Ha szeretnél csatlakozni hozzánk, beszélgetni, kérdezni, vagy válaszolni, üzeneteket küldeni, szavazni, akkor kérlek, szánj néhány másodpercet a regisztrációra.
A polírozott felületet (alu) én is krómtisztító pasztával szoktam átkenni, amidt még krétaporral - vagy Sepyjavaslata után - festékboltban kapható "budai fehérrel" törlök át. Dupla veszély a legyekre: elcsúszik és megijed a saját tükörképétől.
De igen. Kevertem a budai földdel. Ezt a történelem során a bécsi "sógorok" is sokszor megtették. Mármint, hogy a budai földről azt hitték, hogy bécsi, és sokáig itthon érezték magukat.
az orna egy korrekt cég, és lehet hogy nem krómoznának? akkor én hüje vagyok. bár én eddig csak ezüstre meg aranyra mentem oda, de szerintem a jelvényeikat kromozzák meg nikkelezik.
Vastagréteg passziválás. Leggyakrabban sárga, kék, transzparens és fekete színben fordul elő. A horganyzás egy fajtája. Az biztos, hogy előtte polírozva voltak. Nagyon valószínű az elektrokémiai polírozás.
(Vagy horrorbevonat-sima vas, csak be van rezelve. )
Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2014 márc. 01, 07:30.
Köszönöm a válaszokat Ez nekem nagy segítség volt! Akkor az arany színű galvanizálást felejtsem is el?? És ezt valahol csinálják is????
Meg még egy kérdés. Szeritnetek ezt, hogy csinálták??? Mert azért ennyire ki csiszolni Főleg olyan helyen ahol hozzá sem férnek
Utoljára szerkesztve a következő által: kasmir; 2014 márc. 01, 08:48.
Vibrációs polírozóval bárhol hozzáférhető az alkatrész, csak a készülék ára horror, de ha valaki iparszerűen űzi akkor megtérülhet az a pár milla. Az arany színt leginkább aranyozással éred el, de ami a képen van az inkább tükrösített réznek néz ki. (legalábbis az én képernyőmön).
Ha az alkatrészt csak drótkoronggal felkraccolod, már akkor is más a sima sárga 'nikkel' hatása. Ha kipolírozod, akkor meg nagyon közel áll az aranyozáshoz az árnyalata, de nem kerül a tizedébe se. A képen látható sárgák csak drótkorongozva voltak.
Az arany színű horgany nem jött be...azaz ilyen foltos színű lett nagyobb területeken. Így fogtam magam és 3 fázisban felcsiszoltam kb 60 csavart meg apróságokat. Sajnos szebbre nem bírtam ki csiszolni, de napfényen vagy simán nézve nem tűnik karcosnak csak így vakuval. Arany színre valakinek valami ötlet? Vagy inkább így már legyen króm?
Válaszokat és a tanácsokat előre is nagyon szépen köszönöm !
Komment