Atti69 eredeti hozzászólása
Hozzászólás megtekintése
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Homokszórás
Collapse
X
-
ritt74 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseKiss Ati ? Orkánnál esetleg?
Leave a comment:
-
SzBalogh eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseIgen a szinkronizáláshoz tökéletes de a szervízkönyvben a vakuum mértékét is megadják. Nálam 120-150 Hg mm.arra meg mindenki a tudása javát adja !
Nekem a szinkroncső egyben van,így sokkal érzékenyebb a beállítás,mert a két henger rezzenésekre is mutatja az eltérést,nem kell sok méter magas cső,és nem tudja felszippantani sem.Igaz csak kéthengereshez jó,de szerintem pontosabb sok vákum-óránál..
- 1 like
Leave a comment:
-
mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseÉn a karbiszinkront bebzincsővel és olajjal oldottam meg nagyon érzékeny,szerintem jó,egy 15-m-es lécre gyorskötözövel felkötve U-alakban 50-60-cm ig olajjal töltve a két végét a karbira kötve jól beállítható a motor.(Elég csak a mesterkarbin beállítani, és a többit hozzá igazítani ahogy írtad.
Ma reggelre leesett az első hó1 kép
- 1 like
Leave a comment:
-
SzBalogh eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseÉn is most állítottam be, talán már nem fog túlfolyni. Kíváncsi vagyok
Én a karbiszinkront bebzincsővel és olajjal oldottam meg nagyon érzékeny,szerintem jó,egy 15-m-es lécre gyorskötözövel felkötve U-alakban 50-60-cm ig olajjal töltve a két végét a karbira kötve jől beállítható a motor,az üresjárati csavar nálam 1,5-2-között van.
A karbi nyomáspróbát úgy csináltam,a satupadon a felszerelés szögében rögzítettem a karbikat és próbatankról kb:1m-magasságból egy napig papírlap felett nem láttam folyást,a régi karbi egy órán belül átengedett.
- 3 likes
Leave a comment:
-
mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseEz a karbi egy átok...Sajnos ezzel kell együtt élnem. Állítólag jobb, mint a Mikuni. Szépen ki lehet tisztítani a fenti cuccok nélkül is. Az enyémben 15 évig állt a benzin. Először fecskendővel nyomattam át Brigeciol-t az összes járaton. A tűszelep fészket fel lehet polírozni (fapálca, gyémántpaszta), vagy olyat is olvastam, hogy egy megfelelő méretű acélgolyót finoman rányomnak és az szépen felfrissíti a peremet. Egyébként nekem is tele volt az olaj benzinnel :/ A Legend TT-re és társaira 17mm úszómagasságot (az úszóház teteje felett 1,5mm-el legyen a benzinszint) és 2,5 kifelé fordulat keverékállító szelepet javasolnak. Alapból sokkal fentebb van a benzinszint (talán 14mm vagy hogy) és szegényebbre van állítva a keverék. Én is most állítottam be, talán már nem fog túlfolyni. Kíváncsi vagyok
Már csak az új úszóház-tömítéseket várom (Kawasaki néven keresve 2500Ft egy négyes csomag
) de lehet, hogy kap Hylomar-t, amíg állítgatni kell. A karbi és hengerfej közötti gumik nem a motoromra valók voltak, megszakadtak és fals levegőt szívott. Három eredeti gumi csatlakozó 12000Ft volt. Már csak egy kis higanyt kell kölcsönvennem a melóból az alapjárati vacuum beállításhoz meg szinkronizáláshoz
Ma Pannónia karbikat tisztogattam szódávalA háromból egy pöpec kijön majd.
- 1 like
Leave a comment:
-
SzBalogh eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Leave a comment:
-
SzBalogh eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseMegint a Triumph-ot szerelgettem. Sikerült beindítani de elég hektikusan viselkedett. Újabb kört futok a karburátorok tisztításával. Immár az alapjárat keverék szelepet is szétszedtem és találtam pár írást és videót, amiben szódabikarbónát használnak tisztításra. Tegnap ki is próbáltamAmit én használtam valójában mosószóda volt (Na2CO3) mert ez volt otthon. Most viszont vettem szódabikarbónát (NaHCO3) a többihez. Állítólag a vas felületet passziválja is, nem kell utána azonnal festeni, mint pl. homokszórás után.
Az a jó benne, hogy a kis járatokba is be lehet fújni, ki lehet vele tisztítani. Persze eldugul, de utána vízel (pl. ultrahangos kádban) kioldható.
- 1 like
Leave a comment:
-
Megint a Triumph-ot szerelgettem. Sikerült beindítani de elég hektikusan viselkedett. Újabb kört futok a karburátorok tisztításával. Immár az alapjárat keverék szelepet is szétszedtem és találtam pár írást és videót, amiben szódabikarbónát használnak tisztításra. Tegnap ki is próbáltamAmit én használtam valójában mosószóda volt (Na2CO3) mert ez volt otthon. Most viszont vettem szódabikarbónát (NaHCO3) a többihez. Állítólag a vas felületet passziválja is, nem kell utána azonnal festeni, mint pl. homokszórás után.
Az a jó benne, hogy a kis járatokba is be lehet fújni, ki lehet vele tisztítani. Persze eldugul, de utána vízel (pl. ultrahangos kádban) kioldható.5 képek
- 1 like
Leave a comment:
-
SzBalogh eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseÜvegyzsemcse vagy üveggyöngy? A második mondatot elmagyaráznád kérlek
- 4 likes
Leave a comment:
-
joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseNehéz úgy adni tanácsot , hogy tessen , de nem tudom megállni . Ha nem csak néhány alkalomra tervezed azt a dobozt , akkor valami kidobott linóleummal béleled ki . Főleg ha még acélsörétről is álmodsz .
Leave a comment:
-
mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseÜvegszemcsét használok jelenleg 3 féle méretben. Amit kivesz az élszívó ,az a finomító anyag.
Leave a comment:
-
Üvegszemcsét használok jelenleg 3 féle méretben. Amit kivesz az élszívó ,az a finomító anyag.
- 5 likes
Leave a comment:
-
Nehéz úgy adni tanácsot , hogy tessen , de nem tudom megállni . Ha nem csak néhány alkalomra tervezed azt a dobozt , akkor valami kidobott linóleummal béleled ki . Főleg ha még acélsörétről is álmodsz .
A karbit meg tedd ki dísznek , emlékeztetőül , hogy ez volt az első munkád .
- 4 likes
Leave a comment:
Leave a comment: