OdinHEM eredeti hozzászólása
Hozzászólás megtekintése
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Teleszkópfelújítás
Collapse
X
-
Nagyon szivesen. Remélem nem volt kioktató a hangnem, nem úgy szántam
dino125ad eredeti hozzászólásaChe kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Na akkor újra! Összeakadt a rendszer!
http://www.abmkupral.hu/download/car...ajekoztato.pdf
Dehogy voltál kioktató!
- 2 likes
Komment
-
dino125ad eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésehttp://www.abmkupral.hu/download/car...ajekoztato.pdf
Lassan belátom, hogy veszek a Pannoniába sima bronz csövet, és abból több garnitúra is kijön. Majd gyakrabban zsírozom...OdinHEM és korompaiistvan kedvelte ezt.
- 2 likes
Komment
-
Pannonia teleszkóppersely alapanyaggal kapcsolatban:
Van ugye a bronz. Aztán van a műanyag: poliamid/duramid - egyik esztergályos ismerősöm szerint ne csináltassam műanyagból, mert tágul, szorul, nedvességgel baja van, ütésre meg deformálódik, kilapul... Ezzel szemben ajánlotta a textilbakelitet (ezt IFA-kban is használták királycsaphoz - ha jól értettem...), ami magába szívja a zsírt, és kevésbé koptatja a telószárat mint a bronz.
E témában kérdezem a tisztelt egybegyűlteket: textilbakelit persely tapasztalatok?
Komment
-
Azért kicsit vitatnám ezt a dolgot . A hasonlóság kisérteties a : " Flex , Hilti , " és egyéb ragadvány nevű gépek---és a " danamid , textilbakelit " meghatározás közt .
Ugyanis bizton állítom hogy van olyan anyag a nevezettek közül ami a teleszkóppersellyel szemben támasztott követelményeknek sokkal jobban megfelel mint a "bronz " (merugyeabbólismelyik ? )
- 2 likes
Komment
-
Duke eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése(ezt IFA-kban is használták királycsaphoz - ha jól értettem...)
De miért nem veszel kész perselyt! A 25x30x40 gyanúsan szabványosnak tűnt!
És tessék:
SKF - Product data
Ez kompozit! Ennél jobb nem nagyon kell!Utoljára szerkesztve a következő által: dino125ad; 2013 márc. 11, 20:54.
- 3 likes
Komment
-
joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseA hasonlóság kisérteties a ... „danamid , textilbakelit” meghatározás közt
Na de ezaz, hogy melyik műanyag lenne a jó? esetleg POM?
Gyárilag milyen bronz összetételt használtak (nem feltétlen a Pannóniánál...), és lehet is kapni manapság (nem aranyárban - méteres szálakat)?
Ki csináltatott mostanában perselyt? Mit használt? Nem vagyok jártas ebben sem, de szeretnék okosodni. Köszönöm.
wsievers eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseVerhovinának hívják.
- 2 likes
Komment
-
Duke eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseesetleg POM?
A POM élelmiszer ipari műanyag. -65 C fokig használható és jól ellen áll a nedvességnek, tehát nem duzzad a levegőben levő nedvességtől. Benzin és olaj álló képessége is jó!
Amit te keresel az inkább ez Zedex műanyagok :
Anyag
névSűrű-
ség
DIN
53479 (g/cm³)Folyási feszültség
DIN
53455 (Mpa)Szaka-
dási nyúlás
DIN
53455 (%)E-modul (húzási)
DIN
53457 (MPa)E-modul (hajtási)
DIN
53457 (MPa)Hajlító
szilárdság
DIN
53452 (MPa)Ütési szilárdság
DIN
53453 (kJ/m²)Fajlagos ütő-
munka
DIN
53453 (kJ/m²)Golyó-
keménység
DIN
53456 (MPa)Tartós folyási feszültség
DIN
53444 (MPa)Csúszó-
súrlódási tényezőCsúszó-
kopás
µm/kmZX-100 1,35 35 60 2500 2000 85 6 136 3 0,11 0,07 ZX-530 1,51 37 66 1380 3200 92 - 136 - 0,18 0,045 ZX-100 1,35 35 60 2500 2000 85 6 136 3 0,11 0,07
- 2 likes
Komment
-
Az Izsek (és feltételezem, hogy az Uralok, Dneperek) teleszkópjaiban is textilbakelit persely van felül, a szimmering alatt, de gondolom inkább a gazdaságosság miatt döntöttek emellett.
Mit ér egy olyan persely, ami néha kidagad, néha meg összezsugorodik. Gondolom a teleszkóp időnként kotyogna, máskor pedig szorulna, jó pedig csak ritkán lenne. Legalábbis nem járna olyan simán, mint egy bronzpersellyel. Vcsabi nekem anno azt javasolta, hogy a textilbakelit telóperselyt dobjam el jó messzire és tegyek a helyére bronzot.
- 3 likes
Komment
-
Akkor újra, kicsit részletesebben:
SKF Interactive Engineering Catalogue
Klikk a keretezettre...
És a megjelöltek (piros pötty) valamelyikéből választható a kívánt siklócsapágy....
Tudom, hogy sokan ismerik ezt az oldalt, de lehet, hogy valakinek új.Utoljára szerkesztve a következő által: dino125ad; 2013 márc. 15, 11:59.
- 3 likes
Komment
-
Szia vulkan!
vulkan eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseAmit te keresel az inkább ez Zedex műanyagok
Időközben esztergályosom megcsinálta a teleszkópokat bronzosra, úh a műanyag legközelebbre marad.
Köszönöm mindenkinek az infót!
Komment
Komment