Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Krómozó műhelyek

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

demeter eredeti hozzászólása
    Nekem a mai gyártású rugós alátétek gyalulnak le maguk alatt mindent...és három boltban se tudtam másfélét venni. Még ha meghúzza az ember OK, aztán ha lazítja jön az alátétgyalu...
    Reszeld le az élét hogy ne kapjon annyira a fémbe. Az így elvesztett rögzítőképességet meg menetrögzítő folyadékkal lehet pótolni. Vagy ha nem látható helyen van akkor esetleg sima alátét+önzáró anya.
    Ugyan ez a probléma miatt én olyan helyeken ahol lehet próbálom kerülni a rugós alátétet.
    dongos78 és Titus kedvelte ezt.

Komment

Komolyan mondom, nem értem...a gyári alátétek nem csináltak ilyet, ahol meg gyárilag az volt, oda azt is kellett tennem.
      Most már mindegy, kész a motor.
      (Jut eszembe, beszereltem a töltésszabályzót, jövő héten próba.)
      dongos78 és heeegany kedvelte ezt.

Komment

Tegyél lapos alátétet és úgy a rugósat és megszűnik a problémád! Ha lereszeled sérül a horganyzás és indul a rozsda. Egy tipp kicsit drágább mikor meg veszed de KO-s anyagból tegyél anyát vagy alátétet. Felrakás előtt fel lehet polírozni és megszűnik a későbbi oxidáció okozta bosszúság nem kell évente cserélgetni ha használod a gépet. Ha utána számolsz ez az olcsóbb.
        demeter, dongos78 és 3 további látogató kedvelte ezt.

Komment

...van még ugye a hullámos lapos acél alátét ,meg a kupos lapos acél alátét mind a kettő jó a rugós helyett .
          sepy, demeter és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Tegyél lapos alátétet és úgy a rugósat és megszűnik a problémád!
            Ezt kiegészíteném azzal, hogy a rugós alátét "orra" sokszor úgy belevág mind a csavarba, mind a rögzített elembe, hogy lelazításkor egyszerűen szétnyílik. A lapos alátét ezt is megoldja. Tudják ezt a gépgyártók is, de rosszul értelmezett spórolásból inkább elhagyják a laposat. Nem mellékesen erősebben is tart a kötés.

Egyébként a legtutibb megoldás a lapos + fogazott alátét + hatlapú anya kötés. Egy kötőelemes cég tartott nálunk bemutatót egy általuk favorizált alátét típusról. Rázatásos próba során néztük a csavarok lelazulását. A fenti megoldás csaknem egyenértékű volt a legalább 10-szer drágább n..d_luk-nál. Ez még az önbiztosító anyánál is jobban tart.
            mátéapu, Titus és 4 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Üdvözletem a veterán gépeket szerető embereknek!
              Végigolvastam a fórum egyes részeit, de keménykrómmal nem találkoztam
              Sőt a hivatalos papírok oldaláról kerültem ide (még nagyon tanulnom kell a fórum használatát) ezért nem biztos, hogy visszatalálok. ETS 250-esem van és első telót kellene keménykrómozni. Valami megbízható céget keresnék.
              A segítséget előre is köszönöm, megpróbálok visszatalálni a hibás papírokhoz. Igazából ahoz szerettem volna szólni

Komment

megbízható céget keresnék.
                A 43 oldal rövid, de tömör összegzése : Megbízható nincs, csak kevésbé vacak van !
                sepy és Che kedvelte ezt.

Komment

Tudod, a szabály: Olcsó, jó, gyors. Ebből kettőt választhatsz
                  wsievers, CZsolti és joker kedvelte ezt.

Komment

Azért ebben (keménykróm ) nem ilyen rossz a helyzet . A Soroksári uton a Fémépítő KFT ezen részlegével nincs gond szerintem .
                    Hogy hogyan számolnak nem tudom , mert én este szoktam vinni-hozni az árut

( de ott csak krómoznak -köszörülni neked kell )
                    Utoljára szerkesztve a következő által: joker; 2014 ápr. 01, 05:30.
                    wsievers, sepy és CZsolti kedvelte ezt.

Komment

Köszi, megnéztem.
                      Köszörű: Hungaromarket, most már csak az árak lesznek érdekesek

Komment

heeegany eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        Tudod, a szabály: Olcsó, jó, gyors. Ebből kettőt választhatsz
                        Véleményem szerint az egyik is elég! A veteránosnál nem hiszem hogy szempont lehet a gyorsaság.
                        AZ olcsóról pedig, szerintem öt év múlva nem is emlékszik az ember, hogy 50 vagy 70 ezer volt,
                        viszont, ha öt év múlva felpereg és újra szét kell szedni, na az megfizethetetlen.
                        Che, mátéapu és 3 további látogató kedvelte ezt.

Komment

öt év múlva nem is emlékszik az ember, hogy 50 vagy 70 ezer volt,
                          Az lehet, de ma kell kifizetni !

Komment

Sziasztok!
                            Vörösrézzel szeretnék bevonatni néhány alkatrészt. Van aki foglalkozik ilyennel itthon?
                            Azt hallottam, hogy a hagyományos technológia már nem konform. Milyen megoldás lehetséges szerintetek?

Komment

ÉTamás eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              Sziasztok!
                              Vörösrézzel szeretnék bevonatni néhány alkatrészt. Van aki foglalkozik ilyennel itthon?
                              Azt hallottam, hogy a hagyományos technológia már nem konform. Milyen megoldás lehetséges szerintetek?
                              Mekkora tárgyakról van szó, és milyen vastag bevonatot akarsz? Kisebb tárgyakhoz rézszulfátból készíthető elektrolit. Bemártós és galvanikus megoldás is létezik. A témáról bővebben itt olvashatsz:

Stefan Sekowski Galvanizáljunk otthon! - Letöltések - Veterán fórum

Komment

Szia. Hol krómoztattad? Nekem is lenne pár cucc.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X