Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Krómozó műhelyek

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

demeter eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    ják krómozásnak
    A szakemberek szerint a hazai krómozók java része, ha nem mind, ezt a technológiát használja, csak nem reklámozzák. A vevőt csak a végeredmény érdekli, az pedig csillog. A többit nem kötik az orrodra.
    demeter eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Nincs a két réteg nikkelen krómbevonat?
    Azt nem tudom hogy egyáltalán nem tartalmaz e, vagy ha tartalmaz, milyen arányban oszlik meg.
    Utoljára szerkesztve a következő által: mir-mur; 2013 ápr. 24, 07:44.

Komment

Én úgy olvastam, hogy a hagyományos réz-nikkel-króm bevonatrendszernél a réz a korrózióvédő réteg, a nikkel az "összekötő" a dekoratív krómbevonathoz. Most hogy manapság a réz ki van váltva szintén valamiféle nikkellel, az engem nem zavar, csak védje megfelelően az alap fémet a korróziótól.

Komment

Sajnos alut nem vállalnak krómozni, csak ha le van rezezve.

Komment

Helló!Alumínium alkatrészt melyik műhelyben tudnak krómozni nálunk?pl. gyújtáskulcs címke.Már kérdeztem,de még nem kaptam rá választ.Na akkor hol isVagy az utolsó megoldás Fóti Gyula lesz.Neki biztosan van.

Komment

Zsolt27 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            az utolsó megoldás Fóti Gyula lesz.
            A Gyuszi nem egy "utolsó megoldás"!

De itt biztosan krómoznak alumíniumot, mert én is itt csináltattam!Click image for larger version

Name:	Oldalkocsis T5 műszaki vizsgával 005.jpg
Views:	1
Size:	205.3 KB
ID:	137326
            Utoljára szerkesztve a következő által: -t5-; 2013 máj. 06, 18:25.
            soveny és Zsolt27 kedvelte ezt.
            A boldogság emléke már nem boldogság, de a fájdalom emléke még fájdalom./Byron/

Komment

Ma meghozta a posta Zoltántól a kipufogóimat.
              Már írtam itt, hogy a csiszolandó-krómozandó alkatrészeim egyik felét az ősszel csináltattam egy másik helyen. Arra akkor "elfogadható" értékelést adtam, most is megtenném a magam értékelését, azúttal az "elégedett" jelzőt aggatnám magamra.
              Miután kézhez kapta, kb. egy hét múlva lett kész a csiszolással, a krómozás pedig további két hét múlva készült el. Szerintem szebb, mint a gyári volt. Örülök, hogy felbukkant itt a fórumon éppen akkor, mikor a megfelelő szakembert kerestem. Csak ajánlhatom nektek is.

Click image for larger version

Name:	1.jpg
Size:	203.7 KB
ID:	137357 Click image for larger version

Name:	2.jpg
Size:	203.5 KB
ID:	137358 Click image for larger version

Name:	3.jpg
Size:	203.7 KB
ID:	137359

Ez így 29 eFt + postaköltség, amire azt gondolom, hogy jó ár.
              pepita19, Zsolt27 és 4 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Üdv demeter!

Nekem nagyon tetszik a látvány,az árat korrektnek tartom! Remélem sokáig ilyen is marad!

A félreértéseket elkerülendő,a krómozás minőségétszeretném sokáig ilyennek,az árak sajnos gyorsan változnak(emelkednek).
                OdinHEM és sepy kedvelte ezt.

Komment

St.Z.350 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  a krómozás minőségétszeretném sokáig ilyennek
                  Azt én is!
                  De majd az idő megmutatja. Ránézésre elég vastagnak tűnik a réteg, illetve a dobokban is szorosabban illeszkednek a csövek, mint a művelet előtt.
                  OdinHEM kedvelte ezt.

Komment

Üdv!

Segítsetek,kérdésem a következő!
                    Elővettem a újonnan krómozott teleszkópszárat és ahol megfogtam az olajos kezemmel a krómozott tükör felület elváltozott olyanná mint amikor az üvegablakon néztek át napsütésben amit a nap már kiszívott.
                    Az egész felület millió karcolással van tele.
                    Lehet vékony a réteg vastagság ?
                    Vagy?

Komment

Az előző krómozásom nekem is ilyen. Mármint ha közelről megnézem fényben, akkor a felületén millió vékony karc. Én se értem...

Komment

Elméletileg ha nem megfelelő a felület minősége(tehát nem polírozták fel rendesen) akkor maradnak a karcok. Mivel a króm csak mikron vastagságú így nem képes elfedni a nagyobb karcokat.

Valamelyik Miskolci börzén egyszer hosszasan elbeszélgettem egy illetővel aki itt Edelényben dolgozik a krómozó üzemben. Akkor volt szó erről is
                        sepy és OdinHEM kedvelte ezt.

Komment

Sziasztok!
                          Végigolvastam az összes üzenet, mi ide vonatkozik, de említést sem kap a mosonmagyaróvári volt Mofém, mint Közép-Európa legnagyobb galvánüzeme.
                          Persze csak maszekként lehet bejutni, de a szaniteripari múlt magáért beszél.
                          Rezezés nincs, viszont, ha kérik 30-50 mikron nikkelt(fényes), és 0,6-1 mikron króm(VI)-ot pakolnak a vasra is. Spiáter kiesik, mivel nincs rézfürdő, alumínimum meg oldódik a nikkelben, és előbb-utóbb elrontja a fürdő opcióit.
                          Képről:
                          - szemcsés felületű, kinézetű: idegenanyag van rajta. Húzd végig az ujjad rajta, s érezni fogod.
                          - amerikai galvi: gyönyörű rezezés, szépen pezseg a fürdő, a maszk a ciánosfürdő miatt kell, ui. rézcianidos a fürdő. Nikkel-csak fényes, dekoratív (nem félfényes,fényes (duplex), és nem is mikropórusos), króm-elszívó nélkül, elképesztő. A srácnak adok 5-10 évet, és a tüdejének annyi, de ez más téma.
                          Ja és a végére annyit még, hogy 2017. áprilisától tiltva lesz a Cr(VI)-os bevonat készítése, és csak a Cr(III) mehet. - természetesen ez Uniós rendelt, és nem terjed ki Ázsiára, se Amerikára, de kikapukat már most találni, mielőtt mindenki belecsapna a Cr(VI) redukálásába.
                          OdinHEM, sepy és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Kedves Peti! Evvel az a baj mint az építkezésnél ha kihagyják az alapból a cementet. Az igazi tartós króm alapja a vastag réz volt sajnos amit fel tudtak a nikkel előtt polírozni és még akkor is maradt belőle. Ez takarta el az esetleges kicsi felületi hibákat melyet most Ti láttok napsütésben. A nikkel után kapta a króm réteget, ezért volt legendásan szép krómozás a Jawákon.
                            OdinHEM, heeegany és Duke kedvelte ezt.

Komment

Támogatom Sepy válaszát, rezezés nélkül nincs tartós króm. A rezet is polirozni kell, ez dupla muvelet, de mindig az olcsó javítás a legdrágább.
                              sepy kedvelte ezt.

Komment

Igazatok van, valóban, elképzelhető, hogy rezezett alapból könnyebb, és egyben valószínűleg tartósabb krómot lehet elérni. (Egy chass-tesztre kíváncsi lennék tartósság ügyében a két verzió között.) Azért nem tudok ebben egyenlő vitapartner lenni, mivel a rezezést, mint műveleti fázist nem ismerem.
                                De vegyük a csaptelepeket. Több ország galvánüzemét járva láttam, hogy nincs "polír" a rézfürdő és nikkelfürdő között. Hogyis lehetne, mivel automata a sor. Igaz, az szaniteripar, és nem "veteránipar".
                                Viszont volt szerencsém nem egy '50-60-as mind amerikai, mind európai autó-és motoralkatrész visszasavazását látni. Elképesztő mennyi nikkel volt rajta. A felfogási pont sem látszik.
                                Legutóbb egy '69-es tengerentúli autó kisebb alkatrészei voltak nálam, és ami egyébként 20-25 perc alatt lekerül a rézről (Ni,és Cr), ebben az esetben 3(!) és fél óra volt, 1100 A-ről indulva.
                                sepy és OdinHEM kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X