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
jagdtigger eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseNégyüteműnél amúgy se jellemző annyira mint egy 2T-nél...
- 6 likes
Komment
-
Szervusztok!
Köszönöm szépen,-így már meg tudtam nézni a videót,sőt videókat.
Ami az ilyen motorgyilkoló motorostalálkozókat illeti,-egyen se voltam és tervezve sincs,hogy megyek.Az ilyen embereknek,nincs semmi szaktudása,mert ha volna eszükbe se jutna bántani a technikát.Az Ottó motor nem sugárhajtómű,mert az is csak utánégetővel produkál fényjelenséget hátul,ami azt jelenti,hogy annyi üzemanyag áramlik be,aminek nincs ideje elégni a hajtómű belsejében,illetve az égéshez nincs elég oxigén.
Üdvözlettel:Che
- 6 likes
Komment
-
Amikor ilyen módon kezdtek megváltozni a motoros találkozók....elkezdtem hanyagolni. Kb 10 éve voltam utoljára. Ilyen a világ..mi vagyunk a maradék. Sajnos az utánpótlás kevés. Kevesen vagyunk akik néha hátrafelé is tekintgetnek,s emlékszünk milyen jó volt. Most is az,csak másképp.
- - - Updated - - -
Nyilván maradi vagyok,
- 11 likes
Komment
-
(Szak)tudás és a technika iránti tisztelet hiányzik. Mindig volt utánpótlás a tárgyakból és mindig van egy balek, aki megveszi megkímélt gépként, amit szétcsesznek. A szeleptányér a szelepszárak se köszönik meg ezt a hajtást. Engem apám rendkívül lecseszett, amikor üresben rárúgtam a Lada gázpedálra, hogy az bizony ki tud könyökölni, ha nem vezeti el róla valami a nyomatékot.
Ezek az emberek örökségüknek nem kaptak semmit és másolják a viselkedést. Gyerekkorom óta a kultúra egyet jelent a színpadon kornyikálással, táncikálással, vagy festék falra hányásával. Viselkedéskultúra vagy technikai kultúra már említésre se kerül.
- - - Updated - - -
Atti69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseAmikor ilyen módon kezdtek megváltozni a motoros találkozók....elkezdtem hanyagolni. Kb 10 éve voltam utoljára.
- 10 likes
Komment
-
Nem maradtál le semmiről. Ha meg nem a bömbölést erőltetik, akkor előkerül a motor csinosítás, vagy a motoros ruházat.
- 12 likes
Komment
-
Páncélos! Én is annak örülök, hogy ez még így van és talán tartható állapot. Én ezt a fajta hangoskodást gépgyilkolásnak nevezném nem motoros egyén teszi. Bocs de én úgy tartom a motoros olyan mint a lovas. Azon is látszik a törődés. Nem kell egy gépnek sem tö..ig krómosnak lenni hisz az csak pénz kérdése. Be kell látnunk változnak a korok és másfajta viszketőport használnak egyes gyerekek mert, hogy nem ők dolgoztak azért a gépért az biztos. Ugye a korombelieknek mosoly ül a képére a viszketőpor hallatán!? A rockkos részét én is nyálcsorgatva hallgatom még ma is!!
- 9 likes
Komment
-
apacsavo eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseHa motorozok egész nap eszemben sincs a kajálás!
- 6 likes
Komment
-
Motoros találkozó. Tőlem is mindig kérdezik, szoktam-e járni ilyen találkozókra. Hát többnyire én sem, s nem akarom az előttem szólók indokait újra ismételni, de valójában nekem is ezek az okok, amit már leírtatok.
Idén nyáron mégis elmentem Túrkevére egy találkozóra, illetve csak a motoros felvonulásra. Néhány órával a felvonulás előtt érkeztünk, letettük a gépeket, mi magunk is egy hűvös fa alatt kerestünk menedéket a bömbölő meleg elől, Motorka 117 is erőst verejtékezett. Akkor még ketten voltunk veteránosok a komámmal. Múlattuk az időt beszélgetéssel, meg szórakoztunk a fiatalság nyikhajkodásain Simpsonjaikon.
Egyszer csak már messziről láthatóan közeledett két chróm temető Harley-Davidson képiben. A napra lehetett nézni, de rájuk nem, a nagy fényességtől. Mondta is a komám: - Na ezek majd fenére felfognak vágni.
Ahogy így vetyengtünk, egyszer csak ott voltak mellettünk, oda motoroztak, nem mentek be a találkozóra. Kb 30-as pár lehetett, totál full motorral. A férfinak a motorjának kereke az olyan volt, hogy életembe nem láttam hasonlót sem. Nem küllők voltak, hanem egy egybefüggő plexi-szerű anyag. teljesen zárt volt, de átlátszó.
Tehát megálltak, motorok letámaszt, nagy köszönés részükről, viszonzás részünkről. Aztán következett az, amit soha el nem hittünk volna. Vagy tíz percig csak a motorjainkat bámulták, körbe járták vagy ötvenszer és látszott rajtuk, hogy csorgott a nyáluk a látványtól. Aztán vagy félórás beszélgetés. A komámmal le voltunk hidalva.
Nagyon egyszerűen és közvetlenül viselkedtek, s látszott rajtuk az alázat és a tisztelet a motorok szép apjai iránt.
Elbúcsúztak. Mi meg ott álltunk döbbenten. Mit mondjak, nagyon jó volt megélni ezt. Szép napunk lett.Utoljára szerkesztve a következő által: Igrich; 2016 okt. 10, 20:57.
- 9 likes
Komment
-
Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseSzervusztok!
Köszönöm szépen,-így már meg tudtam nézni a videót,sőt videókat.
Ami az ilyen motorgyilkoló motorostalálkozókat illeti,-egyen se voltam és tervezve sincs,hogy megyek.Az ilyen embereknek,nincs semmi szaktudása,mert ha volna eszükbe se jutna bántani a technikát.Az Ottó motor nem sugárhajtómű,mert az is csak utánégetővel produkál fényjelenséget hátul,ami azt jelenti,hogy annyi üzemanyag áramlik be,aminek nincs ideje elégni a hajtómű belsejében,illetve az égéshez nincs elég oxigén.
Üdvözlettel:Che
Valahogy régebben más volt a hangulat , nem volt lényeges milyen kétkerekűvel érkeztél .... , később meg már csak az volt a lényeg ki tud többet inni , kinek van több pénze az új motorra , és az ezekkel nem rendelkezőket hogyan lehet fikázni . Később már amit elkövettek némely géppel , szinte fájt ! Inkább otthon maradok , pedig még messzire sem kéne menni ....
Lehet hogy bennem van a hiba , de mostmár csak egyedül szeretek motorozni ...
- 7 likes
Komment
Komment