Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Corrostop korrózió védelem

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Corrostop korrózió védelem

Szeretném segítségeteket kérni! Keresek olyan Szakit ki szerelte kb 25-30 évvel ezelőtt a SZÖVAUT telephelyein a CORROSTOP nevezetű elektronikus korrózóvédelmi rendszert. Ez sokunkat érdekelhet mert ez egy kipróbált és működő dolog volt. Egy jó ismerősöm mint oktató ki a kocka ladával szinte hihetetlen 500.000 km-t ment motorjavitás nélkül!. Anód és katód elven működött. 2,7 V-os feszültséget hoz létre a karosszéria és egy elektróda között.Ennek hatására a negatív töltésűvé vált fém rész ellöki a szintén negatív OH ionokat. Ez a két mondat egy megörzött eredeti leírásból származik. Ekkora futásteljesítmény után egy helyen volt rozsdásodás, aki ismerte a tipust szerintem ritka madár. Igaz újkorában alváz és üregvédtük mint evvel és karosszéria javítással foglalkozó szakműhely. Úgy gondolom ez most is aktuális hiszen a környezet védő sózás rendesen károsítja a télen is futó járműveket. Biztosan van ehhez az elfeledett technikához értő Szakember, kérem segitségeteket a felkutatásában. üdv. Sepy

Kedves Sepy!

A fórumon volt már szó az elektronikus korrózió védelemről,bár nem a CORROSTOP-ot taglalta,de azért kapcsolatos anyag,érdemes elolvasnod.Az írást Csikós Zsolt publikálta,Szíváshét,szenteste-Belsőség címmel,valahol fent van a fórumon,ha nem pirosodik ki a a fenti cím megpróbálok rákeresni.

Üdvözlettel:Józsi (Che)

Nem pirosodott be,ezért beteszem ide,hogy mit keress:Click image for larger version

Name:	Sepynek.jpg
Views:	1
Size:	197.4 KB
ID:	133914
    Utoljára szerkesztve a következő által: Che; 2012 dec. 20, 10:44. Oka: Pótlás

Komment

Szia
      Google bácsi többet tud mint én!
      corrostop - Google keresés
      Che kedvelte ezt.

Komment

Szervusz Berlin!

A fenti corrostop-ok,szinte mind festékekről szólnak,olyan irodalmat keresünk,melyet elektromosan kell csatlakoztatni,egyrészt pl.,az autó karosszériájához,másrészt,annak akumlátorához és akkor létrejön egy olyan igen keveset fogyasztó áramkör,mely elektromosan korrózióvédelmet biztosít,a jármű,vagy bármely fémtárgy számára.

Úgy tudom,nem egy mai találmány,-csak valahogy nem ment át,az általános köztudatba.Nem-igen találni róla referenciákat,vagy olyan tapasztalatok leírását,mely a készülék hasznosságát igazolja.Gondolom,-az autógyáraknak különösen érdekeltsége nincs is ebben az ügyben,mert akkor soha nem rozsdásodna át egy karosszéria,-nem menne a "bót".

Üdvözlettel:Che
        korompaiistvan és OdinHEM kedvelte ezt.

Komment

Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          melyet elektromosan kell csatlakoztatni,egyrészt pl.,az autó karosszériájához,másrészt,annak akumlátorához és akkor létrejön egy olyan igen keveset fogyasztó áramkör,mely elektromosan korrózióvédelmet
          Elképzelem amint a mai computeres verdákban csak úgy kóborolnak ilyen olyan miniamperek ....
          korompaiistvan és OdinHEM kedvelte ezt.

Komment

Szervusz Joker!

Van igazság az írásodban,meglehet sok is,de most korlátozzuk,a nevezett kütyü használatát a "mi veterános" járműveinkre.
            Azt tudom,hogy az elektromos befecskendezésű autók javításkor,az akkusarkok eltávolítása után,mindjárt az ECU.-t kell kivenni,amennyiben,valamilyen elektromos géppel akarunk dolgozni,vagy esetleg,hegesztünk a karosszérián.

Üdvözlettel:Che
            korompaiistvan kedvelte ezt.

Komment

Persze , gondoltam , csak tetszett a gondolat...

Komment

Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                Nem-igen találni róla referenciákat,vagy olyan tapasztalatok leírását,mely a készülék hasznosságát
                A pannonia lámpafely a referencia,abba alapból belevezették az áramot az egyenirányitó miatt.
                Meg kell vizsgálni,és az kézzelfogható tapasztalat lessz.
                "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Kedves matapu! Ez a lámpafej általában még is elrozsdásodott. Én amit írtam az egy TÜV vizsgás módszer,használták távvezetékek korrózió védelmére az olaj iparban. Üdv. Sepy
                  mátéapu kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                  Working...
                  X