Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Melyik motor kormányvég tükre lehet ez?

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Melyik motor kormányvég tükre lehet ez?

Sziasztok!

Motoromra szeretnék szerezni valami ilyesmi kormányvég tükröt csak szép állapotban. Valaki nem tudja melyik modellről származhat??
    Click image for larger version

Name:	tükör.jpg
Views:	1
Size:	200.3 KB
ID:	157192

Kedves Márkatárs!Én Mz-re gyanakszom és ha neked ez az álmod én teljesítem. Nekem van egy szép állapotú szép krómmal.Üdv.Sepy.
    taluga kedvelte ezt.

Komment

Ez nem MZ lesz, de mindegy is. Olyat is lehet kapni, utángyártottban is. Igaz, kevésbé szép matt fekete kivitelű. Továbbá szépet, szép krómmal Sepynél
      taluga és sepy kedvelte ezt.

Komment

Szerintem ez tök univerzális volt, de nevezhető márkaspecifikusnak, mert ugye a '70es évek második felében a JAWA CZ rendelkezett a kormánykezelőkön likkal a tükörnek és volt is benne tükör, míg az MZ-knek ilyen nem volt így általában ezekre tették a vásárláskor. Más típus akkor már nem volt, ha csekély száma miatt az IZS-t elhanyagoljuk.
        Azt nem tudom hogy az iparcikkbolt döntötte el hogy mit tesz rá kormányvégest vagy bilincsest vagy a vevő, illetve az iparcikkes, hogy csak ilyen van köll-nem köll.
        És ugye minden egyéb addig eladott motorra is kellett barkácsolni valamit műszakira. Ízlés szerint, vagy ami volt.
        taluga kedvelte ezt.

Komment

Köszönöm szépen a gyors válaszokat! Akkor már lényegtelen is hogy miről származik ha akad is eladó szép állapotban Leginkább krómban szeretném úgyhogy írtam is Sepy!
          Üdvözlet Borsodból!
          sepy és taluga kedvelte ezt.

Komment

Légy erős Bilo! EZ EGY VERHOVINA TÜKÖR. Tuti az én Verhó-5-ös gépemen ilyen volt. Sokat kibír, Én estem vele, borult fel a gép rá a tükörre. Lehet, hogy szerencsém volt, de meg sem repedt. Azért nem szerettem, mert nagyon oldalra kell nézni ahhoz, hogy láss benne valamit. Előnye a rövid szár és a minimális rezgés.
            taluga, wsievers és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Na akkor már ez is megvan, Köszönöm szépen! Néztem is egy 4-es Verhón az is ilyen lehet. Bejön nekem nagyon az eféle tükör, ezt akkor horizontálisan nem is tudom állítani?? Egyébként időközben kiderült hogy az SR2-es Simsonon is jóféle kormányvég tükör van.
              taluga és CZsolti kedvelte ezt.

Komment

Szerintem lehet forgatni, hiszen a hátoldalán is van egy csavar.
                De ezeket is tudod forgatni, ahogy szeretnéd (Trophy tükrök, az u.gy és kevésbé u.gy.)

Name:	tükör1.jpg
Size:	4.7 KB
ID:	141128Click image for larger version

Name:	tükör2.jpg
Size:	5.4 KB
ID:	141129
                taluga és Bilo kedvelte ezt.

Komment

Szerintem is lehet minimálisan. Szépek ezek is csak kár h nem diós megoldású a felfogatás, én csak úgy tudom felrakni.

Komment

Bilo eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    Bejön nekem nagyon az eféle tükör, ezt akkor horizontálisan nem is tudom állítani?
                    A gömbfej biztos enged valamit függőlegesen is. De fellazítod a kormányvégcsavart és addig forgatod, ameddig kell.

Komment

EZ EGY VERHOVINA TÜKÖR.
                      Szerintem meg nem ! Akkoriban nem volt divat a kismotorokhoz tükröt adni. Tán nem is volt kötelező. Lehetett kapni valamilyeneket ,azt pakolta mindenki mindenre. PL: Fehér műanyag ház, piros kerettel. Kőr ,és négyzetes formában. Vagy volt kerek totál krómos, az volt a menő.

Komment

Én amit ajánlottam és Bilónak elkelt a kormányba dióval rögzíthető míg az Mz tükörnek a markolatot le kellett vágni mert a kormányra lehet rögzíteni ha jó az emlékem egy M6-os csavarral.Ez ezüst vagy fekete színű volt.Biló álma pedig teljesen krómozott és enyhén kékes színű a tükör benne.

Komment

Én "meggugliztam" a kérdést és képtalálatokban elég sokféle variációt adott ki.
                          Van diós rögzítésű is, sőt olyan is, ami egy csavar meghúzás által gumi hengert "dagaszt" bele a kormány belsejébe, és ez rögzíti.

Name:	tükör3.jpg
Size:	8.2 KB
ID:	141136
                          Vagy az MZ trophy kormányrögzítéséhez hasonló, kúpos megoldás:

Name:	tükör4.jpg
Size:	29.9 KB
ID:	141137

Komment

Üdv Olvtársak!

A képen látható,hogy milyen visszapillantó volt az MZ-en,de érdemes elolvasni a cikket is ,mert kiderül,hogy milyen fafejű tudott lenni a hatóság. A vezetői vizsgán is csak a kézzel jelzett irányváltási szándékot fogadták el.

Name:	Visszapillantó és index.jpg
Size:	195.6 KB
ID:	141138

- - - Updated - - -

Miért lesz ilyen kicsi a kép? Mit tehetek ellene?

- - - Updated - - -

A tükrökből ilyen volt a választék.Click image for larger version

Name:	Visszapillantó és index2.jpg
Views:	2
Size:	199.0 KB
ID:	141139 Az idő:1971

Komment

A vezetői vizsgán is csak a kézzel jelzett irányváltási szándékot fogadták el.
                              Ez még 1997-ben is így volt, amikor én vizsgáztam, hiába volt a csúzlimon elöl-hátul tökéletesen működő-látható index.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                              Working...
                              X