Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Krómozó műhelyek

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Én is krómoztatni akartam az eredeti felnit, ha jól emlékszem 16 ezer/db volt az ajánlat a Cromkontakttól. Annyiért úgy véltem, nem éri meg. Igaz, az kis fékdobos volt, lehet válogatni az új felnik között hozzá.

Komment

korompaiistvan eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Nem kötekedni akarok, de lecsiszolták azt a felnit krómozás előtt?
      Üdv! Kötekedni azt lehet próbálni, de saját kezűleg csiszoltam fel és nem csak felcsiszoltam, de fel is políroztam, hogy lássam hol vannak még durva csiszolási nyomok!
      Ha nem így volna, pontosan olyan kráteres volna kívül is mint a belseje, nem?
      Beagle és mátéapu kedvelte ezt.

Komment

Kovacsk84 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Én rozsdamentes anyagból szeretném legyártatni a fenti dolgokat, hogy lehetőleg örök életűek legyenek.
        Hány ezer évre tervezel előre?
        Továbbá szólnék, hogy a rozsdamentes acél erősen bilivas kategória.
        korompaiistvan és Beagle kedvelte ezt.
        "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
        "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

Ha orok eleture akarod akkor NANOTECH STEEL a Sandvik-tol kellene hogy legyen viccet felre teve egy erdekes anyag

Komment

nyuszifül eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Ha nem így volna, pontosan olyan kráteres volna kívül is mint a belseje, nem?

A belsejére gondoltam. Nekem elég kráteresnek tűnik. Az enyém is ilyen kráteres volt, amikor szétszedtem, bár igaz, én csak festettem, de ilyen lett, és ezért merészeltem rákérdezni. Sajnos nem csináltam túl közeli képeket célirányosan erről, de látható valamennyire, amire gondoltam.

Click image for larger version

Name:	20120610202 (640x480).jpg
Views:	1
Size:	115.3 KB
ID:	134540Click image for larger version

Name:	20120805240.jpg
Views:	2
Size:	198.6 KB
ID:	134541Click image for larger version

Name:	20120805242.jpg
Size:	194.1 KB
ID:	134542Click image for larger version

Name:	20120816254.jpg
Size:	187.3 KB
ID:	134543
            joker kedvelte ezt.

Komment

Belülről esztétikai szempontból teljesen mindegy, hogy milyen. Ezért nem látható helyen az alkatrészt nem csiszolják. Azonkívül, ha belül is történne anyagleválasztás, nem volna az a felni ami el ne vékonyodna, a felhasználhatatlanság irányába.
              korompaiistvan kedvelte ezt.

Komment

Ha tartós lesz, akkor már megérte...

Komment

Kalocsán krómoztattam és nincs alatta réz!
                  Megfigyelhető az elért feluleti minőség!
                  Ezt azonban még mindig nem értem! Most akkor örülni kell annak, hogy nincs alatta réz, vagy sem?
                  Beagle kedvelte ezt.

Komment

soveny eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    Most akkor örülni kell annak, hogy nincs alatta réz,
                    Örülni azért nem kell! De ha alárezeznek, attól a pár mikronos rétegtől nem lessz szebb a felület, hanem a krómozásnak a vashoz való kötésszilárdsága lessz nagyobb.

Tapasztalatom szerint, a réz nélküli technológiának egyedüli hátránya, hogy külső erő hatására könnyebben lepattan a felületről.
                    Azonban hiába rezeznek alá, ha nem tartják a technológiát és kis idő elteltével a krómot le lehet húzni a felületről. mint egy rosszül kötő festékréteget.
                    Beagle, wsievers és 3 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Örülni azért nem kell! De ha alárezeznek, attól a pár mikronos rétegtől nem lessz szebb a felület, hanem a krómozásnak a vashoz való kötésszilárdsága lessz nagyobb.
                      Tapasztalatom szerint, a réz nélküli technológiának egyedüli hátránya, hogy külső erő hatására könnyebben lepattan a felületről.
                      Azonban hiába rezeznek alá, ha nem tartják a technológiát és kis idő elteltével a krómot le lehet húzni a felületről. mint egy rosszül kötő festékréteget.
                      Bocsánat , nem akarlak megbántani de ez így az egész ----nem nagyon tükrözi a valóságot .Pusztán azért teszem szóvá mert sok itt a fiatal és a más terüeteken jeleskedő , lelkes motoros .Nem szeretném ha így maradna meg bennük .

De a hitelesség kedvéért nem én osztom az igét !--- Most tettem le a telefont , hosszasan elbeszélgettem Kiss Miklós barátommal aki a csepli krómozót "vitte a hátán " az utolsó években . Talán sokan ismeritek is . Megigérte , hogy néhány napon belül beregisztál a fórumra és leírja a krómozás különböző módszereit ...stb..stb .

Ami viszont lényegessebb : igyekszik válaszolni minden neki feltett kérdésre . Sajnos egy dolgot nem tud : KRÓMOZNI
                      Utoljára szerkesztve a következő által: joker; 2013 febr. 07, 20:08.
                      chemotox, soveny és 5 további látogató kedvelte ezt.

Komment

joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        Bocsánat , nem akarlak megbántani
                        Nem bántódom meg, ez a lépésed nagyban elősegíti ezt a témét.

Én a saját tapasztalataimat és az ismereteimet írtam le, amikkel nem biztos, hogy a témát tevékenyen végzők egyetértenek.

Én nem szégyelek nálam tapasztaltabb és okosabb embertől tanulni!
                        Beagle, Che és korompaiistvan kedvelte ezt.

Komment

Szia!
                          A króm alá tesztek réz és nikkel alapot?

Komment

wsievers eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            Hány ezer évre tervezel előre?
                            Továbbá szólnék, hogy a rozsdamentes acél erősen bilivas kategória.
                            Üdv! Pusztán pár ezer évre. Viccet félretéve. Azért szeretném ilyen anyagból csináltatni, mert nem esztétikus, ha az ép festés mellett rozsdásodik egy kötőelem, vagy ilyen alkatrészek. De ahogy írtad és tényleg bilivas kategóriásak ezek a fémek, akkor valami mást kell kitalálni, hogy bírja is a használatot. Mit javasolsz, milyen anyagból legyen? Továbbá akkor felületkezeltetni is kell. Nem tudom pontosan mi lenne jó neki. Horganyoztatni kéne...

Komment

joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              Megigérte , hogy néhány napon belül beregisztál a fórumra és leírja a krómozás különböző módszereit ...stb..stb .
                              Ennek nagyon örülök. Az Uralom alkatrészeit is ott krómozták pont abban az időben, amikor ő "vitte a hátán" az egészet, és húsz év elteltével is olyan a króm, hogy ha akarnám se tudnám lerobbantani. Pedig megélt egy pár sós latyakos telet (ami után újra kellett fényezni a motort, mert annyira elkezdett rozsdásodni ) és tavaly őszig az volt a téli le- vagy elrakás, mint a nyári: egy műanyag ponyva.

Ilyen nekem van otthon. Tudja valaki, hogy mit rontottak el?
                              joker és wsievers kedvelte ezt.
                              Everything is better when you decide you don't care.

Komment

UK eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                                Tudja valaki, hogy mit rontottak el?
                                Zsírtalanítás talán? Általában akkor nem szokott tapadni a fémhez a galvánbevonat.

UK eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                                és tavaly őszig az volt a téli le- vagy elrakás, mint a nyári: egy műanyag ponyva.
                                Nekem zárt helyen áll, mégís az új csavarok horganyzásai megmattultak már. A régiek, amiknek jó volt a horganyzása(pl a kormánytartók és a villa csavarjai) fel lettek dörzsölve egy kis acélgyapottal, azok meg olyanok, mint amikor feltettem...fene se érti ezt.
                                Még az otthon készült barnításom is köszöni jól van.
                                Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2013 febr. 08, 10:41.
                                "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
                                "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X