Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Homokszórás

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    #61
    mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Én most a műanyag konténerre kattantam rá mikor közel teleesett esővízzel milyen jó medence lenne elásva ,és most milyen jó szórókabin lenne belőle????!!!!!
    Az egy köbméteresre gondoltál, IBC a neve? A 220 literes hordó nem jó, a hátsó sárvédő is alig fér bele Legalább megmarad cefrének
    A köbös ballon annyira nem ideális, mert a váz csak átlósan vagy valamelyik végét felemelve férne be, félő, nem érnéd el a végeit. Bár láttam olyan kabint is, amiben 2x2 kesztyűnyílás van.
    Azon gondolkodom, hogy nem lenne praktikusabb egy széles, mély de lapos kabin?

    Building a homemade sandblasting cabinet without sandblasting cabinet plans can be fun. This is how you can build your own DIY media blasting cabinet.

    Komment


      #62
      SzBalogh eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Azon gondolkodom, hogy nem lenne praktikusabb egy széles, mély de lapos kabin?
      Őszintén...?!Mikor egy favázra szegezett traktorbelsővel borított izében:lefuvattam a pannóniámat ,úgy gondoltam nem fogok kabint építeni...keserves kenyér az a munka is,éljem meg belőle az aki rászorul.Nem egy hobbikategória szerintem,az épitésbe heccelt pénzt és energiát inkább forditsd a járgányod javításába....
      "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

      Komment


        #63
        mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Őszintén...?!Mikor egy favázra szegezett traktorbelsővel borított izében:lefuvattam a pannóniámat ,úgy gondoltam nem fogok kabint építeni...keserves kenyér az a munka is,éljem meg belőle az aki rászorul.Nem egy hobbikategória szerintem,az épitésbe heccelt pénzt és energiát inkább forditsd a járgányod javításába....

        Itt a pont !
        A homokolósdi , egy ugyan olyan dolog mint a marógép , eszterga vagy hasonló gépek . Amíg csak a kabin és kompresszorod van - addig nincs semmid ! Ez a játék igénnyel egy külön helyiséget , egy csomó tároló edényt a különböző anyagoknak , egy szita rendszert az újra felhasználhatóság miatt . stb , stb ....

        És persze egy embert teljes egészében . Ennek a motyónak csak akkoer van létjogsáltusága , ha a környéken megoldhatatlan a dolog . De akkor meg ott buktad , hogy oda szoknak az emberek - akkor meg csinálhatod állandóan . Persze ez lehet jó is - de innentől viszont Te vagy a homokozó ember ! Ennek minden jó és rossz oldalával .

        Komment


          #64
          Máshogy állok hozzá Ez hobbi, tehát minden melefér. Kárba nem vész, legfeljebb eladom ha nem lesz kihasználva.
          De a fô gondolat mögötte az, hogy homokszórás után azonnal festhessem, ne legyen összefogdosva zsíros kézzel, ne kelljen várni a fényezôre miközben újra visszarozsdásodik.
          Régen apu vitte el az alkatrészeket homokszóratni, és egy csomó rozsdás krátert hagytak. Ha magam csinálom addig fújom, míg tökéletes nem lesz.

          Komment


            #65
            Én egyetlen valamiért / motor vagy bármi más / nem ölnék bele pénzt és időt, hogy csináljak egy szóró kabint. Egy váz már nem kis db. nem fér egy hordóba. Meg én tartom magam a régi szóláshoz: suszter maradjon a kaptafánál! Miért is 1 ki minek a mestere annak a huncutja. Valakitől kuncsorognod kell , hogy adjon megfelelő szemcse nagyságú anyagot. Nem úgy működik majd kisebb nyomást állítok és kész kis tételben nehezen elérhető zsákosan meg nem éri meg hobbi szinten szerintem. Elviszed egy megfelelő szakihoz megcsinálja / ha kráteres még fújatod / a festéshez meg Te akarsz hozzá fogni legalább is alapozni lesz időd és maradék zséd mert nem költötted egy felesleges gépre. Azért neveztem annak mert ha nem egy komoly valamit csinálsz csak kókányolsz benne ha meg meg akarod csinálni rendesen és csak saját használatra készül félig holt tőke. Valaki azért vesz eszterga padot, hogy néha molyol apró dolgokat rajta ám tegye de mindegyik egy szakma a maga tudás igényével és buktatóival szükséges tapasztalok meglétével. Ha ez nincs meg az esetleges fizetség nem fedezi az idődet és a költségeket. Persze mindenki azt csinál amit akar vagy ha teheti amit szeret. Az időt elfecsérelni kár mert mindent nem tud az ember megcsinálni még ha szeretné is. Lehet ez egy saját vélemény de én erre jöttem rá a fejem felett elsuhanó évekbe.

            Komment


              #66
              SzBalogh eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              Ha magam csinálom addig fújom, míg tökéletes nem lesz.
              Remélem tudod azt is ,hogy azonnal alapozni kell...ha bele kell javítani a lemezekbe akkor is,mert egy nap elég a rozsda már dolgozik....
              "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

              Komment


                #67
                Szervusztok!


                Nem értek egyet a "suszter maradjon a kaptafánál" mondással,már-csak azért sem mert,ha tudnátok,hogy régen a lábbeli készítés hány irányba ágazott szét,-eltátanátok a szátokat,de most ebbe nem szeretnék belemerülni.

                Egy magát vasas embernek valló ember,igenis próbáljon sokoldalú lenni és,ha otthon is gyakorolja a szakmát rendezkedjen be lehetőleg úgy,hogy általában mindent meg tudjon csinálni.Nekem nagyon keserű tapasztalataim vannak arról,ha másokra bíztam valamilyen munkát,még akkor is,ha jól megfizettem.Nem szabad arról sem megfelejtkezni,hogy ami nekünk hobbi,tehát afféle örömmunka,másoknak csak kényszer és pénzkereseti lehetőség és ezt nagyon sokszor visszatükrözi az elvégzett munka minősége.Arra is gondolni kell,ha valahová elviszel valamit,akkor arra várni kell,mert a kedvedért nem fognak semmit félbehagyni,azután múlnak a napok,érdeklődni,könyörögni és a végén jó mélyen belenyúlni a zsebbe.Nem tudom,hogy SzBalogh hány éves de.ha fiatal és van energia és ambíció,hely és már kompresszor,sőt kismértékben már műveli is a homokszórást,miért ne csinálna magának egy kabint.Vitathatatlan előnye származik belőle,mert akkor és úgy csinálja,ahogy szereti és ott van a szórás utáni alapozás szinte azonnali lehetősége.

                Már sokszor esett szó arról,hogy a veteránozás szinte nélkülözhetetlen eszköze a forgácsolás,ezért igenis jó dolog,ha van otthon eszterga,marógép és a szükséges kisgépek szerszámok és természetesen egy műhely,amit talán először kellett volna említenem,mert anélkül nem megy.Az,hogy költünk e ilyesmire,vagy sem,természetesen függ a jövedelmünktől de,ha az kevés is,szép apránként össze lehet hozni egy jól felszerelt műhelyt,ami később a megélhetésbe is besegíthet,ha nem vagytok olyan balfaszok mint én,hogy szinte mindenkinek ajándékba csinálok mindent,de azért egész jól elvagyok és nem irigykedek senkire,jól alszom és nyugodt vagyok.

                A saját műhelybe rengeteg lehetőség van,elsősorban,hogy akkor csinálom és olyanra,amikor akarom igaz,hogy létrehozni nehéz,de a végén kifizetődik.

                Van egy barátom,megtehetné,hogy akár új autót,motort vegyen,de mindig valamilyen régiséggel szeret furikázni,össze is jött neki,vagy tizen-húsz autója,van aközt Inocenti,Autobianchi,NSU prinz,Citroen visa,meg a fene tudja mi még.Legutóbb vett egy Renault Express dieselt .Mint a Renaultra jellemző,bokáig el volt korrodálva,elvitte egy karosszériáshoz,aki úgy 250 000,-Ft ért meg is csinálta,-megcsinálta?A karosszéria munka után belerakták a motort és kapásból majdnem leégett az egész autó,mert ebbe a kocsiba a küszöbben és a váznyúlványokban futnak a vezetékkötegek,melyeket nem húztak ki a karosszéria munka előtt,hanem több helyen átvágtak,megsértettek,mely által az elektromos szerkezetek működtetésekor zárlat keletkezett.Sajnos a barátom így járt,de bárki járhat így és nincs felelős,ezért az a véleményem,hogy a saját magunknak végzett munkának nincs párja,akkor is el lehet tolni,de akkor csak magunkat okolhatjuk.


                Üdvözlettel:Che

                Komment


                  #68
                  Nyomtam ugyan egy tetsziket, de az itt kevés. Minden szavaddal egyetértek.

                  Komment


                    #69
                    Ugye - csak a vita kedvéért !!! mert abból még békülés is lehet !!!

                    Szóval : szerintem nincs igazatok . Kezdve kicsit messzebbről , ne keverjük össze a MEG TUDOM CSINÁLNI és a azt aki ezt csinálja éjjel nappal csukott szemmel és álmában is . Aztán ami manapság maximálisan kiveri nálam a biztosítékot : megnéztem a birkatubon nem is olyan nehéz , mérnetunnám énis megcsináni ?

                    Pl CZsolti , aki rajzolt nekem valami olyant amit én biztos meg tudtam volna csinálni ---- egy köteg összefirkált lap után , és amikor kész akkor még mindig megkérdezték volna a forgácsolók -ki volt ez a fasz aki ezt rajzolta ? Ehelyett , tisztelve a tudását inkább elmentem 200 km-t ---és kaptam egy tökéletes dolgot .

                    Vagy egy kézzelfoghatóbb példa : készülni fog hamarosan egy tolókapu nálam . Én valaha , már Krisztus előtt 82' ben víztornyot hegesztettem Szabolcsban ---- ennek ellenére Mir -Mur fogja csinálni , én pedig addig összedobok egy motorgenerált ( amiért eljönnek hozzám akár külföldről is , valamilyen okból ...) amiből kifizetem .

                    Aztán itt a homokolás . Senki nem a -"meg tudom csinálni " gondolatot vitatja , csupán azt próbáljuk mondani , hogy az evvel járó körítés , HA IGAZÁN JÓL akarjuk csinálni --------kirívón , köszönő viszonyban sincs az eredménnyel .

                    Aztán ha belegondolok , miért ne ... láttam a jó-fogáson egész olcsón kemencéket amiben lehet fémeket olvasztani ... miért ne ?? bányászsapkám van , csákányom van ..... aztán megönthetem magamnak az esztergályos alapanyagot ...

                    Komment


                      #70
                      Az igazság relatív,mindig a győztesek teszik az igazságot azután,ha más győztes lesz,más lesz az igazság is.A szakmám esztergályos,hogy milyen minőségben művelem azt mások mondják meg mindig,-nem én.Függetlenül a tanult szakmámtól,mindig törekedtem arra,hogy ne csak esztergályos legyek,hanem vasas,az-az ha hegeszteni kell akkor azt,ha reszelni kell azt,....műveljem a legjobb képességem szerint.Amikor először odaálltam az esztergapad elé,ahhoz sem értettem,de meg akartam tanulni és a szakmában mindig olyan példaképeket választottam,akikre nem a pofájuk miatt nézett fel a többi munkás.A legjobb esztergályosnak,akivel összehozott a jósorsom,pl.kerékpárműszerész volt a tanult szakmája,de túlnőtt rajta,-vajon miért,azért mert többre törekedett,egyébként Búza Nándornak hívták.Nos ez az ember,ha kellett csapágyat öntött,ha kellett gumit sütött és a szerszám és proto műhelyben,érdemes volt kikérni a véleményét,minden bonyolultabb feladattal kapcsolatosan,ráadásul még jó ember is volt,nem reszelt fiókban.

                      Természetesen mindenki másképp lát mindent,a magam részéről ragaszkodom a fenti hozzászólásom tartalmi részéhez és ezután is szeretnék a vasas szakmában több ismeretet szerezni.

                      A végére,csak egy kérdés,minek tartassz esztergát és marógépet,ha általad is már többször kinyilvánítva,nem vagy benne vérprofi?

                      Üdvözlettel:Che (nem haragszom egyáltalán,de ettől még békülhetünk)

                      Komment


                        #71
                        Na, az eredeti kérdés a váz szórásra is kényelmes kabin méret volt.

                        Komment


                          #72
                          Én is békülök Veletek bár nincs miért LEGALÁBB IS REMÉLEM. A homokolásról az az én véleményem- bocs. Barátom Józsi nem akartam rosszat mondani a Suszterral kapcsolatban mert az régen egy nagyon fontos és sokrétű szakma volt ma sajnos kihalóban van mint oly sok szakma. Tudom számodra fontos családi emlékeket is őrzöl vele kapcsolatban.

                          Komment


                            #73
                            Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            A végére,csak egy kérdés,minek tartassz esztergát és marógépet,ha általad is már többször kinyilvánítva,nem vagy benne vérprofi?

                            Bizony egy pillanatra megakadtam ! Már majdnem azt mondtam : igen igazad van ! megfogtál ! ---- bort iszok és vizet prédikálok ..

                            Aztán megráztam az agyam...

                            A gépekhez ( olyan felszereléssel amiért mindenki megnyalná a 21 úját ...) jókor jutottam hozzá , amennyiért most egy közepes homokoló cájgot meg se mutatnak . Ez az anyagi pillanat , pedig pont egybe esett a motorversenyzésem fénykorával . Amikor naponta kellett valami kis bizbasz amivel rendszeresen elhajtottak a mesterek .....

                            Aztán mivel az iskolában megmutatták a gépműhelyt , gondoltam , ha tisztelem a gépeket , kicsit közel engednek magukhoz . Rengeteg elbaszott kés ,anyag -és egyszer az EAN-on is kellett javítani .... árán nagyon jól kikupáltam magam ----de szinte csak a járműveknél felmerülő dolgokban . Tehát nyugodtan merem mondani ezekben profi vagyok . De mégsem vagyok forgácsoló szakember .

                            Elfogyott a lendületem ..... mert olyan sok minden van a fejemben , hogy nem tudom megfelelően leírni . A fő vonala talán az lenne , hogy sok mindent láttam ebben a témakörben és emiatt illetve az öregedés miatt vannak határozott véleményeim dolgokról ... ( biztos , hogy nem mind jó és helyes --de én sem vagyok különb mint bárki más )

                            na , majd szóban !

                            Komment


                              #74
                              joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              A gépekhez ( olyan felszereléssel amiért mindenki megnyalná a 21 úját ...) jókor jutottam hozzá , amennyiért most egy közepes homokoló cájgot meg se mutatnak . Ez az anyagi pillanat , ............... Amikor naponta kellett valami kis bizbasz amivel rendszeresen elhajtottak a mesterek .....
                              Szintén hasonlóan jókor voltam jó helyen. Autószerelő tanulóként megtanítottak rózsamaróval fészket marni, utána Ifa, Zuk, fékdobot esztergálni (felszabályozni) ferodolozni, fékpofákat kuplungtárcsát, ott láttam és tanultam a fémszórás alapjait, ott már homokszórtam és festettem pótkocsikat, tanulóként nem szívesen csináltam ezeket, de most látom 52 évesen hogy ha újra tanuló lehetnék több mindent ellesnék az öreg szakiktól, de utólag okos az ember, már mint Én. Most viszont ezek a munkák adják a megélhetésem alapját + a hegesztés.
                              Átköltöztünk egy másik telephelyre így sok minden kidobásra ítélt hasznos anyaghoz hozzájutottam kilós áron. ebben van egy homokszórókabin is, egy régi kismarógép megmunkálófej és szerszámok nélkül, meg rengeteg kis apróság amit nem írok le mert nekem hasznosak másnak meg szemét. Én is barkácsolós tipus vagyok mindent megszerelek, megjavítok alumíniumtól az öntöttvasig, egy dolgot viszont nem szeretek ha gyors taknyolós munkát akarnak csináltatni velem. Most még mindig a Fiam autóját karosszériázom, ezért hanyagolom a saját munkáimat de azért egy két fusi megtalál, a homokszóróhoz egy erősebb kompresszort kellene néznem, ha sikerül, felrakom a homokszóró kabinom fényképét, nem egy nagy durranás de működő képes teljesen.

                              Komment


                                #75
                                Na hát valami ilyesmi a terv. 2db OSB lapból kiadja.

                                Komment

                                Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X