Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Zündapp DS 350 motorblokk

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Zündapp DS 350 motorblokk

Tudja valaki milyen motor ez?
    A gyujtó trafó meg a karbi az nem gyári,már mi raktuk rá,hogy be tudjuk indítani.

Click image for larger version

Name:	DSC01088.jpg
Views:	1
Size:	196.9 KB
ID:	153366 Click image for larger version

Name:	DSC01084.jpg
Size:	195.2 KB
ID:	153367 Click image for larger version

Name:	DSC01085.jpg
Size:	193.1 KB
ID:	153368 Click image for larger version

Name:	DSC01087.jpg
Size:	195.8 KB
ID:	153369 Click image for larger version

Name:	DSC01089.jpg
Size:	193.8 KB
ID:	153370

Egy jelzés az oldalán(ehhez kicsit hozzá nyúltam).

Click image for larger version

Name:	DSC01081-.jpg
Size:	188.9 KB
ID:	153371

Észrevételeket előre is köszönöm!

Outlander
    Buksika kedvelte ezt.

Helló! Az biztos, hogy német blokk( az OZ-74 jelzés rajta 74-es oktánszámú benzint javasol-német motorokon szokott lenni ilyen-a 40-es évek környékén keresgélj kisebb gyártóknál), a jelzés rajta egy házilag kivitelezett Zündapp márkajelzés, de szerintem a blokk nem az.
    "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
    "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

És beindult? Sajna nincs tippem mi lehet....

Komment

Szia!
        ..............de bizony Zündapp az...........
        Ez egy DS 350-es blokk.

Ha nem veszed tolakodásnak.....
        Mi a terved vele? Lehet hogy érdekelne.

Motorosbaráti üdv:Laci

Komment

Igazad van...de mi lett az eredeti márkajellel az oldaláról?-nem lehet hogy más tipusú motort is szereltek ezzel a blokkal?
          "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
          "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

Nagyon köszönöm a válaszokat,reméltem,hogy ti tudtok segíteni.
            Igen beindult!
            Egyelőre nem szeretném eladni.
            Most én leszek egy kicsit tolakodó,vázat nem tudtok hozzá?

Komment

Üdv!
              Elméletileg alatta kellene hogy legyen a deknibe öntve az embléma.Ha le tudja venni látszania kell,ha csak ki nem csiszolták valamiért.
              Tudtommal nem szerelték másba! De mibe is tették volna...........?
              Fordítva volt ilyen dolog.
              Mármint hogy Zündapp motorkerékpárba angol blokkot / Rudge / szerelt a gyár. S 500-as típus.
              De Zündapp DS blokkot nem szereltek másba szerintem.

--- Ez még eszembe jutott: ---

Szia!

"Gombhoz a kabát??" Sajnos én nem tudok segíteni!
              Ha türelmes vagy néhány év alatt talán találsz valamit,de a vázelemeket a legnehezebb szerezni. Váz,villa....stb.
              A blokkok mindig megmaradtak,mert valami traktor,daráló,egyéb hajtására meghagyták,a kerekeket meg kiskocsiba tették,a többi meg ment a szemétbe szó szerint.
              Ezért nincs se váz,se villa.
              Én több mint 4!!!! évig kerestem az enyémhez vázat / KS600-hoz/ mire találtam.Villám még most sincs.
              És mivel pénzzel is szűkösen állok így kb. még 5 évet jósolok az elkészültére ,jó esetben!!!
              Ez a helyzet,ezzel tisztában kell lenned,ha azon gondolkodsz hogy egy blokkból motort csinálsz.
              Szóval nem akarlak elkeseríteni,de szinte reménytelen.
              Ha korlátlan mennyiségű pénzzel rendelkezel,akkor inkább egy közel komplett motort kell venni ,de azt könnyebben szerzed be,ha valahol külföldön kutatod fel,mert itthon nincs kínálat ilyen ügyben.

Különben merre laksz,ha szabad kérdeznem? Más alkatrész nem került elő? Hogy került hozzád a blokk?
              Írj róla valamit,érdekelnek az ilyen történetek. Traktorban volt talán?

Üdv:Laci
              Utoljára szerkesztve a következő által: uxa; 2011 máj. 01, 18:36.

Komment

Itt ezt írják róla:

A Zündappnál 1938-ban egy új repülőmotort fejlesztettek és valakinek eszébe jutott, hogy ennek a vezérlését motorkerékpármotorhoz is használni lehetne. Így a magnézium alkatrészek egyenesen a repülőmotorból származnak. Így jött létre 1938 végén a DS350 egy új vázban, amit a háborúig gyártottak. 18 lóerős és 4 sebességes váltója van.

--- Ez még eszembe jutott: ---

A lengyeleknél van hozzá valami eladó: eBay

Komment

Szervusztok . A hétköznapi neve " tojásszelepes " , valóban repülőgépmotor alkatrészeit alkalmazták az elkészítésénél. Esetlegesen tudok rá vevőt / megadom az elérhetőségét, ha aktuálissá válik a dolog /. Veterános üdvözlettel.

Komment

Sziasztok!

Jó belátom,elég optimista dolog volt vázat keresni egy ilyen géphez.Nem nagyon foglalkoztam eddig ilyesmivel.
                    Szerintetek milyen,(mai is gyakrabban fellelhető)vázba lehetne ezt a blokkot beépíteni,esetleg kis átalakítással?

Üdv

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                    Working...
                    X