Ha szeretnél csatlakozni hozzánk, beszélgetni, kérdezni, vagy válaszolni, üzeneteket küldeni, szavazni, akkor kérlek, szánj néhány másodpercet a regisztrációra.
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
IV. Veterán Fórum Találkozó Tiszakeszi 2017 július 28-30.
köszönöm Noéminek és Józsinak,hogy vették a fáradtságot és elmentek hozzá.
Nincs mit.... na meg nem is volt fáradtság, inkább gurultunk egyet a motorokkal.
Ha a köretről esik szó én a galuskát szeretem hozzá, de valaki meg nem, úgyhogy majd meglátjuk mi lesz.
Ha pedig a segítség kérdését nézzük akkor (mivel én nem tudok főzni jobb mindenkinek ha nem kotnyeleskedek bele) fel tudok ajánlani fahasogatást, tűzrakást, ilyesmit.
Úgy lenne az igazi,ha lenne köretnek galuska és krumpli is,de akkor három tűz és három bográcsra lesz szükség.A köretek főzéséhez úgy gondolom zománcos bogrács lenne a jobb,mert az nem ad át ízeket az nokedlinek és a krumplinak.Úgy vélem az utóbbi zománcos bográcsoknak olyan 10 l nagyságúnak kellene lenni,ha nagyobb nem nagy gond.A nokedli szaggatáshoz értő kezek kerestetnek,több személy jelentkezése lenne a legjobb.
Egy három lábas eléggé masszív bográcsállványt tudok vinni,de nagy méretű bográcsom nincs,tehát erről is gondoskodni kell .
Jól van Máté,-de csak női felügyelettel,mert sóba vízbe krumpli a köret,némi köménymaggal és nem törtkrumpli,vagy krumplipüré.Az igyekezetedet nagyra becsülöm és köszönöm,-számítok rá.
Főzéshez sajnos nem konyitok de amibe tudok segitek . Ha esetleg valakinek kéne sátor még hétvége előtt szóljon, jövő héten már nem lesz időm kibányászni a gardrob mélyéről .
Szerintem nem figyeltél.
Józsi bácsi erre az alkalomra fel akarná szabadítani a menyecskéket a cselédsorsból
de akkor három tűz és három bográcsra lesz szükség.A köretek főzéséhez úgy gondolom zománcos bogrács lenne a jobb,mert az nem ad át ízeket az nokedlinek és a krumplinak.Úgy vélem az utóbbi zománcos bográcsoknak olyan 10 l nagyságúnak kellene lenni,ha nagyobb nem nagy gond.
összesen 4 bográccsal tudok rendelkezésre állni, a megszokott 2 rézbogrács, 1 azoknál nagyobb zománcozott, és 1 kisebb inox. Láb 2db van, és 2db gázos melegítő gázzal.
Szerintem nem figyeltél.
Józsi bácsi erre az alkalomra fel akarná szabadítani a menyecskéket a cselédsorsból
összesen 4 bográccsal tudok rendelkezésre állni, a megszokott 2 rézbogrács, 1 azoknál nagyobb zománcozott, és 1 kisebb inox. Láb 2db van, és 2db gázos melegítő gázzal.
A bográcsok gondja az általad felajánlottakkal megoldottnak tekinthető,melyet köszönök.Amennyiben lesz olyan járgányom addigra,amibe be tudom tuszkolni a bográcsállványomat,akkor az állványok száma is megoldott.
A menyecskékkel kapcsolatos meglátásod teljesen jó,mert valóban van olyan szándékom,hogy vegyük le a vállukról a terhet,elvégre feleségek,családtagok és nem cselédek.Nem arról van szó,hogy ne segítsenek,de azt azért nagyon rossz látni,hogy a rendrakástól a mosogatásig,mindig Ők vannak legjobban igénybe véve.Tudom én azt jól,hogy talán Ők észre sem veszik és zokszó nélkül végzik a dolgukat,de úgy gondolom,ha mindenki elkaparná maga után a szennyesét,akkor talán a lányainknak is több élmény és pihenés jutna.Nem "hegyi beszédet" akartam tartani,de egész évben sokat kuliznak,hogy rendben legyen a család körül minden,akkor legalább a találkozó nekik is az legyen,mint nekünk,-egy várva-várt nap!
Köszönöm, de tegyük hozzá nem Babettával, bár az látványos lenne.
Valami gyerekfilmben volt a kövér kisfiú aki bográccsal a fején mondta, hogy: "hallhatóan korog a gyomrom".
Komment