Joker! Igazán gyors voltál , ezért hívtam én is fel a figyelmet! Lehet, hogy 2db !! jellel kellett volna kiemelni és még annyit jó ha fém toldalék van a porszívó csövének a végén ami bírja hőt!Szép napot.
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Kipufogó tisztítása, kiégetése
Collapse
X
-
sepy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseA külső takarításra és más krómozott felületre a legjobb a sárga flakonos Ciff
joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéserégi RAKÉTA ...tutti CCCP
- 4 likes
Komment
-
ETZ kipuff belső kitisztítása.
Üdv mindenkinek!Mivel van egy csomó igazi szaki(aki tudja is,hogy mit csinál nem csak mókerolgat) ezen a fórumon,érdeklődnék egy kicsit,hogy a 250 ETZ kipufogót milyen eljárással lehet kipucolni(szétvágás,égetés és egyéb barbár lehetőség kizárásával)mivel szétszedni nem lehet.Milyen vegyszer szedi le a lerakódott kokszot,kormot stb.?Előre is köszi mindenkinek!
Komment
-
Kiégetni. Nincs más megoldás. Esetleg lugozhatod is, de az eredmény ugyanaz: a krómozás elszíneződik, bemattul.
Amúgy a kiégetés miért "barbár" eljárás, 100 éve ezt csinálják...Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2013 márc. 25, 10:39.sepy kedvelte ezt."When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
"Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"
- 1 like
Komment
-
Hűha az baj.De ha csak a belsejébe engedek lúgot és a végét ledugózom,hogy ki ne csurogjon akkor is bemattul?Bár nem egy biztos dolog lúgot öntögetni hacsak nem támasztom ki valahova fixre a kipufogót a kezemre nem kéne ráfolyatni. Az égetéssel csak az a gondom,hogy a krómnak lőttek ha kiégetem.Lehet,hogy nem marad választásom mint venni egy új kipufogót.Utoljára szerkesztve a következő által: György Bognár; 2013 márc. 25, 10:49.
Komment
-
Viszont ha a külsejét szépen letakarítod, zsírmentes, újlenyomat, piszokmentes, minimális lessz a szinváltozás kiégetéskor. A lugozástól meg olyan lessz, mintha az akkumlátorsav folyt volna rá(és az nem is tisztít rendesen)."When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
"Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"
Komment
-
György Bognár eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésea kezemre nem kéne ráfolyatni
Én is wsievers tanácsát tudnám megerősíteni: a kipufogót kívülről megtisztítani (se olaj, se ráégett szennyeződés, se ujjlenyomat ne maradjon), utána feltenni valami szintén tiszta állványra, ami ellenáll a hőnek (ez kb. azt jelenti hogy fémnek kell lennie). Kell valami amivel be lehet gyújtani a belsejében lévő lerakódást és egy normális kompresszor.
A krómozást utána vissza lehet polírozni. Nekem pl. a használat közbeni elszíneződést sikerült itthon is, egyszerű fúrógépes rongykoronggal - mondjuk a komplett kipufogót lehet profira bíznám, nem hinném hogy sokat kérne, hiszen csak át kell rajta szaladni, nem kell sokat csiszolni.
wsievers eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseA lugozástól meg olyan lessz, mintha az akkumlátorsav folyt volna rá
Az akkusav és a króm nem barátok, ennek látszik a nyoma a kipufogómon... De felpolíroztam, szintén itthon, most csak 1 méter távolságból látszik - de engem még mindig bánt.Utoljára szerkesztve a következő által: kollarg; 2013 márc. 25, 10:58.There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".
Komment
-
Aha értem!Akkor bepróbálkozok az égetéssel most úgysem lesz más elfoglaltságom ez az időjárás tett róla,hogy ne motorozhassak! Azért köszönöm a tanácsodat!
kollarg eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseMilyen gyors vagy - amíg ütögettem a hozzászólást írtál még egy választ...
Az akkusav és a króm nem barátok, ennek látszik a nyoma a kipufogómon... De felpolíroztam, szintén itthon, most csak 1 méter távolságból látszik - de engem még mindig bánt.
Komment
-
Ki lehet menet közben is , most a környezetvédő aktivisták kattintsanak máshova , mondjuk kánikulában hamarabb megindul az öntisztulás, nekem anno a csúzlit egy hangsúlyozottan falun kívüli, kihalt úton sikerült "kipucolnom" az előző 15 év lerakódásától, hát mit mondjak egy gőzmozdony megirigyelhette volna azt a füstöt, és álcázófüstnek sem volt utolsó,de megérte mert utána megtáltosodott a kicsike és a króm is megúszta egy-két helyen ellilult,de azt a fent említett módszerekkel orvosolni lehetett, jó azért büszke nem vagyok rá. .Utoljára szerkesztve a következő által: supermax; 2013 márc. 25, 12:08.
Komment
-
wsievers eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseAmúgy a kiégetés miért „barbár” eljárás, 100 éve ezt csinálják...sepy kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Üdv!
Csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz!
Valóban az égetés és a polírozás a legegyszerűbb és leghatásosabb megoldás és tisztán nem is nagyon bántja a krómot!
A menet közbeni tisztítás is működik, csak jó gyújtás, megfelelő keverék és nem gagyi olaj amik elősegítik. Hosszú városon kívüli menetek gyönyörűen megoldják a problémát és még szerelni sem kell
De a mögötted haladók nem fognak örülni...
Ja, az új kipufogó vásárlással pedig óvatosan, mert már az ETZ-hez is szinte csak utángyártottat kapni, ami elég vegyes minőségű.Utoljára szerkesztve a következő által: taluga; 2013 márc. 25, 19:13.
Komment
-
OdinHEM eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésecsak nem akad egy-két boszorkány a te kedves családodban vagy ismerettségi körödben is?
Komment
-
Üdv!Asszem amint kijön a jónak mondható idő és nem ér tökig a hó elmegyek egy hosszabb túrára és megterelem kicsit az öreglányt.Aztán ha összejön és kikormolja magát akkor nem piszkállom a rendszert ha nem akkor jöhet az égetés.
taluga eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseA menet közbeni tisztítás is működik, csak jó gyújtás, megfelelő keverék és nem gagyi olaj amik elősegítik. Hosszú városon kívüli menetek gyönyörűen megoldják a problémát és még szerelni sem kell
De a mögötted haladók nem fognak örülni...
Komment
-
supermax eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseKi lehet menet közben is , most a környezetvédő aktivisták kattintsanak máshova , mondjuk kánikulában hamarabb megindul az öntisztulás, nekem anno a csúzlit egy hangsúlyozottan falun kívüli, kihalt úton sikerült „kipucolnom” az előző 15 év lerakódásától, hát mit mondjak egy gőzmozdony megirigyelhette volna azt a füstöt, és álcázófüstnek sem volt utolsó,de megérte mert utána megtáltosodott a kicsike és a króm is megúszta egy-két helyen ellilult,de azt a fent említett módszerekkel orvosolni lehetett, jó azért büszke nem vagyok rá. .
Komment
Komment