Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Dnepr k750???

Collapse
X
 • Szűrők
 • Idő
 • Megjelenít
Clear All
new posts

 • #16
  Én úgy tudom hogy az MT-10 nél jelent meg a kétkulcsos fék, és az MT-9/MT-10 nél szintén a lábvédő(itt még szép kivitelben, az MT-11 nél már igénytelenül, pl fordítva domborított és kivágott) .
  Az egykulcsos belső karos fék csak dísz...ha behúzod, annyi történik csak, hogy nem gyorsul tovább. A kétkulcsossal meg is áll.
  Viszont MW-750M-et nem láttam még nélküle...
  Elvileg 1974-től gyártották a gyár szerint.
  Gyártási idők:
  KMZ K-750(rövid lengőkaros): 1959-1962
  KMZ K-750M:1963-1968
  KMZ MW750(rövid lengőkaros katonai kivitel, oldalkocsihajtással, rükverc nélkül):1964-1973
  KMZ MW750M(teleszkópos-rükverces katonai kivitel):1973-1976
  Dnepr MT-12(oldalkocsihajtással és rükverccel, civil kivitel):1977-1982
  Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2013 máj. 11, 23:43.
  Marci199 kedvelte ezt.
  "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
  "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

  Komment


  • #17
   Szervusztok!

   Nem Dneper,csak hasonlatos Ural.Ma találtam a mellékelt képeket és írásokat és úgy gondoltam,hogy felteszem a márka rajongóinak és egyben ösztönzésként is,hogy további darabokat szerezzenek be,ha módjukban áll.Úgy tűnik a tengeren túl kezd "népszerű" lenni (ott is vannak önkínzók) és ezért talán az érdekelteknek megérheti a márka gyűjtése.

   Üdvözlettel:Che (Forrás:balrad.ru)
   Utoljára szerkesztve a következő által: Che; 2018 jan. 06, 19:11. Oka: Forrás megjelölés
   emu kedvelte ezt.

   Komment


   • #18
    A 3, és 4, kép szerintem Dnyepr

    Komment


    • #19
     Emukám!

     Az meglehet,-nekem nincs tökéletes típusismeretem,csak annyit tudok,hogy a II.VH. után,a háborús jóvátételként Németországban leszerelt és a Szovjetunióban ismét üzembe helyezett BMW és a ZÜNDAPP boxermotorjainak és vázainak,mint alapvető konstrukciós alapok alkalmazásával készültek.A gyártás folyamán az alapvetően az alap nem változott,de minden bizonnyal számtalan változtatáson mentek át.

     Tudni való továbbá,hogy a Szovjetunió felbomlásával az Ural,valahol Oroszországban készül,a Dnyeper meg a mai Ukrajnában,hogy melyik a jobb,azt nem tudom.

     Az előző témával kapcsolatos hozzászólásom alapjául a balrad.ru mai írását és képanyagát használtam fel,képmetsző segítségével anélkül,hogy annak tartalmát felülbíráltam volna.

     Üdvözlettel:Che

     zahi, sepy és mátéapu kedvelte ezt.

     Komment


     • #20
      Józsi bátyám!

      Nem piszkálni vagy kioktatni kívántalak, csak pontosítani illetve hozzáfűzni az én ismereteimet, melyek nem biztos hogy helytállóak.
      A Dnyepr egyik legszmbetűnőbb ismérve a hamadik képen jól látható félkör metszetű sárvédő mely szerintem formásabbá teszi a gépet, a 4. képet ahol ez merkánsan nem látható azért gondolnám Dnyeprnek mert nagyon széles a motorblokk ami a 750-es dnyepr sajátja.
      Ezekre a megállapításokra azért bátorkodtam, mert hagytam magam átvermi egy M63-as blokkal szerelt Dnyepr-el
      Che kedvelte ezt.

      Komment


      • #21
       Kedves Emu!

       Nem veszem sem kioktatásnak,sem piszkálásnak az általad leírtakat,mert ebben az Ural kontra Dnyeper típusismeretben nagyon nagy hiányokkal küzdök és ezért rám fér minden felvilágosítás,sőt kioktatás,ami a tudásomat előbbre viszi.Soha nem ástam magam bele ebbe a történetbe,mert valahogy ezek a gépek nem a "szívem csücskei",elsősorban azért nem,mert a mostani gyártójukkal ellentétben egy más nép szellemi termékét és identitását hordozzák.Olyan ez a dolog nálam,-mintha egy madár idegen tollakkal ékeskedne,-madár-madár,-lehet,hogy szépen is repül és dalol,-de végül is milyen madár is ez?

       Ami a kioktatást és a bátorkodást illeti,-sokkal jobban kedvellek és becsüllek annál,hogy akármilyen megbántottságot is éreznék irántad,-sőt.

       Baráti üdvözlettel:Che
       zahi és emu kedvelte ezt.

       Komment


       • #22
        Chang Jiang !!!!

        Erre keress rá akkor ,mi van ha valaki az idegen tollakat ,is kicseréli újjabb idegen tollakra ????????
        sepy, zahi és 2 további látogató kedvelte ezt.
        "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

        Komment

        Working...
        X