petiv eredeti hozzászólása
Hozzászólás megtekintése
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Gyöngyszórás-alutisztítás Siófok illetve Győr környékén
Collapse
X
-
Elolvastam, és ezért is mertem indítani ezt a fórumtémát, mert itt kaphatok igazán választ a számomra tisztázatlan "felújítási fogásokra", több irányból, tapasztalt mesteremberektől amit rajtam kívül más is hasznosíthat! Amiatt írtam, h "Elismerem" joker írását, mert nem akartam hogy félreértés legyen belőle.
Ugyanis nem kötekedésképp írtam amit írtam, hiszen alighanem minekünk, akik ezt a fórumot olvassuk egy a célunk!
- 2 likes
Komment
-
Most kerülök abba a stádiumba hogy a blokkal is tudok foglalkozni!Szeretném le pucoválni róla(főleg a henger és hengerfejre)rárakódott szmötyit!Csak hogy mivel fúrni nem kell a hengert,félek hogy a Trisós víz vagy megmarja vagy berozsdáltatja(na ezt jól meg írtam!) a henger belsejét!!!Féljek vagy ne?!Vagy tömjem be valamivel?Ilyet még sosem csináltam!!SEGÍTSÉG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!(de ha nem akkor szutyi marad kicsit!)
Komment
-
Szia Apacsavo!
Ha nem idegenkedsz a Hammerite fényes ezüstjétől, akkor meleg szívvel ajánlom. Egy kis doboz bőven elég. Írják ugyan, hogy alumíniumhoz mindenféle alapozója szükséges. Én enélkül rákentem a sztenderemre, ami előzőleg lezsírtalanítottam acetonos foltbenzinnel. Az eredményt itt láthatod:
Kép 3 /21 a(z) <span class="normal">Jelen állapotában</span> albumból
Ami ezüst színű, az mind így lett lefestve. Jó az acéllal más a helyzet az igaz. Én a blokkot is ezzel fogom lekenni. A hengerfejet persze nem, azt polírozom. A hengeren jól mutat a bordák köze feketére fesve + bordaél polírozva megoldás. Én valami ilyesmit akarok csinálni a Jawa blokk legalsó bordáival.
Ha nem jön be, azért ne haragudj meg rám!
- 3 likes
Komment
-
Szia apacsavo!
Én úgy csináltam, hogy az olajsaras lerakódást letisztítottam róla amennyire csak lehetett. (kis fadarabbal / rossz csavarhúzóval kipiszkáltam a bordák közül)
Ezután citromsavas forróvízben hagytam állni 1 estét. Ezután az eredmény:
Szárazra töröltem, drótkefével "utókezeltem", és lefújtam hőálló feketével a kitakarás után:
A hengerfurat felülete nekem nem sérült.
- 3 likes
Komment
-
Kedves Apacsavó! Énnekem ajánlottak egy alu. tisztítót Nerta ATC-100 a hétvégén kifogom próbálni. Neten utána tudsz nézni esetleg. Veterános kipróbálta már és látták is olyan lett a blokk mint ami most jött ki a gyárból! Hát majd meglátom. Az egész blokkot leakarom vele kezelni és utána a dekliket polírozni fogom.
- 4 likes
Komment
-
sepy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseNerta ATC-100 a hétvégén kifogom próbálni. Neten utána tudsz nézni esetleg.
Erről jut eszembe: "Feltaláltam az anyagot, ami mindent felold a világon. De MIBE TEGYEM???"
- 2 likes
Komment
-
Engedd ki a palackból hiszen sok gátlás létezik melyektől jó lenne megszabadítani az emberiséget! Az üvegen pedig ez az anyag felületi hibát okozhat gondolom/ opálosíthat/ ettől még az alun jó lehet!Az üvegen a silikon is hasonló hibát okozhat, mindettől függetlenül bocs de ez segítő szándék volt!
Komment
-
Én egy hónapja keresgélek szemcseszóró szekrényt. ( Mert ugye a suszternak nincs ideje a cipőjére ) kb 220 literest , vagy felette. A szerszámpiac.hu tele van vele, de a java része kamu. Vagy már eladták, vagy nepperé, vagy hülyének néznek. Ha tudtok valamit , szóljatok. Csak gyári ,vagy igényes kell.
- 2 likes
Komment
-
Én egy hónapja keresgélek szemcseszóró szekrényt. (Mert ugye a suszternak nincs ideje a cipőjére) kb 220 literest , vagy felette. A szerszámpiac.hu tele van vele, de a java része kamu. Vagy már eladták, vagy nepperé, vagy hülyének néznek. Ha tudtok valamit , szóljatok. Csak gyári ,vagy igényes kell.
És ha az egyik oldalát leszedem és fóliával kiegészítem még egy váz is belefér :P
No persze csak kis hobbi homokszóró pisztolyhoz. Itt-ott száll belőle a por a lyukakon, de össze nem lehet hasonlítani azzal amikor e nélkül fújtam. És persze össze lehet benne gyűjteni a homokot.
És leszámítva azt a pár elhasznált hegesztő elektródát meg flex korongot ingyé vót
- 2 likes
Komment
-
mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseés vegyél meszet.
Komment
Komment