Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Főtengely kiegyensúlyozás és meghúzási nyomaték

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Főtengely kiegyensúlyozás és meghúzási nyomaték

Szevasztok Urak!

Találtam két oldalt, hátha hasznos lehet!

Üdvözlettel:
    Utoljára szerkesztve a következő által: soveny; 2014 aug. 30, 19:18. Oka: a linkeket ld. ApaE kettővel következő hozzásólásában

dino125ad és Che kedvelte ezt.

Komment

Utoljára szerkesztve a következő által: soveny; 2014 aug. 30, 19:19. Oka: szürke megjegyzés beszúrása
      György Bognár, Sorel és soveny kedvelte ezt.

Komment

dino125ad eredeti hozzászólása
        Nem csak Neked, nekem sem látszanak......
        Nem szokott szöveg eltűnni a fórumról, remélem nem valami technikai hiba lesz! Zoli, te tapasztaltál valamit?

Komment

Üdv ApaE!Megnéztem a meghúzási nyomaték számolót amit belinkeltél.Azt szeretném kérdezni,hogy ezeket az értékeket nyugottan használhatom majd at ETZ-émnél is?Úgy értem nem fogok megszakítani egy csavart sem ha ezek után az értékek húzom meg a csavarokat? Előre is köszi a választ!

Komment

György Bognár eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Azt szeretném kérdezni,hogy ezeket az értékeket nyugottan használhatom majd at ETZ-émnél is?

Elnézést, hogy ApaE helyett válaszolok. Sajnos őt már régen nem láttam itt a fórumon, de az oldal, amire hivatkozik - Tuning-Tipps - Anzugsdrehmomente für metrisches Gewinde / Feingewinde - az a kereskedelemben kapható általános kötőelemekre vonatkozik. Ide tartozik a kötőelemek 90 %-a. Tehát az ETZ-hez is jó.

Külön kihangsúlyozza, hogy a járműiparban használatos tőcsavarokhoz - a hengerfejé pl. ilyen - ezek az értékek nem érvényesek. Arra a gyártó adatait kell figyelembe venni.

Egyébként meg személyes élményem volt, amikor a műhelykörülmények között a motorszerelő mesterem meglátta a kezemben a nyomatékkulcsot és a hasonló érdeklődésemet. Néhány keresetlen szóval elmagyarázta, hogy a motorkerékpároknál felejtsem el az iskolai tudományt. Helyette reggelizzek rendesen (kolbász, szalonna) hogy legyen erő, és érzéssel húzzam meg a csavarokat. Megszakítás előtt 1/2 fordulattal mindenképpen álljak meg. Neked sem lesz másra szükséged. A nyomatékkulcs drága, nem férsz vele hozzá mindenhez és felesleges is.

Szerintem ne ezen agyalj, hanem villás (csillag) kulccsal érzéssel húzd meg a csavarokat. Nekem bevált a módszer.

Üdvözlettel: CZsolti

Komment

CZsolti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              Szerintem ne ezen agyalj, hanem villás (csillag) kulccsal érzéssel húzd meg a csavarokat.
              Ezeknek a szerszámoknak méretezve van a hossza(legalábbis régen így volt-így is tanultam), elvileg nehezen tudod átlépni vele a megengedett erőt.
              Viszont alumíniumba vágott menetekre ez nem igaz(csak anya-csavar kapcsolatra)
              "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
              "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

Helyette reggelizzek rendesen (kolbász, szalonna) hogy legyen erő,
                Erről ,egy aranyos kohász történet jut eszembe.
                A főnökünk lejött reggeli időben a műhelybe, és kedvesen odaszólt egy öreg szakinak. " Látom Imre bácsi kedveli a szalonnát. Jó étvágyat hozzá ". Mire az öreg.. " Tudja főnök , kakaótól nem lehet keményet sz@rni ! "
                OdinHEM, sinter és wsievers kedvelte ezt.

Komment

Itt a történet párja: Egy új főnök a gépgyárban le akarta rövidíteni a reggeli időt 20-ról 10 percre, mert azt ugye a cég nem fizeti, hiszen 8óra 20 perc a hivatalos munkaidő, tehát a melós a cég kárára eszik. Ez a főnök kb. 120 kg-os volt. Amikor kihirdette a javaslatát egy marós szaki így szólt:

- Ha maga 10 perc alatt annyi szalonnát enne, amennyit bír és annyit dolgozna, mint mink, akkor nem lenne ilyen kövér disznó!

Csodák csodájára a reggeliidő is maradt és a szakit sem rúgták ki.
                  OdinHEM, és kedvelte ezt.

Komment

Tuning-Tipps - Anzugsdrehmomente für metrisches Gewinde / Feingewinde
                    Kedves CZsolti! Csak a pontosítás végett, ezt én linkeltem be!

Komment

Rendben, elnézést. Én ApaE hozzászólásáig jutottam csak el.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                      Working...
                      X