Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Furcsa hang!

Collapse
X
 
 • Szűrők
 • Idő
 • Megjelenít
Clear All
new posts

 • Furcsa hang!

  Sziasztok!
  Ismét egy kérdéssel fordulnék hozzátok, ugyanis a motorom furcsa kattogó hangot ad ki ha előrefele forog a kerék a szíj tájékán, de ha hátrafele forog akkor nem. Mellékeltem egy videót is aki tud segíteni annak megköszönném!Olaj kicsit több mint félig van benne.

 • #2
  Köszönöm hogy meghallgathattam. Nekem úgy tűnik valami hozzáütődik valamihez.. Én megvizsgálgatnám lazított szíjjal.

  Komment


  • #3
   csak ha elorefele forog akkor csinalja ezt. Lazotas utan is

   Komment


   • #4
    Mozgatás előre-hátra,ki-be. Valamint a váltón kapcsolás majd átfordítás után szintén ellenőrzés. Valamint kiemelt tengelykapcsolóval is próba.

    Komment


    • #5
     Vajon nem a szíj harapdálja a fogaskerekeket,és mivel hátrafelé nem forgott arra simán jár?????
     pasetta és Che kedvelte ezt.
     "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

     Komment


     • #6
      mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Vajon nem a szíj harapdálja a fogaskerekeket,és mivel hátrafelé nem forgott arra simán jár?????
      Szervusztok!
      Mikor még gépkarbantartó és beállító műszerész voltam találkoztam hasonló jelenséggel. Mátéapu jó helyen keresgél! Egy átfordítást a szíjon érdemes megpróbálni, de csak próbára!!! Megnézném a szíj oldalát is. Lehet valami nincs egyenes vonalban, a tengelyek nem párhuzamosak, vagy csere érett a szíj, bordás kerék.
      Che kedvelte ezt.

      Komment


      • #7
       Szervusztok!

       Magam is elgondolkoztam rajta,hogy nem e bordásszíj elöregedése,elhasználódása az oka a jelenségnek.Valahol olvastam,hogy még az új szíjak a raktározás folyamán is elöregednek,ezért újabban a szíjakon fel van tüntetve a gyártás időpontja,-érdemes tehát erre is figyelni!A bordásszíj kerekek élettartama sem végtelen,főleg egy olyan üzemnél,ahol lényegében szabadon van.

       A hibajelenség kizárásának megállapításában teljesen egyetértek az előttem szólókkal,szíj le és minden a hajtással kapcsolatos egységet külön-külön átforgatni,hogy van e valamilyen hanghatás,így lehet viszonylag a legpontosabban megkeresni a zaj forrását.

       Arra kell gondolni,hogy az autók vezérműszíját is cserélni kell,vagy a futásteljesítmény,vagy a felszerelés idejét illető periódusban.A gumi elöregszik,sőt egy idő után,akár elmállik.

       Üdvözlettel:Che
       pasetta kedvelte ezt.

       Komment


       • #8
        Az elképzelhetetlen hogy túlfeszített szíjból adódóan a kerék illetve kihajtótengely csapágynak van hangja??
        pasetta kedvelte ezt.

        Komment


        • #9
         emu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
         Az elképzelhetetlen hogy túlfeszített szíjból adódóan a kerék illetve kihajtótengely csapágynak van hangja??
         Szervusz! Nem elképzelhetetlen! A láncfűrészek láncát a használat után mindig vissza kell engedni, nehogy kihűlve eltörje a tűgörgőket a tengelycsapágyban. Ez pont olyan jelenség, mint amire Te most céloztál a motorkerékpáron. Persze itt ez nem teljesen igaz... A túlhúzást kerülni kell. Vagy rengeteg hiba jön össze emiatt!

         Komment


         • #10
          Sziasztok, rájöttünk, hogy a az a nagy bordás tárcsa ami forgatja a szíjat az kotyog és ad ki ilyen hangot, csak eddig azért nem lehetett hallani,mert eladás előtt bezsírozták, hogy ne hallatszódjon, viszont hamar kijárta a zsírt és nálam már hallatszódott.Köszönöm szépen mindenkinek a segítségét!
          pasetta, movisz és 2 további látogató kedvelte ezt.

          Komment

          Ugrás az oldal tetejére
          Working...
          X