Ha szeretnél csatlakozni hozzánk, beszélgetni, kérdezni, vagy válaszolni, üzeneteket küldeni, szavazni, akkor kérlek, szánj néhány másodpercet a regisztrációra.
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
IV. Veterán Fórum Találkozó Tiszakeszi 2017 július 28-30.
Téged is szólítottak már ily jelzővel? Néha előfordul az ember életében még a legjobb családban is . Az egyik ismerősöm is úgy lépett be az ajtón, hogy " a lónak is négy botlikja van mégis meg láblik" idézet vége!
Tegnap édesapám meghalt. Számomra a találkozó kimarad ebben az évben.
Kisgyőrből, ma reggel indultam el öt óra fele, napkelet után. Tündöklően gyönyörű idő volt, amolyan motorosan nyárias. Motorka is szépen futott, bár a hengerfejet már síkolni kéne, de már ígéretben van egy jobb. De azért tartottuk szépen a hetvenet-nyolcvanat. A nyolcvanat, amit apám élt meg, betegségeiben, de mégis gyors elmenetellel, felfoghatatlan gyorsasággal. Gyorsan, mint a szél mint ahogy mi mentünk hazafele néhány éves Pannóniájával, Körösi bukósisakkal a fejünkön, friss tejjel a kannában, amit mamámék László-majori tanyájáról hoztunk Kunhegyesre, lakóhelyünkre. Azt szerettem, mikor ezt sötétben tettünk meg, élveztem, mikor az utcák világításában megláttam árnyékunk és árnyékunk hátra-hátra maradt. Szépen gondozta a gépet, gyönyörű jószág volt, persze öcsémmel mindig meglovagoltuk, mikor az udvaron állt, berregtünk és szálltunk vele, irtózatos sebességgel robogva képzeletünkben menve az egyeneseket, véve a kanyarokat, megnyerve az összes versenyt, miközben dudáltunk kegyetlenül. Persze az akksi egy ilyen futam után rendszerint lemerült. Hát ekkor nem lettünk megdicsérve.
Ahogy futott alattam a motor, eszembe jutottak ezek a régi gyerek motoros derbik, s nyomtam erőst a dudát, kinn az országúti magányban. Mentünk haza, vittük a kannában a tejet.
-Húzzad neki Húzzad neki! És repültünk. Mint ahogy az idő is.
Az idő végessége, a földi életünk végessége.
Van tovább...
Nagyon szomorúan olvastam,az Édesapád haláláról írt soraidat.A szülök bármelyikének elvesztése,nagy veszteség és nagy ürességgel tölti el az ember lelkét,-melyből nagyon nehéz kilábalni.Végtelen szomorú dolog ez és az élet már soha nem lesz olyan,mint amikor élt.Az idő múlása majd egy kissé tompítja ezt a szomorú eseményt,de nem lesz az embernek egy olyan napja,hogy ne gondoljon vissza a szerető szülőre.Nem szeretem leírni,hogy "őszinte részvétem",mert azt a lelki fájdalmat,amit ilyenkor megtapasztal az ember,képtelenség akármilyen kívánalmakkal is enyhíteni.
A legfájdalmasabb egy szülő elvesztésekor az,hogy ilyenkor ébred rá az ember,hogy mennyi mindent,nem tett meg és nem beszélt meg a szülővel,amit esetleg meg kellett volna beszélni és tenni,-de most már késő.
Az,hogy nem leszel ott a találkozón az idén,egy ilyen szomorú esemény kapcsán,az természetes és érthető,-úgy gondolom,hogy lelkileg mi úgy értékeljük,hogy ott vagy velünk.
szomorúan olvasom , részvétem ! és ilyenkor mindig összeszorul a szívem , mert apám már 83 , aztán ilyenkor mindig megfogadom ( és úgy is teszek ) , hogy még szebben beszélek vele , még türelmesebb leszek vele , még jobban ráhagyok mindent , sőt támogatom bármilyen ... is egy egy ötlete .....
Nehéz most visszabillenteni a beszélgetést a találkozóhoz.
Csak egy infó: falunap főfellépő a Hangulat zenekar. Főleg ír kocsmazenét és country-t játszanak.
igen, nem könnyű párbeszédet kezdeményezni...
ami engem illet: kétségtelen, nem volt túl meggyőző a gondolataimmal a közelmúltban, nem voltam jelen meghatározóan az oldalon, ettől függetlenül nyomon követtem a találkozót érintő, ahhoz köthető szériát. A korábbi esztendőkhöz hasonlóan kora tavasszal, illetve a publikált naptári naphoz azonnal jeleztem szabadságigényemet írásban is, azonban megint (mint tavaly és tavaly előtt is) feltételeken alapul a pénteki nap. Jelenleg rendben van, teljesen bizonyosat viszont csak csütörtök kora este, esetleg pénteken délelőtt, már a nyeregben erősíthetem meg. Szóval jó érzéssel, jó szívvel gondolok a viszontlátásra, és nagyon bízom abban, hogy mindez a reményeimhez igazodik...
Komment