Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Krómozó műhelyek

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

LC 9246 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Udv mindenkinek!
    Kertem egy arlistat ma a kecskemeti G.Systemtol es ezeket az arakat kaptam.
    Végülis akkor nem krómoztattad újra az elbaltázott alkatrészeket?

Nekem a kormányom hajlott, abból veszek újat, krómoztatni már csak a kipufogókat fogom. Könyökök vannak, dobokat csináltatok, úgy számolom, megállnak a kipufogók 50-ben.
    Talán az új dobokat meg a gyári új könyököket meg tudják csinálni Edelényben is normálisan, esetleg Táborfalva jöhet még képbe.

Komment

Meg nem mertem nekiugrani a kromozasnak mert mindenki masra eskuszik ,de nekem idaig a kecskemeti G.S. jon be az olvasottak alapjan jo igy vissza nezve a tulaj azert az arakat egy ket 100ft elteressel mondja ,de a lenyeg mindig a munka minosege .
      Amugy beszelgettem azzal a kromozoval ujra aki megcsinalta a $zar csiszolas+kromozast nekem es azt ajanlotta vagyis erolteti ,hogy ha ami cimet megad mint csiszolot es ha oda elviszem o utana olyan kromot tesz ra nekem ,hogy el ajulok a szepsegetol .(mar szabalyosan bizonyitani akar nekem,ezt erzem)
      Na most ezek utan ki hinne neki ?
      Jovore neki esek en is !

ApaE eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      ~100e - nem olyan sok, ha tisztességesen meg van csinálva. Ha.

Persze, tudom, kifizetni meg sok.
      Egy baratom azt mondta !"Ha autot veszel legyen penzed szereltetni , ha meg Ferrarit veszel akkor meg nem fogalakoz az aprosagokkal"
      Na a viccet felreteve ,igen 100e az annyi !Ha uj felniket is veszel es uj dobokat is csinaltatsz az takarja ,de akkor le vagy tudva...
      Amugy meg a legnehezebb munka meg a kifizetes!!!!!

Komment

Na most ezek utan ki hinne neki ?
        Szerintem az egészséges kétely OK. De odaadnám azokat a teleszkópszárakat, hadd bizonyítson.
        soveny kedvelte ezt.

Komment

o utana olyan kromot tesz ra nekem ,hogy el ajulok a szepsegetol .
          Elájulsz a szépségétől, de leesik egy hónap alatt? A krómnak motornál talán fontosabb a tartóssága, mint a szépsége.
          LC 9246 kedvelte ezt.
          Everything is better when you decide you don't care.

Komment

A galvanizálás sok esetben sajnos egy átverés. Sokszor úgy vagyunk vele mint a szarka- szép fényes és mikor jobban megnézzük vagy eltelik egy fél év és éri egy- két eső esetleg utána látszik,hogy mit csináltak. A jó és tartós munka biztos,hogy már a csiszolásnál kezdődik. Nem mindegy a réz réteg vastagsága sem és az én tudomásom szerint nikkel szükséges,hogy igazán szép és tartós legyen a végeredmény. Ha nincs meg a kellő réteg vastagság nem lesz szép és főleg tartós a végeredmény. A tartóssága az idő múlásával igazolódik. A jót biztosan ,hogy meg kell fizetni ez így volt az én szakmámban a karosszéria javításban is. Volt ki kért árajánlatot és utána azt mondta,hogy máshol feléért meg csinálják erre csak annyit mondtam meg ne bánja. Egy év múlva megmutatta a rozsda boglyát és kérdezte mit lehet tenni?, kezdhetjük elölről kidobta a pénzét. Hát ez is ílyen dolog. Elég sok Veterános járművet bámultam már meg mert mint Tudjátok "benzingőzös" vagyok és elkeserítő az, hogy ha járt már a gép motorja mindnek "lila" volt a kipuf. könyöke. Az pedig sajnos minőségi bizonyítvány én úgy gondolom. Nem hiszem,hogy mindnek rosszul van beállítva a gyújtása! Én is szeretném a motorom egyes részeit de a fenti okok miatt még várok vele meg még csak 42. dik évében van és még tűrhető a gyári. A csehek nem spórolták ki belőle az anyagot.Várom a megbízható véleményeket. Üdv. Sepy.
            Che és wsievers kedvelte ezt.

Komment

sepy, tetszik az elméleted. Csak kérdés, hogy te tudtál-e akkor mutatni tíz éve kilakatolt, napi használatban lévő karosszériát. Ha igen, akkor érthető, hogy annyit kérsz, amennyit. Mert a krómozók esetében nem igen hallok ilyenről. De ki fizetne sokat úgy, ha nem látja előre, mit kap a pénzéért? Mivel egyelőre lutri itthon krómoztatni, nyilván igyekszik mindenki úgy szervezni, hogy minél kisebbet bukjon.

Komment

sepy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                ha járt már a gép motorja mindnek „lila” volt a kipuf. könyöke. Az pedig sajnos minőségi bizonyítvány én úgy gondolom. Nem hiszem,hogy mindnek rosszul van beállítva a gyújtása
                A Simsonomnak, meg az ETZ nek is lila a könyöke, pedig a Németek is jól krómoztak. Az ETZ gyújtásához még hozzá sem nyúltam. Gyári beállítás.
                kedvelte ezt.

Komment

A fémek elszineződése a hőterhelés fügvényében történik! Ezért a krómozott alkatrészeknél sem a "minőség" fogja meghatározni ezt, hanem az ,hogy milyen magas hőmérsékletre melegedett fel már üzem közben!
                  Parasztosan szólva, ha valakinek "nagy a talpa" és hajtja a gépét, annak egyenes velejárója például, a kipufogó könyökök "lilulása".
                  mir-mur, és mittom kedvelte ezt.

Komment

Sziasztok!
                    Nyíregyháza felé nem tudtok valami rendes helyet ahol újra lehetne krómozni a lökösöket?
                    Előre is köszönöm!!

Komment

trainmodeller eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      Felmerült a gyömrői műhely is,
                      Érdekelne az elérhetőségük,mert itt nem találom sehol. Én Gyömrőn lakom,egy krómozóról hallottam már,de nem egészen azt,amit te leírtál!

trainmodeller eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      Fényezőt vagy lakatost nem tudnék ajánlani egyet sem,
                      Én igen!

Komment

1000MB eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        Nyíregyháza felé
                        Szia! Sztem az országban nem igazán lesz olyan ami rendes. Úgyis közel vagy a határhoz, külföldön nem gondolkodtál? Én most beszéltam a szlovákokkal és nem sok különbség van a magyar és szlovák króm között, árban 10%-15%-ban drágább szlovákia de viszont ott van réz alatta. Én ezt tudom ajánlani de keletebbre még lehet, hogy jobban jársz.
                        1000MB kedvelte ezt.

Komment

Hát az nekem még messze van..
                          Itt a környéken ajánlottak egyet, a héten elmegyek oda.

Komment

zsíráf eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            viszont ott van réz alatta
                            Ott hogy tudják megcsinálni, hogy van réz alatta, itt meg nem? pedig Unió... mitől függ?

Komment

Én úgy tudtam, nincs a megyében krómozó, de ha mégis, kérlek oszd meg velünk.

Komment

Csak nem az Arzenálra gondolsz?

Ha oda akarod vinni, akkor előtte csiszolni kell, mert azzal nem foglalkoznak. Azt és úgy krómozzák, ahogy viszed.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X