Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Csepel hengerfejek - de melyik verziókhoz?

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Csepel hengerfejek - de melyik verziókhoz?

Sziasztok! Hozzájutottam néhány darabokban lévő Csepel holmihoz, szépen be voltak keverve a Pannonia dolgok közé. Azonosításban szeretnék segítséget kérni, mert sajnos nem ismerős terep.

Click image for larger version

Name:	HFek.jpg
Views:	1
Size:	144.4 KB
ID:	154540

Ha jól gondolom a bal szélső D Csepelé (vízszintes borda nélkül), a másik kettő között csak a vízszintes bordát összekötő kis függőleges szakaszokban tér el. Nem tudom eltérő típushoz tartoznak-e, a középső talán T, de melyik kivitelen volt 4 kis összekötő szakasz?

Ezeken kívül azonos a bordázat kialakítása.

Előre is köszönöm a segítségeteket.

(Belegondolva ez lehet jobban illik a típusjegyes témák közé.. Kedves moderátor, ha úgy gondolod helyezd át légyszives.)
    Utoljára szerkesztve a következő által: kollarg; 2012 júl. 24, 08:53.
    There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Helló! Ezek a hengerfejek valószínűleg Csepel 250 U típushoz tartoznak (azoknak volt még egy vízszintes hűtőbordájuk a hengerfejen), bár eléggé ritkák az ilyen motorok - de azért vannak róluk képek a neten, és azokon tisztán látni, hogy ilyen hengerfejük van. Remélem sikerült segítenem.

Komment

Ha valóban Csepel 250U hengerfej, azt a sűrítőtér kialakítása elárulja.

Komment

Igazából a szépen passzolnak a 125-ös hengerre, így valószínűleg nem 250-eshez tartoznak. Viszont 125-ös blokkból jópár verzió került hozzám szétbontva, így némi válogatás vár rám - ezért is kérdezem.

A HF-ek égéstere ránézésre (a feketés kokszot nem szedegettem le még) azonos kialakítású - egyhengeres, így az U-t kizárnám mindenképpen. (Persze nem láttam még belülről U HF-et, úgyhogy csak megtippelni tudom milyen lehet)
        There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Komment

Szerintem is mindhárom 125 Csepelhez tartozik, egyik lehet akár D-Csepel is. De felülnézetből azonnal megmondanám melyik mire való. Üdv!

Komment

Látom nem mai a bejegyzés, nem tudom hogy még aktuális-e a dolog, de nekem a bontatlan T-Csepelemen a jobboldali hengerfej típusból volt ("4 összekötős")!

Click image for larger version

Name:	csep.jpg
Views:	1
Size:	174.4 KB
ID:	138938
            kollarg kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
            Working...
            X