Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Blokkszéthúzó készítéséhez keresek szakembert

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Szervusztok!

Meglehet,-hogy az ember túl szakmai szemmel látja egy probléma megoldását,de úgy gondolom,hogy egy alapvetően technikai kérdésekkel foglalkozó fórumon,ezt valahogy így kell.Azért kell így,mert a műszaki ismeretekkel nem rendelkező olvasók,így legalább megtudják,hogy azonos méretű menetek között is lehet eltérés,és esetleg nem próbálnak majd meg eltérő emelkedésű csavarokat összehajtani és ezáltal tönkretenni,mindkét darabot.

Minden írásommal próbálom átadni az életem folyamán összegyűlt tudást és tapasztalatot,mert nagyon örülnék neki,ha mások is átvennék azt,-a fene se akarja a sírba vinni.Ami a tanulást illeti,-úgy vélem,hogy egy eltérő szakmájú embernek sem árt,ha már technikával is akar foglalkozni,hogy rátanuljon egy kicsit.Amennyiben nincs tisztában valamivel,elég csak a neten rákeresni szakirodalomra,egy kicsit olvasgatni és máris tisztában lesz,pl. a menetekkel.

A skiccen ábrázolt rajzról,egyébként el lehet készíteni,azt a szerszámot,attól függetlenül,hogy sok rajztechnikai hiba van benne és úgy gondolom,hogy itt egyetlen,akár kritikusnak tűnő írás sem rossz szándékból született.Az ember csak segíteni szeretne és csak annyit,hogy törekedjünk a tökéletesre.

Üdvözlettel:Che
    Ezt megértjük és nagyon köszönjük!

Én csak a saját esetemre gondolok amikor legjobb tudásom szerint elkészítettem egy műszaki rajzot egy villamerevítőhöz. A lakatos sógorom felismerte mi akar lenni, értette a méretezést, stb.
    A sógor apósa gépész, na neki már voltak fenntartásai ezt azt nem akart megérteni. Annyira nem volt rossz a rajz csak mereven gépész fejjel gondolkodott. Azt akarom ebből kihozni,hogy néha a képzelőerő sokat segít, nem kell mindíg szigorúan a papírformára hagyatkozni.

A tanulásról csak annyit hogy tanuló koromban gyakorlat alatt gombát szedtünk fociztunk stb.
    Mindennel foglalkoztunk (hála az oktatónknak) csak a szakmai dolgokkal nem igazán.
    Tulajdonképpen az életben tanultam meg a szakmát. de szerencsére ha sok ésszel nem is de kézügyességgel elég jó megáldott a sors

Komment

Kedves Draki!Nem rosszakarásból írjuk hülyeségeinket csupán segítő szándékból de mint az építészetben a gépészetben is vannak dolgok melyek ismerete szükséges a dolgok elvégzéséhez azok megismeréséhez. Mindíg méltatják az építészeket pedig a " kőmirges" ki megvalósítja a terveket, róluk pedig igen kevés szó esik. Ha nem beszélnénk gépész nyelven / Withwort , Metrikus.. stb. menet aki nem szakma beli nem is nézne utána miről van szó. Szerencsére ma már rákeresni dolgokra és bővíteni ismereteinket sokkal könnyebb mint régen. Én számomra is gond egy kemence boltív vagy egy egyenes fal megrakása/ tudom ha ledől akkor járda lesz/ !. Mint minden szakmának ennek is megvan a szabálya miket figyelembe kell venni. Itt azért lássuk be sokkal pontosabb illesztésekről, megmunkálásokról van szó. No de nem akarok a gépészek mellett papolni de egy jó betonkeverő nélkül a Te munkád is keservesebb lenne.Mindannyiunk szakmai hozzáértésére szükség van. Bizonyára ha mi egy építész oldalra tévednénk furcsa dolgokat zagyválnánk össze még akár a " misungról"is. Beszéljünk a dolgokról ,hogy tanuljunk egymástól úgy gondolom azért van ez a Fórumunk.

Komment

sepy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Kedves Draki!Nem rosszakarásból írjuk hülyeségeinket csupán segítő szándékból de mint az építészetben a gépészetben is vannak dolgok melyek ismerete szükséges a dolgok elvégzéséhez azok megismeréséhez. Mindíg méltatják az építészeket pedig a " kőmirges" ki megvalósítja a terveket, róluk pedig igen kevés szó esik. Ha nem beszélnénk gépész nyelven / Withwort , Metrikus.. stb. menet aki nem szakma beli nem is nézne utána miről van szó. Szerencsére ma már rákeresni dolgokra és bővíteni ismereteinket sokkal könnyebb mint régen. Én számomra is gond egy kemence boltív vagy egy egyenes fal megrakása/ tudom ha ledől akkor járda lesz/ !. Mint minden szakmának ennek is megvan a szabálya miket figyelembe kell venni. Itt azért lássuk be sokkal pontosabb illesztésekről, megmunkálásokról van szó. No de nem akarok a gépészek mellett papolni de egy jó betonkeverő nélkül a Te munkád is keservesebb lenne.Mindannyiunk szakmai hozzáértésére szükség van. Bizonyára ha mi egy építész oldalra tévednénk furcsa dolgokat zagyválnánk össze még akár a " misungról"is. Beszéljünk a dolgokról ,hogy tanuljunk egymástól úgy gondolom azért van ez a Fórumunk.

Ez a probléma az írásos "beszélgetéssel". Isten őrizz hogy a hsz-em úgy jöjjön le hogy méltatás rosszakarás, vagy hogy bárki hülyeségeket ír.
        Szimplán csak azt gondolom hogy a srácnak túl sok ennyi információ.

Komment

dkari eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          .... Szimplán csak azt gondolom hogy a srácnak túl sok ennyi információ.
          Teljesen egyet értek veled, "konyha szinten" tejesen felesleges mindenféle menetekről, hegesztésről vagy menet (esetleg "finom") vágásról, esztergálásról stb. .. értekezni.
          Mivel a kérdezőnek, látható módon, nagyon korlátozottak a lehetőségei csak olyan megoldás jöhet szóba ami minimális szerszámozottsággal és műszaki ismeretekkel is sikeresen alkalmazható akár "az Isten háta mögött" is.

Komment

Gyula-bá eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Teljesen egyet értek veled, "konyha szinten" tejesen felesleges mindenféle menetekről, hegesztésről vagy menet (esetleg "finom") vágásról, esztergálásról stb. .. értekezni.
            Mivel a kérdezőnek, látható módon, nagyon korlátozottak a lehetőségei csak olyan megoldás jöhet szóba ami minimális szerszámozottsággal és műszaki ismeretekkel is sikeresen alkalmazható akár "az Isten háta mögött" is.

MacGayver nek is csak a szerszámozottsága volt a minimális -----------viszont a műszaki ismeretei nagyok .

Ércsük má meg , a kettő egyszerre alkalmazása esetleg sírást szül . Vagy jól értem ,hogy a gyújtás gyártó tudományod is átadnád nyugodt szivvel - egy kis fórumozással annak akinek csak egy villanykörte van a kezében de fejébe vette ,hogy csinál a Rigára egy ilyen -olyan szuprer kütyüt ....
            Aztán ha nem sikerül .......

Aztán a másik meg az ,hogy ( lehet hogy én vagyok egyedül ) én az összes tanáromtól , mestertől , sőt még csak ismerőstől is ( aki ugymond megtanított esztergálni ) mindig azt mondták : ezt tanuld meg -így kell csinálni , aztán majd ha már tudod hogyan kell , azután beleadhatod a saját gondolataidat is ....
            Utoljára szerkesztve a következő által: joker; 2014 jan. 04, 20:10.

Komment

joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              MacGayver nek is csak a szerszámozottsága volt a minimális -----------viszont a műszaki ismeretei nagyok .

Ércsük má meg , a kettő egyszerre alkalmazása esetleg sírást szül . Vagy jól értem ,hogy a gyújtás gyártó tudományod is átadnád nyugodt szivvel - egy kis fórumozással annak akinek csak egy villanykörte van a kezében de fejébe vette ,hogy csinál a Rigára egy ilyen -olyan szuprer kütyüt ....
              Aztán ha nem sikerül .......

Aztán a másik meg az ,hogy ( lehet hogy én vagyok egyedül ) én az összes tanáromtól , mestertől , sőt még csak ismerőstől is ( aki ugymond megtanított esztergálni ) mindig azt mondták : ezt tanuld meg -így kell csinálni , aztán majd ha már tudod hogyan kell , azután beleadhatod a saját gondolataidat is ....
              Úgy látom nem érted vagy nem akarod érteni, hogy miről van szó.
              A tanáraidnak igaza volt, ők megpróbáltak egy jó szakembert kinevelni, tehát a tanácsaik nagyon is helyénvalóak voltak.
              Ebben az esetben viszont egész másról van szó, éspedig arról, hogy egy műszaki lehetőségek és gyakorlat nélküli barátunk kért véleményt, tanácsot.
              Most is az a véleményem, hogy a "feladat" megoldható egyszerű eszközökkel, minden "falusi" vasboltban kapható alkatrészek és kevés gyakorlattal is, ugyanolyan minőségben mint egy csilli-villi, szakmailag kifogástalan célszerszámmal.
              De ne felejtsd barátunk nem azt kérte, hogy esztergályossá vagy ne adj' Isten gépész mérnökké képezzük.
              Barátunknak most is azt javasolom, hogy válassza a legegyszerűbb megoldást. Neki nem kell "szégyenkeznie", hogy "nem volt képes" mást létrehozni.
              Az, hogy hogyan kerül ide a "villanykörte", Mc-Gayver és az elektronikus gyújtás, bár szeretném, de én nem értem.

Komment

Mostmár akár petícióbeadást is hajlandó vagyok kilátásba helyezni a "tetszik gomb" visszaállításáért. Az egy marhaság, hogy mindig így kell megjegyeznem, ha valami nagyon tetszik. Minden hozzászólás mellé szívesen klikkeltem volna. (Persze, ha valami szoftverkorlát miatt van így, akkor tárgytalan. )

Ha belegondolok, hogy a műszaki életben mennyi mindent akartak megtanítani nekem, de nem tanultam meg - legfeljebb a saját káromon - mert lusta voltam. Ellenben ha érdekel valami, akkor annak töviről hegyire képes vagyok utánajárni.

Gyakran jönnek rám ilyen rohamok. Teljesség igénye nélkül: számítógép kezelés, programírás, sakkozás, legutóbb pedig a html-nyelv rejtelmei. Ezeket ma is kisebb-nagyobb megszakításokkal, de a mai napig is űzöm és a tudásnak napi szinten hasznát veszem.

Többször is írtam itt a fórumon - most is megjegyzem -, hogy igyekszem mindig úgy fogalmazni, hogy a nem szakmabeli is megértse lehetőleg. De vannak szakkifejezések, amiket meg kell tanulni, különben elvész az ember. Én úgy vélem, hogy a szakmai pirongatás nem jellemző erre a fórumra. (Na jó, max. viccelődés szintjén.) Itt egészen másképpen érzem magam, mint egy számítástechnikai üzletben, ahol a huszonegynéhány éves magasszinten képzett nagyképernyős eladó felvilágosít hiányos hardverismereteimről. (Pl. hogy elsőre nem ismertem fel a DDR-1 és DDR-2 RAM közötti nyilvánvaló különbséget, ami kb. annyi egyébként, mint a metrikus és Withworth menetprofil közötti eltérés első látásra.) Aki volt már hasonló helyzetben, az tudja,, hogy miről beszélek.

Egyébként nevetnék, ha a hsz-ok alatt holnap megjelenne a kép az elkészített szerszámról.
                Utoljára szerkesztve a következő által: CZsolti; 2014 jan. 04, 21:02.

Komment

CZsolti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  ...
                  Egyébként nevetnék, ha a hsz-ok alatt holnap megjelenne a kép az elkészített szerszámról.
                  Közös lenne az örömünk!

Komment

Kedves Taurus 1047!

Nem tudom,hogy sikerült e előbbre lépned a skiccen ábrázolt szerszám legyártásában,de úgy gondoltam,hogy tényleg örüljön már mindenki és ne csak írogassunk,-én elvállalom neked megcsinálni,ha idáig nem jelentkezett senki.

A szerszám legyártásáért nem kérek semmilyen anyagi ellenszolgáltatást,de azért vannak feltételeim,amelyek tulajdonképp érted vannak.

Feltételeim:

1. Készíts a szerszámról,egy minden tekintetben szabályos műszaki rajzot,melyet itt a fórumon tegyél közzé! Megjegyzem,számomra nem fontos,mert én el tudok igazodni,a meglévőn is.

2. Kérek egy bemutatkozást,melyből többet tudunk meg rólad.Nem kell kitárulkozni és személyes adatokat sem kell közölnöd,de azért kerüljünk már egymáshoz közelebb.

3. Vásárold meg a szükséges anyagokat,küld el a címemre és a csomagba az anyagokon kívül,helyezz el annyi pénzt,mely futja,az elkészült szerszám visszaküldésének postai költségét! A csomagot úgy készítsd el,hogy nekem doboz fabrikálással ne kelljen foglalkoznom,csak annak lezárásával és feladásával!

A csomag kézhezvételétől számítva én garantálom,hogy az elkészített szerszámot hét munkanapon belül a címedre postázom,természetesen csak akkor,ha az 1;2;és3. pontban felsorolt feltételeimet teljesíted.Meglehet hülyeségnek tartod az egészet,én komolyan gondolom és,ha jobban belegondolsz,-érted van!Sajnos nem vagyunk szomszédok,ezért nem tudlak áthívni,más módot nem tudok kitalálni,-hogy épüljön mindenki,-még én is!

Üdvözlettel:Che Kotasz József 5900 Orosháza Felhő u. 12

Komment

Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      Kedves Taurus 1047!

Nem tudom,hogy sikerült e előbbre lépned a skiccen ábrázolt szerszám legyártásában,de úgy gondoltam,hogy tényleg örüljön már mindenki és ne csak írogassunk,-én elvállalom neked megcsinálni,ha idáig nem jelentkezett senki.

A szerszám legyártásáért nem kérek semmilyen anyagi ellenszolgáltatást,de azért vannak feltételeim,amelyek tulajdonképp érted vannak.

Feltételeim:

1. Készíts a szerszámról,egy minden tekintetben szabályos műszaki rajzot,melyet itt a fórumon tegyél közzé! Megjegyzem,számomra nem fontos,mert én el tudok igazodni,a meglévőn is.

2. Kérek egy bemutatkozást,melyből többet tudunk meg rólad.Nem kell kitárulkozni és személyes adatokat sem kell közölnöd,de azért kerüljünk már egymáshoz közelebb.

3. Vásárold meg a szükséges anyagokat,küld el a címemre és a csomagba az anyagokon kívül,helyezz el annyi pénzt,mely futja,az elkészült szerszám visszaküldésének postai költségét! A csomagot úgy készítsd el,hogy nekem doboz fabrikálással ne kelljen foglalkoznom,csak annak lezárásával és feladásával!

A csomag kézhezvételétől számítva én garantálom,hogy az elkészített szerszámot hét munkanapon belül a címedre postázom,természetesen csak akkor,ha az 1;2;és3. pontban felsorolt feltételeimet teljesíted.Meglehet hülyeségnek tartod az egészet,én komolyan gondolom és,ha jobban belegondolsz,-érted van!Sajnos nem vagyunk szomszédok,ezért nem tudlak áthívni,más módot nem tudok kitalálni,-hogy épüljön mindenki,-még én is!

Üdvözlettel:Che Kotasz József 5900 Orosháza Felhő u. 12

Ezt nevezem én igazán hasznos segítségnek!!
                      Ebből lehet tanulni:" Készíts a szerszámról,egy minden tekintetben szabályos műszaki rajzot,melyet itt a fórumon tegyél közzé! Megjegyzem,számomra nem fontos,mert én el tudok igazodni,a meglévőn is."

Ez biztosan a hasznára válik az úriembernek!

Komment

Persze -csak az a gond , hogy szegény Che barátunk szerintem nem is gondolja ,hogy manapság vannak "bérrajzolók " is .

Komment

Persze -csak az a gond , hogy manapság vannak "bérrajzolók " is

Voltak és vannak. Valamiből élniük kell azoknak az egyetemistáknak is, akik azoknak a térlátást messze nélkülöző, de fizetőképes évfolyamtársaikat segítik hozzá ily módon a diplomához. Nem is sejtik, hogy ezek a fickók lesznek egyszer a főnökeik, vagy ezek döntenek majd el műszaki dolgokat a minisztériumokban, vagy az önkormányzatnál. A bérrajzoló pedig jó esetben elmehet tervezőnek, vagy szerkesztőnek valamelyik gépgyárba havi fixért.

Komment

Sajnos ez a szörnyű valóság! Így születnek a " tanult" döntéshozóink kiknek pénzt duktak a zsebébe mondván tanulj fiam csak az helyett a buliban tölti az időt és mire elvégzi a sulit apu intéz egy egzisztenciát hozzá.

Komment

Szervusztok!

Jelen esetben,ne legyetek már ennyire negatívak,-egy veteránosról van szó!Már annyi hozzászólás van ebben a témában,de érdemben még nem született semmi,legalábbis a színfalak előtt,úgy gondoltam ennyit megtehetek,hogy segítsek.
                              A rajzot nem megalázásként gondoltam,hanem azért,mert azt meg lehet csinálni a harmadik emeleti lakásban is és legalább egy kicsivel képzettebb lesz.A bérrajzolóra nem is gondoltam és most sem gondolok,akkor már neki sem érné meg,ugyanis rajzolni sem rajzolnak ingyen.

Inkább azon töröm a fejem,hogy az a 10x50-es laposvas,nem fog e megívelődni,ha terhelést kap,lehet,hogy célszerű lenne a két oldalára,valamilyen merevítést felhegeszteni,valamilyen 6x25-as laposvasból,ha nem is teljes hosszban,de legalább 150 mm hosszban,szimmetrikusan elosztva.Majd látjuk,a lényeg az,ha csináljuk már jó legyen és az is lehet,hogy megoldódott már az egész.

A döntéshozók,meg el vannak magukkal,főleg most,-mert de jó is lenne továbbra is a húsos fazék közelében maradni,vagy valahogy oda férkőzni,hátha maradt még egy kevés gyöngyöző zsírkarika,mert a cupákok már elfogytak,a fene a jó dolgukat.

Üdvözlettel:Che

Komment

Che eredeti hozzászólása
                                Inkább azon töröm a fejem,hogy az a 10x50-es laposvas,nem fog e megívelődni,ha terhelést kap,lehet,hogy célszerű lenne a két oldalára,valamilyen merevítést felhegeszteni,valamilyen 6x25-as laposvasból,ha nem is teljes hosszban,de legalább 150 mm hosszban,szimmetrikusan elosztva.Majd látjuk,a lényeg az,ha csináljuk már jó legyen és az is lehet,hogy megoldódott már az egész.
                                És mi lenne ha mondjuk U vasból készülne?

Egyébként a szerszám pontos és szabványos megrajzolásához szükséges ismereteket(hiszen csak alap dolgok kellenek hozzá) max fél-1 óra alatt, a gúgli segítségével meg lehet tanulni. Aztán a rajzolás, még rossz kézügyességgel is, csak pár perc(főleg ha még az sem probléma hogy itt-ott fél mm-el eltérnek a vonalak )

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X