Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Csepel motoros szivattyú lendkereke és alaplapja

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Csepel motoros szivattyú lendkereke és alaplapja

Ez mihez való?
    Valami Magyar gép dinamója, de nekem vaskosabbnak és nehezebbnek tűnik a forgórész, mint amiket Pannóniákban eddig láttam.

Click image for larger version

Name:	20150524_201606.jpg
Views:	1
Size:	187.7 KB
ID:	157613

Szerintem valami átalakítási próbálkozás.
    taluga kedvelte ezt.

Komment

Valamelyik Csepel alapú (jobbra forgó) stabil motorra gondolnék a töltő és világító tekercsek hiánya miatt.
      (így csak gyújtás, nem dinamó, de ha lenne benne töltőtekercs, akkor se dinamó lenne, hanem generátor.)
      taluga kedvelte ezt.

Komment

(így csak gyújtás, nem dinamó, de ha lenne benne töltőtekercs, akkor se dinamó lenne, hanem generátor.)
        Köszi..........................................................................................
        demeter kedvelte ezt.

Komment

Talán valami ilyesmi motoré.
          taluga, apacsavo és wsievers kedvelte ezt.

Komment

Igen, ilyen Csepel motoros szivattyú lendkereke és alaplapja.
            OdinHEM, taluga és demeter kedvelte ezt.

Komment

Szerintetek miért raktak üres vasmagot a világítótekercsek helyére, ha leginkább a semmi is megfelelt volna?
              taluga, Blackmumus és Fergusson kedvelte ezt.

Komment

Szerintetek miért raktak üres vasmagot a világítótekercsek helyére, ha leginkább a semmi is megfelelt volna?
                Gondolom az alaplap egyforma volt mindenhez, a motorkerékpártól kezdve a szivattyúig, aztán ha már összerakták minek szedjék szét, inkább tesznek bele vasat, mert az sosem árt
                taluga és demeter kedvelte ezt.

Komment

Csak elméleti síkon-nem húzza egyirányba a mágnest. Kerti kapán találkoztam ilyen gyujtórésszel. Magyar 200ccm-es

Komment

Azon keresztül záródik a mágneses indukcióvonal. Ha nem így lenne, a gyujtótekercs leégne. Tudom mert jártam így. Apámnak ilyen szivattyúja volt a vízműnél, és "szolgálati" szivattyúnak is kapott egy ilyet(azt használtuk otthon is). Ebből újítgattam a Rigavázba szerelt Csepel motoromat annó.

Komment

Köszönöm a válaszokat. Egy barátom műhelyében találtam, miközben a "kacatjait" túrtuk át, nekem való fékbetétekért. Ő sem tudta pontosan miből van (csak eltette, mint mindent, mert valamire még jó lesz. Nem tudom ismerős e, nekem igen ). Csak ennyi volt az én meglátásom is, hogy hasonlít a Pannóniák, Danuviák gyújtására, de mégsem teljesen olyan, mint amiket eddig láttam.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                      Working...
                      X