Közlemény

Collapse
No announcement yet.

BMW-URAL ? vagy mi a csoda ez?

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

BMW-URAL ? vagy mi a csoda ez?

Click image for larger version

Name:	bmwural.jpg
Views:	1
Size:	188.0 KB
ID:	155871

Sziasztok!

A képen látható alkatrészek miből lehetnek? Tippem szerint bwm r71 vagy m72-es ural. De mi a különbség köztük, ha van egyáltalán?!

Köszi: Laci
    Utoljára szerkesztve a következő által: lacbp; 2013 máj. 19, 07:47.

Nem akartam teleszemetelni a topic-ot, azért nem tettem fel minden egyes alkatrészt külön-külön. Lehet, hogy nem is egy típusból valóak, de azért be lehet azonosítani, hogy ki mit ismert fel...

Komment

Ural lessz ez...vagyis inkább IMZ M-72 még. A hátsóhajtás valami korai cucc lehet(esetleg tényleg BMW)mert nincs merevítés a hajtásfedélen. Bár elég rossz a szög...oldalról is tehetnél fel képet. A blokk fura cucc, mert még a vezérműfedélen van a felső motortartó tőcsavarja, a helye már megvan a motorblokkon a későbbi helyének.
      És ha jól látom már fent van a motorszám helye a bal henger előtt, nem alatt. Ha minden igaz, és ha megtakarítod a blokkot a bal henger szelepfedele feletti részen ott az évjárat hó-év formátumban(pl: 0351)
      Van pár alkatrész ami nem illik ide, pl azok a fékcsövek vagy mik...A benzincsap meg valami Pannónia ketyere...
      A Bmw és az Ural között tudtommal a motorblokk, a hengerfejek és a henger ami látványosan különbözik(pont ebből a szögből nem látni jól a hengerfejet de mintha domborúbb lenne a BMW-nél, a hengereken kellene lennie OZ74 feliratnak ha jól tudom)
      Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2013 máj. 06, 00:37.
      OdinHEM, stalker és sinter kedvelte ezt.
      "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
      "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

Az IMZ az jó lehet, mert a hengerek tövében találtam IMZ, persze cirilbetűs feliratot. De pl szám mindkét hengeren olvasható az IMZ alatt. Majd dobok fel képet.
        A csap nekem is kakukktojás volt.

Komment

A kardán és a hajtásház biztosan Ural.A csap Pannonia.A karter és a váltóház is valószínűleg Ural.A BMW hengerfejeken a gyertya felett OZ 74 felirat látható.A bakteleszkóp két oldaláról,a fékpedál alsó,felső nézetéről,a gyujtásdekni belsejéről és a vezérmű dekniről kérhetnék fotókat?
          Utoljára szerkesztve a következő által: FN M 13; 2013 máj. 06, 13:42.

Komment

Name:	20130508648.jpg
Size:	192.5 KB
ID:	137341Click image for larger version

Name:	20130508647.jpg
Size:	194.3 KB
ID:	137342Click image for larger version

Name:	20130508644.jpg
Size:	185.5 KB
ID:	137343Click image for larger version

Name:	20130508645.jpg
Size:	185.8 KB
ID:	137344Click image for larger version

Name:	20130508639.jpg
Size:	192.7 KB
ID:	137345Click image for larger version

Name:	20130508640.jpg
Size:	190.6 KB
ID:	137346 Íme a kért fényképek! De szerintem ez mind - mind IMZ ....

Komment

Name:	DSCF7072.jpg
Size:	187.2 KB
ID:	137347 Ezek mik lehetnek?

Komment

Name:	DSCF7066.jpg
Size:	190.9 KB
ID:	137348

A váltómű hátramenetes? Szerintem igen...

Kb így ahogy van, mit érhet? A motor átfordul.

Komment

A váltó nem rükverces. sima 4 fokozatú váltó.
                  Gyujtás nélkül? Vagy 30eft körül(persze állapottól függő...plusz még 12-15eft a váltó külön.
                  Darabokban többet kiárulsz belőle...A két hengerre dugóstól főtengelyestől megalkudhatunk mi is.
                  A vezérfedélről a gyujtótrafó rögzítésének a felöntéseit hiányolom(Az lehet KMZ).

Komment

Sz.J. eredeti hozzászólása
                    a blokk fedél is M-72, csak a külső gyújtó trafósé, azért nincsenek a felfogatások „szemölcsei” rajta.
                    Akkor minek akkora vezérműfedél? Imádom az oroszokat...európai ember számára felfoghatatlan a gondolkozásuk
                    OdinHEM kedvelte ezt.

Komment

Köszi az infókat!
                      Nem tudom, hogy mi lesz belőle. Jó lett volna beindítani.... De nem tudom milyen gyújtás kell bele, és porlasztói sincsenek... Nagyon a blokkot nem szeretném szétbontani. Ha kiveszem a főtengelyt dugókat, hengert, a többivel mit kezdek? Blokkházat, vezérmű tengelyt nem hiszem, hogy sokan akarnának... gondolom a fék alkatrészek meg a hátsó difi, bakteló még nehezebb dolog , ha eladásról lenne szó...
                      OdinHEM, Nyesztyerka és wsievers kedvelte ezt.

Komment

lacbp eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        De nem tudom milyen gyújtás kell bele, és porlasztói sincsenek
                        Gyujtáselosztós Ural-Dnepr gyujtás, K-37, PZ 28, K302 porlasztók.
                        http://veteranapro.hu/karburator-inj...epr-karburator
                        http://veteranapro.hu/vegyes-alkatre...to-alkatreszek

vezérmű tengelyt nem hiszem, hogy sokan akarnának
                        Legkapósabb alkatrész, vezérkerekekkel együtt...nekem meg már van cseredarab
                        Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2013 máj. 09, 16:33.

Komment

köszi! azt hittem, h ez valami bonyolult alkatrész... és URAL -hoz kerestem csak. Bár nem vittem túlzásba a keresést
                          Szerintem egy picit félre teszem ezt a projektet, most másban vagyok benne (lásd avatar).. Aztán majd 1x meglátjuk...

Komment

"gondolom a fék alkatrészek meg a hátsó difi, bakteló még nehezebb dolog , ha eladásról lenne szó.."
                            Szia, engem érdekelne a bakteleszkóp. Sajnos csak most bukkantam erre az írásra. Megvannak még?
                            Utoljára szerkesztve a következő által: Nyesztyerka; 2013 okt. 24, 01:07.

Komment

[ATTACH=CONFIG]16229[/ATTACH] Ezek mik lehetnek?
                              Szervusztok . Nem látom a nagyságát ( centiméter mellette segítene ) , de nagy valószínűséggel AN 2-es csillagmotor ( 9 henger, 30.000 ccm / 30 liter / 1000 LE , kb. 600 kg ) gyujtógyertyája , amiből 18 db kell a cserénél. Üdvözlettel .

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                              Working...
                              X