Közlemény
Collapse
No announcement yet.
MPM 210 kapálógép.
Collapse
X
-
Jó felszereléssel nem nagy munka,a szíjtárcsa jó lehúzótGrandis eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseKérdésem az lenne hogy cserélt már valaki,nagy meló?
kíván könnyen törik.
- 3 likes
Leave a comment:
-
igen , fals levegőt szív . Simmerringek ,tömítések cseréjével tudod orvosolni . Így ne használd , mert a többletlevegő miatt elszegényedett keveréktől akár meg is ragadhat .
- 2 likes
Leave a comment:
-
Üdv Urak.
Új vagyok a fórumon,tanácsra lenne szükségem.Került hozzánk egy MPM 210 -es gép,ami 4 évet állt. Beindítottuk,de ahogy melegszik be a motor egyre jobban fölpörög.Első tippem hogy főtengely szimmeringet kellene cserélni.Kérdésem az lenne hogy cserélt már valaki,nagy meló?
Leave a comment:
-
A gombból kirázódhat a vezeték, egyszerűen vissza kell pakolni és kész is. Egy bilincs tartja csak a szarvhoz, amint lehajtod, szétesik, ha a tömítés (szigetelés) is gyatra, érdemes egyúttal azt is cserélni.
üdv
Leave a comment:
-
Legegyszerűbb a motorblokk fémtiszta (alu)részéről:egy csavar,vagy anya alá vezetéket kötni(testszál) és elvinni a leállító tartócsavarjáig.Az igazi az lenne,ha minden váz-csavart kivennél és fémes érintkezést csinálnál....
- 2 likes
Leave a comment:
-
Szép napot mindenkinek!
Rég jártam erre, igaz minden héten rákattintok az oldalra.
Kifogott rajtam a vas. Az elektromossághoz bevallom nem értek!
A leállítógomb nem szuperál. Ha meg nyomom nem csinál semmit a gép. Vagyis , ha az irányítókart fogom (vas) nem a markolat gumit, úgy érzem mintha kicsit rázna, csipked.
Mit lehet csinálni vele, hogy leállítsa a vasat (kapálógépet) ?
Üdv!
Leave a comment:
-
Nincs lehetőség a megfordításra,összesen két fokozat van a "fölösnek"látszó tárcsa a munkagépek meghajtására szolgál .
- 2 likes
Leave a comment:
-
Sziasztok
sikerült életre kelteni az mpm 210esemet, rendeltem kondit és megszakìtót a gyujtásba, de szét szedéskor vettem észre hogy elvolt nyírva a lendkerék ék, és 1-2 mm elfordulás után megszorult a főtengelyen, igy szerintem ezért nem akart pörögni nekem csak durrogni, de kicseréltem a rendelt cuccokat is, így tökéletesen működik. Olyan kérdésem van még hozzátok, hogy a motor alatt lévő 3 bordás ékszíjtárcsát meg tudom e fordítani, és úgy feltenni a főtengelyre, mert igy nekem legfelül van a legkisebb tárcsa, és hátul a 2 bordás tárcsa fölé esik pont az ékszíj így, viszont nekem nagyon kellene az a kicsi ami a motor alatt van, mert azzal lenne a leglassabb sebesség ugye. Ha megtudnátok mondani hogy van e lehetőség erre, azt nagyon megköszönném.
Leave a comment:
-
Szervusz Misó!
A kondik elöregednek,ezért a legjobb újat vásárolni.Nem érdemes felhalmozni a kondenzátorokból,mert a tárolási idő alatt is tönkremehetnek.A megszakító,ha jól összefekszik,szabadon mozog,nincs a működő felületein beégés,nem kráteres,akkor még használható.A kalapácsok közét,ha beégés van össze kell csiszolni,hogy hogyan azt már leírtuk itt többször,ezért feleslegesnek tartom ismételgetni.A gyertyát is érdemes újra cserélni,mert nem biztos,hogy nyomás alatt is leadja a szikrát,na és a gyertyapipa és a gyertyakábel is lehetséges,hogy csere érett!
Üdvözlettel:Che
- 1 like
Leave a comment:
-
Köszönöm a jótanácsokat, remélem hétvégén tudok időt szakítani rá és átnézem minden porcikáját. Egyik ismerősöm mondta h megérné a megszakítót és a kondit is megnézni azok jók e, lehet azok is a ludasak. A benzintank tiszta, benzincsap új, karburátor kipucolva, gyertya új. Remélem sikerül hamar rájönni mi lehet a gond, tavasszal lenne 2-3 mert amit művelni kellene vele.
Leave a comment:
-
Ui. Ez amit kibír az nem semmi. Szerintem a mostani gépek fele ennyit nem fognak kibírni. Tök egyszerű szerkezet. Becsüld meg. Add meg neki ami kell, ; olajokat. A keverék max 35. Ja próbáld ki normál adalêkkal és sima 2 ütemühöz valóval. Meg látod mennyi a különbség. A kipufogót, ha mêgveredet van rajt, édemes szétszedni kipucolni. Nálam sok koksz lerakódás volt benn. A kipufogó és henger közé sörös dobozból vágtam ki alulemezt .
- 1 like
Leave a comment:
-
Szevasz. Tavaly ősszel én is így (hasonlóan) jártam vele. Vedd ki a benzincsapot, pucold ki. A benzin csapon nálam van egy kis réz hálós szűrő. Na ez tökig belvolt koszolódva, zöldes lerakódással. Kipucoltam. A benzincsapon van egy gumi alátêt? Vagy micsoda. 3 kis lyukkal. Ez teljesen tönkre ment. Kodobtam. Nem folyik a benzin el nēlküle. Nálam így megy jól. A karburátorban a síber tűt max a közêpső állásba tedd.
- 1 like
Leave a comment:
-
Szervusztok!Misó eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseakkor egy picit emelkedik a motorfordulat, de azután inkább le akar lassan hörögni, és durrog.
Szerintem a légszűrő, benzincsap, kipufogó tisztítást is meg kellene ejteni. Meg kimosni az üzemanyagtartályt. Én ezt teszem, ha ismeretlen állapotú géppel akad dolgom. Volt a kezemben Druzsba elátkozott fűrészgép, amit hasonló procedúra után észhez tért.
- 1 like
Leave a comment:
-
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék tölletek kérni. A napokban hozzájutottam egy mpm 210es géphez, állítólag 6 évet állt, azóta ha minden igaz egyszer volt be indítva 2 éve a gép. A problémám az, hogy ahogy hazahoztuk, kitakarítottam a karbit, ezután szépen be is indult, alapjáraton szépen ketyeg, de ha gázt adok neki akkor egy picit emelkedik a motorfordulat, de azután inkább le akar lassan hörögni, és durrog. Az idős hölgy akitől vettem, aztmondta hogy amég a férje élt, napi szinten használta, üzemképesen lett letárolva, de most ezt produkálja. Szerintetek merre keressem a probléma okát? Tanácstalan vagyok. Köszönöm előre is a segítségeteket.
Leave a comment:
Leave a comment: